90'ernes største pigegruppe er tilbage – men meningerne om hypet Spice Girls-comeback er delte

90'ernes hitgruppe Spice Girls er lige nu på en stort anlagt comeback-turné.

Spice Girls ved fredagens åbningskoncert. Fra venstre ses Geri Horner - tidligere Halliwell - ('Ginger Spice'), Emma Bunton ('Baby Spice') og Melanie Brown ('Scary Spice'), mens Melanie Chisholm ('Sporty Spice') ses forrest. Gruppens femte medlem, Victoria Beckham ('Posh Spice'), er ikke en del af genforeningen. (Foto: ANTI © Copyright © 2019 BACKGRID UK)

Det er seks år siden, de sidst stod på scenen sammen, men fredag var de endelig samlet igen; poplegenderne fra pigegruppen Spice Girls.

Den britiske succesgruppe, der med girl power og hits på stribe dominerede 90'ernes popscene, spillede nemlig fredag den første koncert i deres stort anlagte comeback-turné.

Alle gruppens medlemmer – på nær Posh Spice aka Victoria Beckham, der har valgt ikke at tage del i genforeningen – var trukket i girl power-uniformen ved turens første stop i Dublin i Irland, men det storhypede show har sidenhen fået en noget blandet modtagelse fra fans såvel som anmeldere.

The Guardian kvitterer i sin anmeldelse af koncerten med blot to stjerner og påpeger, at trods et storslået show så er gruppens bagkatalog simpelthen ikke stærkt nok til at underholde publikum i løbet af hele den to timer lange koncert.

- Publikums opmærksomhed mangler tydeligt, når de ikke spiller hits, skriver avisen om showet, der trak mere end 75.000 publikummer, men roser samtidig Spice Girls for at være tro mod dét, der gjorde dem til verdensstjerner.

- Til deres forsvar, så ved de, at fans vil have nostalgi (…) Det er beundringsværdigt, at de ikke har lavet 'en Take That' og skrevet ny, alderssvarende (læs: kedeligt) materiale, men i stedet som kvinder i deres 40'ere fortsat holder fast i den fjollede glæde ved deres ungdommelige bagkatalog, skriver avisen.

Spice Girls blev dannet i 1994 og gik i opløsning i 2000. Siden har gruppen fundet sammen af flere omgange og stod - før fredagens koncert -sidst på scenen sammen, da de optrådte ved åbningsceremonien ved De Olympiske Lege i London 2012. (Foto: Dave J Hogan © 2019 Dave J Hogan)

Fans raser over 'den værste lyd nogensinde'

Mere positive er irske RTE – Irlands svar på DR – i sin anmeldelse af koncerten, der blev afholdt i sportsarenaen Croke Park i Dublin.

- Meget få kunstnere er i stand til at holde deres publikum på fødderne, dansende og syngende gennem et helt show, særligt efter at have været væk så længe, men det var netop, hvad Spice Girls formåede. Det er noget, som de fleste kunstnere kun kan drømme om at opnå, jubler mediet i sin anmeldelse og roser blandt andet gruppens storladne kostumer, som tydeligt trækker tråde til den 90'er-æstestik, der prydede madkasser og børneværelser verden over for 20 år siden.

Hør hittet 'Stop' fra 1997 her, mens du læser videre:

0:00

På nettet roser fans, der deltog i koncerten, også Spice Girls for deres ekstravagante sceneshow og deres spraglede kostumer, men ét kritikpunkt går dog igen hos mange: Lyden.

Én fan beskriver på Twitter - ifølge CNN - lyden som 'den værste lyd jeg nogensinde har oplevet ved en koncert', mens en anden skriver: '…ingen har nogen anelse om, hvilken sang de spiller, fordi lyden er SÅ dårlig'.

Efter koncerten har et af gruppens medlemmer, den normalt skarptungede Mel B, været ude og beklage de store lydproblemer i et opslag på sin Instagram-profil:

- Tak for at komme til vores show her til aften i Dublin. Vi ses igen i Cardiff, og forhåbentlig vil vokaler og lyd være meget, meget bedre, skriver Mel B og håber altså på bedre lyd til gruppens koncert i den walisiske by Cardiff, hvor Spice Girls spiller mandag aften.

Over 75.000 publikummer var fredag mødt op i Dublin for at overvære den første Spice Girls-koncert i seks år. (Foto: ANTI © Copyright © 2019 BACKGRID UK)

Dansk fan rejser til Manchester for Spice Girls-koncert

Fredagens koncert var startskuddet på gruppens femte turné, der dog denne gang blot bringer dem rundt i forskellige dele af Storbritannien. Forud venter endnu tolv koncerter, og én af dem, der allerede har indløst billet til én af dem, er 26-årige Henriette Nøddebo Wibe fra København.

- Jeg har længe gerne villet se dem live, så da jeg hørte, at de havde fundet sammen igen, tænkte jeg: 'Det er nu eller aldrig'. Det er helt klart en once in a lifetime-oplevelse, siger Henriette Nøddebo Wibe, der sammen med sine to søstre lørdag rejser til Manchester for at opleve barndommens idoler i levende live.

- De er jo det største pigeband nogensinde og har både haft en stor indflydelse på musikbranchen, men også på opvæksten for en masse unge piger og drenge. Jeg er nok selv lidt for ung til for alvor at have mærket hele girl power-bevægelsen som barn, men i dag kan jeg alligevel mærke, at de også har påvirket mig og gjort en forskel, siger hun.

Henriette Nøddebo Wibe har bevidst forsøgt ikke at læse for mange anmeldelser og reaktioner om showet for ikke at få spoilet koncerten, men hun lader sig absolut ikke afskrække af debutkoncertens blandede modtagelse.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg forventer et stort show fuld af glæde og fest, men jeg forventer ikke nødvendigvis en stor vokalpræstation, eller at de danser, som var de 20 år. For mig er det i sig selv en stor og sjov oplevelse at se dem live, og jeg glæder mig til at mærke nostalgien og gå helt amok til de her gamle sange sammen med alle de andre fans, siger hun.

Det er fortsat muligt at tilegne sig billetter til de kommende Spice Girls-koncerter, men er økonomien ikke just til en tur over Nordsøen, så kan du også genopleve girl power-magien hjemmefra med P7's fire timer lange Spice Girls-maraton, som du kan høre lige her:

0:00

De fem største Spice Girls-hits

 • I anledningen af Spice Girsl-marathonet har P7 Mix' lyttere har kåret de fem bedste Spice Girls-sange. Her er deres vindere:

 1. 1

  'Say You'll Be There' (1996)

 2. 2

  'Stop' (1997)

 3. 3

  'Wannabe' (1996)

 4. 4

  '2 Become 1' (1996)

 5. 5

  'Who Do You Think You Are' (1996)