Ærligt Facebook-opslag blev starten på dansk band: 'Jeg ledte efter folk at spille med, som ikke var mænd'

Punkbandet Girlcrush fandt sammen takket været et opslag på Facebook.

Facebook er efterhånden blevet en moderne opslagstavle.

Du ved, den slags, der hænger nede i SuperBrugsen, hvor folk efterlyser en forsvunden kat eller tilbyder "byens bedste" vinduespudsning.

På Facebook søger folk typisk efter ledige lejligheder (gerne fire værelser i centrum til max 2.000 om måneden), tips til en god elektriker eller nogen-der-kender-nogen, der kan hjælpe med den perfekte opskrift på banankage.

Det var dog hverken lejligheder eller kageopskrifter, 26-årige Nat Stallbaum var på jagt efter, da guitaristen for nogle år siden lavede et opslag på Facebook.

I stedet søgte Nat Stallbaum et band.

- Jeg skrev, jeg gerne ville starte et punkband og ledte efter folk at spille med, som ikke var mænd, fortalte Nat Stallbaum, da bandet Girlcrush fredag gæstede programmet 'Livebeatet' på P6 Beat.

Ønsket om at starte et nyt band kom ud fra de frustrerende oplevelser, Natt Stallbaum havde haft i mødet med en meget mandsdomineret musikverden.

- På det tidspunkt havde jeg en mandlig kæreste, der havde et band, og vi var sammen med en masse andre mænd, der også spillede musik. De var alle sammen megadygtige, og jeg følte overhovedet ikke, der var plads til, at jeg kunne være med i den gruppe, fordi de bare var meget "mandeagtige" omkring det, fortalte Nat Stallbaum.

Hør Girlcrush spille sangen 'Manchild' live i 'Livebeatet' på P6 Beat i videoen øverst.

Gav plads til at være 'dårlig'

Facebook-opslaget fangede 32-årige Marie Anna Svendsen og 27-årige Andrea Ida Pronk Jacobsens interesse. De drømte også begge om at spille musik og havde haft samme frustrationer som Nat Stallbaum.

- Jeg kunne normalt aldrig finde på at kommentere på et opslag fra nogen, jeg ikke kendte, men der var ét eller andet i Nats opslag, der talte til mig. Jeg havde villet starte et punkband, siden jeg var 14, men havde ikke haft muligheden for det. Jeg kunne ikke se mig selv i det tidligere, fortalte Andrea Ida Pronk Jacobsen i radioen.

Det blev der dog ændret på, da de tre aspirerende musikere sammen dannede punk-trioen Girlcrush.

For Marie Anna Svendsen var det ærligheden i Nat Stallbaums Facebook-opslag, der fangede hendes interesse. Her gjorde Stallbaum det nemlig klart, at de, ligesom Marie Anna Svendsen, hverken var verdens bedste sanger eller dygtigste musiker.

- Det kan være svært at føle, der er plads til én i et band, hvis man ikke har spillet et instrument, siden man var helt ung. Mange andre bands startede måske med at spille sammen i gymnasiet eller på efterskolen, men selvom vi alle er pretty much voksne, så var der stadig plads til at være dårlig fra starten af og øve os og blive gode sammen.

Og noget tyder på, at timerne i øvelokalet har båret frugt for Girlcrush.

I dag har bandet udgivet en række singler, ligesom de sidste efterår udgav ep'en 'Girlcrush'. Lige nu barsler bandet med deres kommende debutalbum, der efter planen udkommer senere i år.

En plade, der blandt andet kredser om emner som mentalt helbred og psykisk sygdom - noget, alle tre bandmedlemmer har kæmpet med.

- Vi har lyst til at normalisere det mere i samfundet. At det skal være mere almindeligt at tale om og være mere åben om de skrøbeligheder, man har, fortalte Marie Anna Svendsen til P6 Beat.

I videoen herunder kan du se Girlcrush spille et cover af The Raveonettes-sangene 'Last Dance' og 'Boys Who Rape (Should All Be Destroyed)':

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk