Alphabeat gjorde comeback efter flere års pause: Nu går de hver til sit - igen

En turné i 2021 bliver foreløbig sidste mulighed for at opleve bandet Alphabeat, der tidligere har holdt pause på seks år.

Alphabeat har før holdt seks års pause på grund af intern splid i bandet. Den kommende pause skyldes dog ikke uvenskab, siger bandets frontkvinde Stine Bramsen. (Foto: Tom McKenzie)

Når sommeren 2021 går på hæld, gør det danske popband Alphabeat det samme.

Bandet har netop meldt ud, at næste års koncerter bliver bandets foreløbigt sidste, og at bandmedlemmerne herefter går hver til sit – igen. Det skriver Ekstra Bladet.

Stine Bramsen fortæller til dr.dk, at det ikke skyldes interne konflikter blandt bandmedlemmerne, hvilket ellers var årsagen til den forrige Alphabeat-pause fra 2013-2019.

- Vi er skam ikke raget uklar med hinanden. Vi har simpelthen bare haft en ærlig snak om, hvorvidt vi har oprigtigt lyst til at lave en plade mere sammen lige nu - for det er jo det, vi mødes om: Den oprigtige gejst til at lave ny musik.

- Og vi kan mærke, at vi skal værne om fællesskabet og den gode energi og vente nogle år med at presse mere musik ud i Alphabeat-regi. Vi skal bare ud at spille nu, og dét har vi masser af mod på.

Efter at have spillet et par koncerter i 2019 skulle bandet have understreget deres comeback med intet mindre end 25 festivalkoncerter i år. Det skete ikke på grund af den igangværende coronapandemi. (Foto: Elisabeth Eibye)

Seks års pause på grund af intern spild

Som nævnt skyldtes bandets forrige pause ellers intern splid blandt de seks medlemmer.

I dokumentaren 'Alphabeat - Da festen forsvandt' fra 2019 fortæller bandet åbenhjertigt om, hvordan de ikke fik talt åbent med hinanden om de konflikter og uenigheder, der opstod undervejs, som de blev mere og mere succesfulde.

Dengang lod de sig rive med af, at stærke spillere i musikbranchen ville gøre dem mere polerede og poppede i jagten på succes i udlandet, har bandet tidligere fortalt dr.dk. Og det var svært for bandet at håndtere pludselig at skulle passe ned i en bestemt kasse. Derfor valgte Alphabeat at sætte pop-projektet på pause fra 2013-2019.

Selve dokumentaren kunne dog godt foranledige folk til at tro, at den dårlige stemning stadig boblede under overfladen, da bandet i 2019 fandt sammen og udgav ny musik igen.

I dokumentaren mangler der i hvert fald hverken skænderier, krisemøder eller dårlig stemning i øvelokalet.

Comebacket efter seks års pause blev dog en realitet og førte blandt andet til singlen 'Shadows', som handler om at skubbe de mørke skygger væk.

Lyt til 'Shadows', mens du læser videre:

0:00

Og selv om Stine Bramsen afviser, at de mørke skygger skulle være vendt tilbage, så er det et umiskendeligt faktum, at den danske popsucces fra næste år tager sin anden pause. Indtil videre på ubestemt tid.

Hvorfor melder I allerede jeres pause ud nu?

- Vi synes, det er vigtigt, at vores fans og følgere forstår, at denne her turné, vi spiller i januar og februar (2021), er sidste chance i en årrække for at opleve os på spillestederne rundt i landet. Og det er også derfor, vi gør noget helt særligt ud af den turné. Den skal være mindeværdig og modig - og smuk!

Udover turnéen til vinter er det også planen, at Alphabeat skal spille på sommerens festivaler – hvis coronapandemien tillader det.

FacebookTwitter