Årsløn på 1,2 milliarder kroner! Disse musikere har tjent mest i 2019

På toplisten over musikeres indtjening finder vi blandt andre Kanye West, Metallica, Taylor Swift og Beyoncé.

Beyoncé, Ed Sheeran og Taylor Swift er nogle af de musikere, der har tjent flest penge det seneste år. (© Scanpix)

Har det været et godt 2019? Det kan man måle på mange måder.

Måske kom du ind på dit drømmestudie eller fik en ny kæreste. Måske var du på verdens bedste sommerferie med dine venner eller fik en pæn lønforhøjelse af din chef.

For musikere og sangere er der dog én helt særlig måde at måle årets succes på – nemlig på økonomien.

Helt konkret har Forbes nu udgivet deres årlige liste over de 40 mest indtjenende kunstnere i musikbranchen – og listen byder som altid både på flere generationer og genrer.

Klik dig igennem billedgalleriet her, hvor vi gennemgår toppen af listen over de kunstnere, der har tjent mest i 2019.

  • TÆT PÅ TOPPEN: Rihanna ligger nummer 11 på listen og nåede lige netop ikke top 10 med sine 62 millioner dollar (420 millioner kroner). Hun har hverken udgivet et album eller været på turné, men har i år haft stor succes med sit makeup-mærke Fenty Beauty. (Foto: WILL OLIVER © Scanpix)
  • NUMMER 10: Velkommen til top 10, hvor vi lægger ud med metalbandet Metallica, der har tjent 68,5 millioner dollar (464 millioner kroner) i år. Bandet har blandt andet været på en lang turné, der sendte danske Lars Ulrich og de tre andre bandmedlemmer forbi Parken i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • NUMMER 9: Her finder vi Diddy, som vi også kender under navnene Sean Combs, P. Diddy og Puff Daddy. Rapperen og produceren har tjent 70 millioner dollar (474 millioner kroner) og har i år været involveret som producent og mentor i musik-realityprogrammet 'Making the Band' på MTV. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)
  • NUMMER 8: Den canadiske rapper og sanger Drake har tjent 75 millioner dollar (508 millioner kroner) i 2019. Han har i år blandt andet udgivet et album med sange, der ikke tidligere har været tilgængelige på musiktjenesterne. Det album gik nummer ét på den amerikanske Billboard-hitliste. I år blev han desuden kåret som årtiets mest afspillede kunstner på Spotify. (Foto: CHRIS DELMAS © Scanpix)
  • NUMMER 7 OG 6: Her finder vi et ægtepar. Popstjernen Beyoncé har nemlig tjent lige så meget som sin mand Jay Z. De har hver især tjent 81 millioner dollar i år. 2019 har for Beyoncé blandt andet budt på Netflix-dokumentaren og koncertfilmen 'Homecoming', der også udkom som album. Derudover har hun lagt stemme til Nala i den nye 'Løvernes konge'. Jay Z har ikke udgivet noget i år, men har investeret i både kunst, boliger og virksomheder. Han blev i år udråbt som den første hiphop-milliardær nogensinde. (Foto: Dave J Hogan © Getty Images)
  • NUMMER 5: Det har været et helt særligt år for den britiske sanger og musiker Elton John, der indtager femtepladsen med sine 84 millioner dollar (570 millioner kroner). Ikke bare er han i fuld sving med sin tre år lange og verdensomspændende farvel-turné, der allerede har bragt ham forbi Danmark. Han har også fået sin egen spillefilm i år med 'Rocketman' og har desuden udgivet sin første selvbiografi. (Foto: JULIAN SMITH © Scanpix)
  • NUMMER 4: The Eagles blev dannet helt tilbage i 1971 og er siden gået fra hinanden og fundet sammen igen om musikken – og i år har medlemmerne af det amerikanske rockband The Eagles skruet op for indtjeningen med deres 100 millioner dollar (678 millioner kroner). Bandet har blandt andet hyldet deres ikoniske album 'Hotel California' i år med tre koncerter i USA. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)
  • NUMMER 3: Det er næppe nogen overraskelse, at den britiske sanger og sangskriver er at finde højt på listen. I år har han tjent 110 millioner dollar (746 millioner kroner) og har udgivet singler med kendte navne som Justin Bieber, Khaled og Bruno Mars, der alle er at finde på hans album 'No.6 Collaborations Project', der udkom i år. Derudover har han også været på turné og spillede i den forbindelse to udsolgte koncerter i Odense. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
  • NUMMER 2: Der står mange ting på Kanye Wests visitkort – han er rapper, modeskaber og operakomponist. I år var der tilmed ekstra hype om ham, fordi han lod sit annoncerede, nye album vente på sig. I oktober udkom så endelig 'Jesus Is King', der er et kristent gospel-album. Kanye West, der lige har haft premiere på sin anden opera, har tjent 150 millioner dollar (lidt over en milliard kroner) i år. (Foto: Brad Barket © 2019 Getty Images)
  • NUMMER 1: Taylor Swift har tjent imponerende 185 millioner dollar (1,2 milliarder kroner). Sidste år var hun på en stor turné, der også har givet penge på kontoen i år, og derudover har hun udgivet sit seneste album 'Lover'. Til jul er hun aktuel som en del af musicalfilmen 'Cats'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
1 / 10

Ny pladekontrakt og rost album i bagagen

Det har altså særligt været et økonomisk godt år for Taylor Swift.

Sangerinden, der fylder 30 år fredag, har tjent 185 millioner dollar – det er lidt over 1,2 milliarder danske kroner.

At hun når toppen af listen, skyldes blandt andet et efterslæb fra sidste års verdensturné, der har skaffet hende ekstra penge på kontoen i år. Derudover har popstjernen udgivet sit seneste album 'Lover', der har ligget nummer ét på en lang række hitlister verden over, heriblandt i hjemlandet USA.

Og så har Taylor Swift i år underskrevet en ny pladekontrakt.

Længere nede ad top 40-listen finder vi blandt andre navne som Travis Scott på en 12. plads, det koreanske boyband BTS på en delt 15. plads med Pink og Lady Gaga på en 32. plads. Andre navne på listen tæller U2, Shawn Mendes, Katy Perry, The Weeknd, Eminem, Ariana Grande og Fleetwood Mac.

Lige nu er Taylor Swift aktuel med et helt nyt julenummer, som du kan høre her:

0:00
Facebook
Twitter