For to år siden kendte du dem (måske) ikke: Mød 5 danske stjerner før deres store gennembrud

Tessa, Artigeardit og Drew Sycamore er nogle af de stjerner, der for alvor har fået vind i sejlene herhjemme.

Her ses Tessa give koncert under Summer Days på festivalpladsen i Roskilde, og den optræden fik positive ord med på vejen af anmeldere. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

De seneste år er det piblet frem med lysende talenter på den danske musikscene.

De har sikret sig millioner af streams, fået masser af spilletid i radioen, og flere er dem er efterhånden på landevejen igen, hvor de spiller store koncerter for forventningsfulde publikummer.

Blandt dem kan man ikke komme udenom navne som Tessa og Artigeardit og ikke mindst Drew Sycamore, der i 2020 var en af de kunstnere, der blev spillet allermest i dansk radio.

Men der var også en tid før, de blev nogle af de mest afspillede og hypede artister herhjemme.

Herunder kan du møde fem danske stjernespirer lige inden deres store gennembrud.

1

Tessa

Da DR i 2019 lavede den ovenstående video med Tessa, havde hun lige udgivet kæmpehittet 'Ben' og skulle vænne sig til, at folk genkendte hende på gaden.

'Ben' var Tessas måde at sige "fuck" til alle, der sagde, at hun ikke kunne blive til noget:

- Regel nummer et, fuck hvad de tænker, kun en fræk fyr med stor pik får lov at læg' mig i lænker, lyder noget af teksten i kæmpehittet, der er blevet afspillet mere end 16 millioner gange på Spotify.

Siden dengang er det gået rigtig, rigtig stærkt for den talentfulde rapper.

Hun har udgivet stribevis af hits, blandt andre 'Så'n der', 'Til banken' og 'Blæstegnen' med Orgi-E fra Suspekt. Hun har også haft sin egen DR3-serie, 'Tessas hævn', hvor man så hendes vej til succes, men hvor hun også ærligt fortalte om sin fortid med mobning og udskamning.

For nylig gav Tessa en yderst rost koncert på Roskilde Festival-alternativet Summer Days, og til efteråret spiller Vestegnsrapperen en udsolgt koncert i K.B. Hallen.

Se eller gense 'Upcoming'-videoen med Tessa fra 2019 herover.

2

Artigeardit

- Jeg kommer ikke til at rappe om, at jeg har fede biler og dyre smykker, før jeg rent faktisk har det.

Sådan sagde den dengang 22-årige Artigeardit, hvis rigtige navn er Ardit Aliti, tilbage i 2019.

Men mon ikke rapperen har råd til fede biler og dyre smykker i dag. Han har i hvert fald opnået stor succes siden da.

I 2020 blev Artigeardit nomineret i kategorierne 'Årets nye navn', 'Årets nye livenavn' og 'Årets sangskriver' ved Danish Music Awards. Samme år var han også nomineret til 'P3 Prisen' ved P3 Guld.

Han har i 2020 og 2021 udgivet de to album 'Idiot' og 'Held & lykke med at komme hjem', som blandt andet indeholder kæmpehittet 'Er her'.

Tidligere i år medvirkede han desuden i P3-podcasten 'Hvem er Artigeardit?', hvor han fortæller hele sin historie.

Se eller gense 'Upcoming'-videoen med Artigeardit fra 2019 herover.

3

Drew Sycamore

Med sange som 'Take It Back', 'I Wanna Be Dancing' og '45 Fahrenheit Girl' har danske Drew Sycamore i den grad været leveringsdygtig i store radiohits det seneste års tid.

Men sådan så det ikke helt ud tilbage i 2019, da Drew Sycamore, hvis rigtige navn er Drew Kolstrup, medvirkede i DR's 'Upcoming'-videoserie.

Der havde hun brugt en del tid på at finde sig selv. Eller rettere; finde ud af, at hun skulle acceptere sig selv.

- Jeg gjorde op med at skulle lave om på mig selv for andres skyld. Det hjalp mig med at kunne lide mig selv og tilgive mig selv, sagde den nu 31-årige sanger dengang.

Siden 2019 er det kun gået én vej for Drew Sycamore - opad. I 2020 var hun eksempelvis en af de kunstnere, der blev spillet allermest i dansk radio.

- Det gør mig stolt. Det betyder jo, at jeg laver noget musik, som folk kan lide og gerne vil høre. Det giver mig følelsen af: "Fedt, det virker faktisk, det her," fortalte Drew Sycamore til dr.dk.

Se eller gense 'Upcoming'-videoen med Drew Sycamore fra 2019 herover.

4

Andreas Odbjerg

Da Andreas Odbjerg for to år siden udgav sangen 'Føler mig selv 100', vidste han ikke, at den ville gå hen og blive et kæmpehit.

Dog med en smule forsinkelse. Det var nemlig, som om omverdenen først rigtigt fik øjnene op for sangen i 2020. Og gennembrudshittet havde da også været længe undervejs for sangeren og sangskriveren.

- Det er først på 'Føler mig selv 100,' at jeg har ramt den i røven, sagde Andreas Odbjerg til dr.dk sidste år.

Det er ellers ikke, fordi Andreas Odbjerg ikke har skrevet sange. Han har med egne ord skrevet "milliarder af sange". Og det har blandt andre Malte Ebert, Lord Siva og Drew Sycamore draget nytte af.

I år har Odbjerg lavet endnu et kæmpehit, nemlig 'I morgen er der også en dag', så fremtiden ser helt sikkert lys ud for den 33-årige musiker.

Se eller gense 'Upcoming'-videoen med Andreas Odbjerg fra 2019 herover.

5

Pind

Musikeren Pind, som rigtigt hedder Frederik Schmidt, var på vej ud i en kriminel løbebane i sine teenageår.

- Jeg var en af de personer, man bare ikke skulle være sammen med. Jeg stjal en knallert, satte ild til ting, og jeg turde slås med ham der, der gerne ville slås. Det handlede om at være den hårdeste.

Men den del af sin fortid har Pind nu lagt bag sig, og det har musikken haft en stor indflydelse på.

I 2019 udgav han sit største hit, 'Plastic', som har mere end fem en halv millioner afspilninger på Spotify.

Sidste år udgav han sangen 'Jeg har glemt', som handler om hans trang til at bryde med sine "selvdestruktive vaner og rutiner".

Se eller gense 'Upcoming'-videoen med Pind fra 2019 herover.

Facebook
Twitter