Aflyst eller ej? Total forvirring om historisk musikfestival efter store problemer

Flere kunstnere har trukket sig fra den amerikanske musikfestival Woodstock 50.

Rapperen Jay Z (tv.) og popsangerinden Miley Cyrus var blandt de oprindelige hovednavne på Woodstock 50. (Foto: Getty Images)

Opdatering: Torsdag aften valgte arrangørerne endegyldigt at aflyse Woodstock 50.

Det skulle have været en storslået tredages festival med navne som Jay Z og Miley Cyrus på plakaten, og samtidig skulle man markere 50-året for den legendariske Woodstock Festival.

Men nu er spørgsmålet, om der overhovedet bliver nogen festival.

Arrangørerne af den amerikanske musikfestival Woodstock 50 er nemlig kommet i en gevaldig knibe, da flere af festivalens hovednavne, herunder Jay Z og Miley Cyrus, angiveligt har aflyst deres optrædener på festivalen. Det skriver Variety.

Aflysningerne kommer i kølvandet på nogle særdeles turbulente måneder, hvor festivalen flere gange har været tæt på at blive aflyst.

Hovedinvestor trak sig

Problemerne for Woodstock 50 startede allerede tilbage i foråret.

Billetter til festivalen, der efter planen skal finde sted mellem den 16. og 18. august, skulle være sat til salg i slutningen af april, men det skete aldrig. Det skyldtes blandt andet, at arrangørerne endnu ikke have fået tilladelse til at afholde festivalen af New Yorks byråd.

Få dage efter valgte det japanske investorfirma Dentsu, der er en af de finansielle hovedkræfter bag festivalen, så at trække sig fra projektet og meddelte samtidig, at festivalen var aflyst. Det afviste festivalens talsperson Michael Lang dog og understregede, at festivalen ville fortsætte som planlagt.

Gæsterne på Woodstock 50 kommer nok ikke til at høre Miley Cyrus, men det kan du til gengæld her:

Det hele blev dog ikke mindre kompliceret, da festivalens oprindelige lokation, racerbanen Watkins Glen International i New York, valgte at annullere sin kontrakt med festivalen og meddelte, at festivalen alligevel ikke ville blive afholdt hos dem.

Festivalen blev få dage senere rykket til Merriweather Post Pavilion, et amfiteater i Maryland, Columbia, og blev samtidig skåret ned fra tre til blot én dag - men nogen specifik dato har Woodstock 50 stadig ikke meldt ud her blot 16 dage før festivalens planlagte start.

Mere end 400.000 mennesker deltog i den oprindelige udgave af Woodstock, der fandt sted i august 1969. (Foto: Ralph Ackerman)

'Så giv dog op'

For få dage siden meldte festivalen så ud, at alle de kunstnere, der oprindeligt skulle have optrådt på festivalen, ikke længere var bundet af deres kontrakter grundet ændringen af festivalens lokation, men fortsat var velkomne til at optræde på Woodstock 50.

Og selvom det ikke lader til, at størstedelen af festivalens oprindelig lineup, har tænkt sig at tage imod det tilbud, så er der fortsat kunstnere, som ønsker om at støtte op om projektet.

- Hvis det her var enhver anden festival, havde jeg sagt: 'Så giv dog op', men måske er måden, det sker på, den rigtige: Det bør ikke handle om profit, det bør handle om fred, kærlighed, musik, velgørenhed og at samle folk, siger Cindy da Silva, der er manager for rockgruppen Zombie, til Variety.

Hun fortæller, at den amerikanske gruppe fortsat har i sinde at optræde på festivalen.

- Hvis det ender, som det ser ud til, at det gør, så tror jeg, det bliver et kraftfuldt arrangement, der kan være et ændrende øjeblik. Måske er der en grund til, at det ikke er blevet aflyst endnu, siger hun.

Det er langt fra første gang, at musikfestivaler kommer i problemer. I 2017 trak det overskrifter verden over, da den selvproklamerede 'luksusfestival' Fyre Festival blev aflyst, da arrangørerne blandt andet ikke kunne leve op til de løfter om luksus og overdådighed, de havde lovet deres gæster.

For blot en måned siden blev den belgiske festival VestiVille døbt 'Fyre Festival 2', da den blev aflyst i samme øjeblik, som festivalgæsterne begyndte at møde op på festivalpladsen. Aflysningen skyldtes blandt andet problemer med sikkerheden på pladsen.

Du kan se en dokumentaren 'Skandalen om luksusfestivalen' om Fyre Festival lige nu på DRTV.