August og Mathias droppede ud af skolen: 'I det øjeblik faldt alt på plads'

Nu laver duoen Statisk musik om alle de vilde følelser, man har som ung og utilpasset.

Måske kender du følelsen af at stå midt i noget, du i bund og grund ikke har den store lyst til at være midt i.

Om det så er et job, en uddannelse eller en relation, du ikke brænder for eller kan finde dig til rette i. Og det kan det være enormt opslidende at gå rundt og udholde.

Sådan var det for duoen Statisk, der er udgjort af Mathias Ranch Skov og August Kulmann Halle.

Så de besluttede efter moden overvejelse, at de ikke ville bruge den begrænsede mængde energi og overskud, de har i livet på at gå og være utilfredse i et skolesystem, de følte, de aldrig ville komme til at passe ind i.

- I det øjeblik, jeg droppede ud, var det som om, alt faldt på plads, forklarer August Kulmann Halle.

De to kammerater mødte hinanden i folkeskolen og fandt ud af, at de havde en fælles ambition om at leve af at lave musik. Og da de vendte ryggen til skolesystemet, blev de kun bekræftet i, at de havde truffet den rette beslutning.

- Jeg tror i hvert fald, jeg har lært mere af at lave musik på egen hånd, end jeg har lært af at gå i skole, siger August Kulmann Halle, der bliver bakket op af sin bandmakker.

- Det er nok også det eneste, vi er rigtig gode til, supplerer Mathias Ranch Skov, der heller ikke så meget mening i, at han død og pine skulle gå i skole.

- Det fungerede ikke, og jeg følte, det var spild af min tid og alle andres tid, at jeg skulle sidde og larme i en gymnasieklasse.

Nu er de aktuelle med sangen 'Højhus', der handler om at være og ung og utilpasset og alle de følelser, der kan være i den periode af livet, hvor alt føles stort og rodløst og kaotisk.

Mød Statisk og hør deres historie samt deres sang 'Højhus' i videoen øverst.