For 3 måneder siden var hun syg med stress - nu har 25-årig sangerinde vundet vigtig musikpris

Den 25-årige sangerinde Jada er vinderen af P3 Talentet ved årets P3 Guld.

Jada løb med P3 Talentet, da P3 Guld lørdag løb af stablen i Odense. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)

- Tusinde, tusinde, tusinde, tusinde tak. Åååh!

Sådan lød det, da sangerinden Jada lørdag aften modtog P3 Talentet-prisen ved årets P3 Guld.

I alt fire danske kunstnere var blandt de nominerede til den ærefulde musikpris, men det blev altså Jada, der løb med trofæet foran sangerinden Clara og grupperne Barselona og Fool.

Det er kun ét år siden, at den danske sangerinde udgav sin første single. Men siden da er det gået stærkt for 25-årige Jada – eller Emilie Molsted Nørgaard, som hun hedder i civil - der i sommer spillede koncerter på blandt andet Roskilde Festival og Musik i Lejet.

Jada gik ikke kun på scenen for at modtage priser, men også for at synge. Se hende fremføre balladen 'Lonely' her:

Blev syg med stress

I efteråret måtte sangerinden dog trække håndbremsen på sin fremadstormende karriere. Hun havde fået stress og måtte sygemelde sig.

- Jeg troede, jeg kunne være perfekt og have det godt på samme tid. Jeg havde en forestilling om, hvordan jeg skulle være som kunstner, som chef, som Emilie, som kæreste, som veninde, som datter, som søster. Og hvis jeg ikke levede op til mine egne forventninger, så følte jeg, at det hele ville falde fra hinanden, sagde Jada tidligere i år til DR, da hun fortalte om sin kamp med stress.

Jada trak stikket og holdt sig væk fra rampelyset i et par måneder og søgte i stedet ly i et lejet sommerhus i sin gamle hjemby, Bisserup.

I dag, fem måneder senere, er hun på benene igen og udgav for nylig nummeret 'Lonely', hendes første single, siden hun blev sygemeldt.

- Jeg har lært at acceptere, hvordan jeg gør tingene, i stedet for at leve op til en eller anden perfekt skabelon. Min nye plan er at forsøge at have det godt i stedet for at prøve at være perfekt.

Hør nummeret 'Lonely' her:

Umiddelbar og skrøbelig

Det var P3-værterne Fie Neergaard og Andrew Moyo, der uddelte P3 Talentet til en overvældet Jada.

- Du er en generøs kunstner, der lukker os helt ind, når du synger om forlist kærlighed og knuste hjerter. Nogle gange helt intimt, nærværende og skrøbeligt - som en musikalsk veninde, man kan betro sig til, lød det i begrundelsen for, hvorfor netop Jada skulle løbe med prisen.

- Du er umiddelbar, du er dig selv, du er helt uden forbehold og facade overhovedet. Vi kan høre dig, dine tanker, og dit liv i det, du gør, uanset om det er i radioen eller her på scenen.

Tidligere har navne som Karl William, Chinah og Ulige Numre modtaget prisen for P3 Talentet.

Se Jadas takketale her: