'Afsæt ham og bring ham for en domstol!' Musikere raser mod Trump efter uroligheder

Selena Gomez giver også de sociale medier en del af skylden.

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images / Rich Polk/Getty Images for The Recording Academy / Steve Granitz/WireImage via Getty Images

USA er på den anden ende, efter Trump-tilhængere stormede Kongressen i nat.

Og mens sikkerhedsfolk greb til våben for at presse demonstranterne ud af regeringsbygningen i Washington, gik en række musikere til tasterne for at udtrykke deres vrede og chok over det chokerende scenarie, der udspillede sig.

- Jeg skammer mig over det, der sker i Washington. Hykleri, skam, forlegenhed. (...) Det er en trist dag for Amerika, skriver Pink på Twitter.

Den 26-årige sanger Halsey har fået nok af Donald Trump og mener, det er på tide at bringe den afgående præsident for en domstol, efter han gentagne gange - uden at have beviser for det - har påstået, at han blev snydt for sejren ved valget i november.

En påstand, som demonstranterne gentog, da de brød ind i regeringsbygningen i nat.

- Hvornår er det nok? Anklag ham, opfordrer Halsey og understreger, at situationen ikke længere kan løses med snak.

- Mit hjerte er knust, og jeg er forbløffet over, at denne narcissistiske og farlige præsident vil bringe liv i fare, siger 70-årige Stevie Wonder om Donald Trump. Stevie Wonder støttede Joe Biden i valgkampen - her under en koncert. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

Stevie Wonder: Afsæt Trump nu

En af de helt store amerikanske musikere igennem de seneste 50 år opfordrer til, at landets ledere afsætter Trump med det samme.

- Mit hjerte er knust, og jeg er forbløffet over, at denne narcissistiske og farlige præsident vil bringe liv i fare ved at tilskynde et voldeligt opør mod vores regering, skriver Stevie Wonder på Twitter og understreger:

- Den mand er ikke længere i stand til at være præsident, for han kan ikke acceptere et nederlag. Har vi råd til to uger mere (med Trump som præsident)? Jeg siger NEJ!

58-årige Tommy Lee, der er mest kendt som trommeslager i rockbandet Mötley Crüe og for sit ægteskab med Pamela Anderson, er endnu mere direkte i et af sine opslag på Twitter:

- Hey Fuckhead!, skriver han og tagger Donald Trump.

- Sig til din medidioter, at de skal gå hjem. Det er afgjort... I tabte.

Og så opfordrer han derudover præsidenten til at tage sit gode tøj og forlade Det Hvide Hus, inden folk kommer alvorligt til skade. Beskeden er skrevet, inden det kom frem, at flere døde under nattens uroligheder, som opstod, da Kongressen officielt skulle godkende Joe Biden som USAs næste præsident.

Demonstranter er trængt ind i Kongressen på Capitol Hill. (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)

'Mark Zuckerberg, du har svigtet!'

Mens kampene stod på i Washington, gik Donald Trump også til tasterne, og flere sociale medier valgte at slette præsidentens opslag.

Ifølge Twitter opildnede Donald Trump til vold, ligesom han i sine opslag fejlagtigt påstod, at der er foregået svindel ved det amerikanske valg. Derfor blokerede Twitter præsidentens konto i 12 timer med en trussel om at udelukke ham permanent.

For lidt og for sent, mener sanger og skuespiller Selena Gomez.

- Det, der er sket i dag, er et resultat af, at man har ladet folk med had i deres hjerter bruge platforme, der bør bruges til at bringe folk sammen og opbygge et fællesskab, skriver hun direkte henvendt til blandt andre Facebook, Instagram, Twitter og lederne bag de sociale medier, herunder Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

- I har alle svigtet det amerikanske folk i dag, og jeg håber, at I vil rette op på det fremover.

Hvor er soldaterne?

Rapstjernen Cardi B hæfter sig ved, at der, da Trump-støtterne brød igennem barrikaderne, ikke var nær så stort et sikkerhedsopbud ved regeringsbygningen, som da Black Lives Matter-protesterne var på sit højeste.

Dengang satte Donald Trump militæret ind for at sikre Capitol Hill.

- Hvor er Nationalgarden?, spørger Cardi B og fortsætter:

- I sommer var folk som vilde dyr, da de krævede retfærdighed. Og nu?

Guitaristen fra Rage Against The Machine, Tom Morello, bemærker også forskellen i sikkerhedsopbuddet.

- Får dig til at tænke, skriver han blot og deler et billede af nogle af de soldater, der skulle sørge for, at Black Lives Matter-protesterne ikke løb løbsk.

Chris Evans, der blandt andet er kendt som Captain America i Marvel-filmene, undrer sig også på Twitter:

- Tænk på det blodbad, der havde været, hvis de (demonstranterne) ikke havde været hvide.

- Jeg er vred og flov, og jeg skammer mig, skriver Demi Lovato på Twitter, efter Trump-tilhængere stormede Kongressen. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Går i studiet med et knust hjerte - igen

For den 28-årige skuespiller og sangskriver Demi Lovato har nattens begivenheder sat gang i en kreativ proces.

- Jeg er i studiet for at arbejde på noget særligt efter det angreb, vi har set på demokratiet, skriver hun på Twitter og deler et billede, der bakker op om den undren, som Cardi B, Tom Morello og Chris Evans også gør sig.

- Jeg er vred og flov, og jeg skammer mig, skriver hun.

I oktober var Demi Lovato også i studiet for at udgive en Trump-kritisk sang, hvor hun opfordrede folk til at stemme op mod præsidentvalget i november.

Flere af Demi Lovatos republikanske fans reagerede skarpt og truede med at holde op med at høre hendes musik. Men Demi Lovato understregede, at hun ikke kun lavede musik for at underholde og svarede igen ved at sige, at hun var ligeglad med, om det kom til at ødelægge hendes karriere.

Donald Trump skal efter planen forlade Det Hvide Hus den 20. januar for at overlade præsidentposten til Joe Biden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk