Afdød rappers familie raser over ny biografi: 'Undlad at købe den!'

Mac Millers familie og tætte venner er imod udgivelsen af en ny bog om rapperen.

Mac Miller nåede at udgive albummet 'Swimming' en måned før, han døde af en overdosis i 2018. (Foto: Chelsea Lauren © Getty Images)

Familiemedlemmer og venner til den afdøde rapper Mac Miller har udsendt en bøn til hans fans om at undgå at købe biografien 'Most Dope: The Extraordinary Life of Mac Miller'.

Det skriver de i en offentlig udtalelseInstagram. Her understreger Mac Millers mor, Karen Meyers, og den øvrige efterladte familie, at den kommende bog om rapperen – hvis borgerlige navn er Malcolm James – ikke anerkendes af familien.

- Denne bog er ikke autoriseret eller godkendt af Malcolms familie og er blevet skrevet af en forfatter, der ikke har haft noget forhold til ham, skriver de blandt andet i opslaget.

- Vi opfordrer de, der ønsker at støtte Malcolm og hans eftermæle, til at undlade at købe den nye bog.

Det er forfatteren Paul Cantor, der udgiver bogen gennem forlaget Abrams Press, og ifølge bogens beskrivelse på den amerikanske nethandelside Amazon, er fortællingen "om en af de første virale stjerner" blevet til gennem "detaljeret journalistik og dusinvis af interviews".

Hvilke konkrete interviews bogen er baseret på, vides endnu ikke, men ifølge Mac Millers familie har forfatteren ikke har haft adgang til førstehåndskilder, der har været tæt på den populære rapper, mens han levede.

- Forfatteren har ikke haft adgang til dem, der var tættest på Malcom. Det gælder venner, familie og samarbejdspartnere. Fra starten af skriveprocessen er forfatteren blevet gjort opmærksom på, at familie og venner til Malcolm ikke var komfortable med, at han skrev biografien, står der blandt andet i familiens udtalelse.

Forfatter afviser beskyldninger

Bogen er lige nu sat til udgivelse den 18. januar 2022, og det er ikke en tilfældighed, mener Mac Millers familie.

Det er nemlig dagen før Mac Millers fødselsdag, og derfor beskylder familien Paul Cantor og Abram Press for at bruge datoen som et markedsføringsværkøj.

- Vi har været konstant skuffede over forfatteren og forlagets beslutning, når de fra starten har vidst, hvor ukomfortable vi er med situationen, men at bruge Malcolms fødselsdag som et markedsføringssværktøj er utroligt skuffende, skriver de.

Selv afviser Paul Cantor alle beskyldninger om, at han blot er ude på at tjene penge på bogen i en udtalelse til den amerikanske avis Pagesix.

- Jeg er journalist med næsten 20 års erfaring, hvor jeg har været fair og ærlig i min journalistik om de største kendisser til mennesker fra de mindste hjørner (...) Min troværdighed er intakt, og jeg tager ikke beskyldningerne let. Det er ærgerligt, at de har det sådan.

Han understreger også, at familien selv har valgt ikke at medvirke, men at talrige venner til rapperen og branchefolk gerne har villet snakke med ham.

Kort efter sin død blev der arrangeret en koncert for den afdøde rapper, der skulle samle penge ind til 'The Mac Miller Circles Fund'. Fonden har til mål at hjælpe unge i udsatte områder til at "indse deres fulde potentiale". (Foto: David Wolff - Patrick © Getty Imaes)

Frem for at købe 'Most Dope: The Extraordinary Life of Mac Miller' opfordrer Mac Millers familie til, at man i stedet køber og læser bogen 'The Book of Mac' af Donna-Claire Chesman, der udkommer i oktober.

Donna-Claire Chesman har brugt et år på at interviewe Mac Millers venner og samarbejdspartnere. Blandt andre musikerne Thundercat, Syd, Wiz Khalifa og Kehlani.

26-årige Mac Miller blev i september 2018 fundet livløs i sit hus i Californien. Los Angeles Politi kunne efterfølgende bekræfte, at rapperen var død af en overdosis bestående af fentanyl, kokain og alkohol.

Det havde i flere år været offentligt kendt, at Mac Miller kæmpede med et stofmisbrug, hvilket han også rappede om i flere af sine sange.

Rapperen har tidligere både optrådt på Roskilde Festival og på det københavnske spillested Store Vega, men måtte i 2016 aflyse sin koncert på den fynske musikfestival Tinderbox på grund af "personlige sundhedsproblemer".

Hør Mac Millers 'Ladders' her, mens du læser videre:

0:00

En velkendt problematik

Det er langt fra første gang, at både levende og afdøde stjerner og deres bagland har været imod, at der blev lavet biografiske værker om dem uden deres godkendelse.

Da det i 2019 blev offentliggjort, at der var en en biografisk film om David Bowie, som døde i 2016, ved navn 'Stardust' på vej, blev det hurtigt klart, at musikerens bagland ikke var med på idéen. Og filmproducerne fik således ikke lov til at bruge David Bowies musik i filmen, der fik premiere sidste år - og desuden blev sablet ned af fans.

Tidligere i år har Aretha Franklins familie taget offentligt afstand fra det amerikanske digitale mediefirma Genius' biografiske film om den ikoniske sanger, der fik premiere i marts.

Og for få måneder siden gjaldt det så den nulevende stjerne Cardi B, der var sur over, at tv-kanalen E! ville lave en episode om hendes vej til stjernestatus i programserien 'E! True Hollywood Story' uden at have involveret hende.

- Jeg elsker E!, og jeg har været taknemmelig for kærligheden, men jeg accepterer ikke dette afsnit. Mit liv er min historie. Hvordan kan nogen fortælle min historie uden at spørge mig? skrev hun i et Twitter-opslag.

For nylig har også Britney Spears taget afstand fra de dokumentarer om hendes liv, der har skabt fornyet interesse omkring hende i løbet af de seneste måneder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk