Alle elskede Emma Pi: Her er stjernen fra MGP i dag

Emma Pi kørte de danske landeveje tynde i en ung alder. I dag skriver hun stadig sange.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen & Martin Fält © Dr)

- Vinderen af MGP 2014 er … Emma Pi med sangen 'Du ser den anden vej'!

Og så stak det ellers af for den 12-årige sangerinde Emma Pi, der netop havde vundet børnenes Melodi Grand Prix foran lige knap en million seere.

- Det gik helt vildt hurtigt, og jeg forstod ingenting. Jeg følte bare, Joachim Ingversen nærmest løfte mig op på scenen.

Sådan mindes Emma Pi oplevelsen.

Måske forstår man hende godt. For tiden efter MGP-sejren var vild.

Hun blev hyldet på sociale medier, var med i tv-programmer som 'Aftenshowet' og 'Ultra Galla' og turnerede rundt i det danske land.

I dag er popstjernelivet skiftet ud med 10. klasse, lektier og bøger til op over ørerne.

Men Emma Pi, som nu er fyldt 17 år, laver stadig musik. Og tiden efter MGP var med til at pege hende i retning af, hvilken hylde hun vil falde på plads på.

Se hendes MGP-optræden her:

Ungdommen på landevejen

Efter hun løftede MGP-trofæet foran de mange tv-seere, startede en vild periode for den unge pige med de runde briller.

Naturligt nok var en god del af de mange seere børn og unge, så uanset hvor hun gik, blev hun genkendt af sine unge fans.

Hun brugte meget tid på at optræde med sit MGP-hit, og for den unge sangerinde kunne det godt være en lidt ensom oplevelse at rejse rundt i de danske byer med MGP-showet.

- Der var ikke så meget fællesskab omkring de der koncerter, som jeg måske havde håbet på. Og jeg var vinderen, så jeg følte måske, at jeg skulle præstere endnu mere end de andre, der var med ude, fortæller Emma Pi.

Selvom hun godt ved, det er lidt kedeligt, har Emma Pi i dag ingen erindring om selve øjeblikket, hvor hun vinder MGP. - Det gik helt vildt hurtigt, og jeg forstod ingenting, siger hun. (Foto: Martin Fält © Dr)

Tiden efter MGP-sejren var altså nogle gange lidt svær for den dengang 12-årige vinder.

Hun husker blandt andet, hvordan hun kunne glemme, hvor hun var i sangen, fordi hun var så træt af at køre rundt og spille den igen og igen.

- Det var det ene sted efter det andet. Så stod man dér på Vorbasse Marked. Og nogle gange var de andre fra MGP med, og nogle gange var man bare alene med sit backing-track, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, det var hårdt at spille så meget. Det var sjovt til at starte med. Men så bliver det meget de samme sange, og der var ingen musikere med. Jeg fadede ud, hver gang jeg sang og vidste ikke, om jeg var i første eller andet vers, siger Emma Pi.

Hun mindes også, at det i samme periode var svært bare at gå ud at handle, fordi alle vidste, hvem hun var.

- Jeg blev stoppet i Netto af folk, der ville have billeder. Og det var heller ikke sjovt at gå i H&M for at købe undertøj, når der kom folk hen og snakkede til mig, siger hun, men lægger også vægt på, at det ikke kun er de lidt hårde minder, hun har fra tiden med MGP.

- Det var kun i en periode, det var sådan, og det var jo min store drøm at vinde MGP. Det var virkelig sjovt at være med i hele processen med at øve showet og producere sangen, så det var jo en rigtig dejlig oplevelse.

Selvom det var hårdt for Emma Pi at rejse land og rige rundt, ville hun ikke gøre det anderledes. - Jeg lærte rigtig meget af det, fortæller hun. (Foto: Martin Fält © Dr)

Lærte af sin tid i MGP

Men den tumultariske start på karrieren som musiker skulle heldigvis ikke tage spilleglæden fra Emma Pi.

I 2016 udgav hun albummet 'Slentrer gennem regn', der var en lille samling af gamle, danske sange som for eksempel 'Jeg sætter min hat' og 'To lys på et bord'.

0:00

- Jeg var i et band med tre drenge, og vi turnerede rundt med musikken og spillede på plejehjem og biblioteker. Og det var megafedt at lave noget sammen med andre unge. Og det var rigtig musik. Man kunne ikke bare trykke på en knap og sætte et backing-track på, siger hun.

Så selvom MGP var forbundet med stor glæde, da sejren kom i hus, og en lidt mindre glæde, da det hårde arbejde begyndte med koncerterne bagefter, så ville den 17-årige sangerinde ikke være oplevelserne og erfaringerne foruden.

- Nogle gange tænker jeg, at jeg altid vil være hende fra MGP, når jeg en dag skal ud og lave mere musik. Men jeg synes, det har været en gave, og jeg har lært en masse om mig selv og om branchen, siger Emma Pi og tilføjer:

- Jeg er blevet bedre til at kommunikere med andre mennesker og bedre til at være ekstrovert. Og jeg er blevet bekræftet i, at jeg gerne vil lave musik. Jeg skal måske bare ikke ud og være en autografmaskine igen, siger hun.

I dag er Emma Pi en kreativ sjæl, der både skriver sange, digte og maler. Hun har blandt andet selv lavet den orange Leon Bridges-plakat, der hænger på hendes væg. (Foto: Martin Fält © Dr)

En fremtid som kunstner

I dag går Emma Pi i 10. klasse på Vidar Skolen i Gentofte, hvor hun også bor med sin mor, far og tre søstre.

Og selvom drømmen stadig er at lave musik, så tager Emma Pi i dag tingene i sit helt eget tempo.

- Jeg har stadig lyst til at optræde og er god til det. Jeg skriver også stadig sange. Men de er ikke til nogen endnu. Lige nu er de for mig selv og min familie.

Emma Pi synger og skriver stadig sange. Men indtil videre er sangene kun for hendes egne ører. Så trofaste Emma Pi-fans må væbne sig med tålmodighed, hvis de venter på ny musik fra sangerinden. (Foto: Martin Fält © Dr)

På den unge sangerindes værelse hænger alverdens kunst, som er med til at inspirere hende hver dag. For Emma Pis drøm er ikke kun at bruge sin stemme og talent til at synge med.

- Jeg vil også gerne lave teater. Og skrive bøger og male. Jeg har lyst til alt inden for kunst lige nu, siger hun.

Derfor passer det da også Emma Pi aldeles godt, at Vidar Skolen er en Rudolf Steiner-skole.

- Der har vi orkester to timer om torsdagen, hvor jeg spiller cello. Og vi fletter kurve og laver ler og alle mulige ting, fortæller hun.

Hun bruger det meste af sin tid på at være flittig i skolen og finde sig selv som ung kvinde i stedet for at give den gas som popprinsesse.

- Jeg har det rigtig godt, og jeg er glad for at gå i skole. Jeg er egentlig meget tilfreds. Men jeg ved jo ikke, hvor det skal ende henne, så det bliver spændende at finde ud af, siger hun med et smil.

Lørdag den 2. marts er der meget mere MGP, når du kan se MGP 2019 på DR1 og DR TV klokken 20 med optakt fra klokken 19.

I sin fritid læser Emma Pi også mange bøger. Og som man måske kan fornemme, så er særligt 'Harry Potter'-universet den helt store passion. (Foto: Martin Fält © Dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk