For to år siden trak hun stikket: Nu er MØ tilbage med en 'popsang i verdensklasse'

Den danske popstjerne er aktuel med en ny sang om ikke at lade sig slå ud af en nedtur.

MØ er klar med en ny single - cirka to år efter seneste udgivelse. (© SONY)

For to år siden trak MØ stikket efter fem år med fuld knald på.

Det var ifølge den nu 32-årige danske sanger nogle "vilde og voldsomme" år efter gennembruddet, der har kastet et hav af priser og samarbejder med verdensstjerner som Justin Bieber og Major Lazor af sig.

Der skulle ro på, fortæller Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen - eller bare MØ.

- Jeg har set mine venner, bagt bananbrød og løbet orienteringsløb. Det har været en god blanding for lige at lande på jorden igen efter så mange år med adrenalin-rush.

Men MØ har også brugt den tiltrængte pause, som coronapandemien har forlænget, på at lave musik.

Torsdag aften landede hendes første udgivelse i to år, singlen 'Live to Survive', på streamingtjenesterne.

- Det er virkelig dejligt, og der er mange følelser i det efter syv år, der har været så voldsomme, og som blev efterfulgt af den her kæmpe pause. Men jeg er tilbage med en sang, som betyder noget for mig, så jeg er meget taknemmelig og glad, fortæller MØ til dr.dk.

Hør MØ's nye single, 'Live to Survive', mens du læser videre:

0:00

Op på hesten igen

Inspirationen til sangen kommer da også fra MØ's egen periode, hvor der kom lidt for meget fart på.

- Den handler om det her med at hive sig selv op efter en hård periode, og det med at minde sig selv om, at hårde perioder kommer og går, lige som de gør for de fleste mennesker flere gange i løbet af livet, siger hun.

- Det er okay med de her "down"-perioder, dem skal man ikke lade sig slå ud af. Man skal bare op på hesten igen. Det er det, den handler om.

Sangeren føler sig taknemmelig over, at hun selv er "kommet op på hesten" efter en pause med store, eksistentielle overvejelser, som blandt andet har resulteret i det, som MØ kalder en ændring af sit mindset.

Hun er - ifølge eget udsagn - blevet mere bevidst om, at hun ikke kan lave musik, hvis det private ikke fungerer.

- Men der skal findes en vej, for jeg elsker mit job og er megataknemmelig for, at jeg kan gøre det, jeg gør, siger MØ.

'Sætter sig fast med det samme'

Men hvad det så egentlig for en sang, MØ nu har sat i verden?

Spørger man P3-vært Pelle Peter Jencel, er der masser af genkendelige MØ-elementer at komme efter, men alligevel har hun formået at forny sig.

- På den ene side er det en klassisk MØ-sang, altså en virkelig fængende popbanger, som sætter sig fast med det samme. Det nye ved sangen er lyden, siger han.

- MØ har altid udviklet sig fra sang til sang og laver ikke det samme nummer to gange, bare fordi det virkede første gang. Og det her minder ikke om hverken 'Lean On'-dancehall eller 'Final Song'-fest.

- Det er en dyster, 80'er-inspireret sag, som The Weeknd og en lang række andre navne også gør sig i for tiden. Det lyder som en opdateret udgave af Depeche Mode - tilsat MØ's karakteristiske energi, stemme, kantede lyd og sans for store melodier og følelser. En popsang i verdensklasse.

- Konklusionen må være, at 'Live to Survive' indeholder alt det, vi elsker og kender ved MØ - alt det, der gør hende unik. Men i en opdateret udgave, der dufter mere af 2021 end 2016, lyder vurderingen fra Pelle Peter Jencel.

MØ på Orange Scene under Roskilde Festival 2019. Sangeren håber på at komme til at stå på de store festivalscener igen næste år, når det kommende album er ude. (Foto: Flemming Bo Jensen)

Barsler med nyt album

Selv kaster sangeren en anden 80'er-legende, nemlig Eurythmics, på bordet, da hun skal beskrive 'Live to Survive'.

- Vi har været lidt inspirerede af 'Sweet Dreams (Are Made Of This)' og den lidt klassiske 80'er-elektroniske lyd. Men også The Weeknd og Daft Punk, der laver numre med en club-vibe, hvor der også er lidt dunkelhed over det. Det ville jeg rigtigt gerne med det her nummer, forklarer hun.

Og så har MØ insisteret på, at nummeret skulle have tid.

Der har ikke været noget hastværk med 'Live to Survive', og det føles godt, understreger hun.

- Jeg har fået mig selv meget mere med i det, jeg har lavet. Det er ikke ensbetydende med, at det er blevet bedre end det, jeg har lavet før. Men jeg har været mere med i beslutningerne omkring sangen, og det gør mig tilfreds både som menneske og kunstner.

Singlen 'Live to Survive' er forløberen til et album, der endnu ikke er en officiel publiceringsdato på, men ifølge MØ kommer det "i løbet af efteråret og forhåbentlig inden nytår".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk