Holder dansk julehit stadig efter 23 år? 'Den eneste julesang, jeg kan overskue at høre'

Det er en kæmpe kvalitet, at julehittet 'Let Love Be Love' ikke er særligt julet, mener musikeksperter.

Er det "duften af nybagte brunkager" indkapslet i eviggyldige juletoner?

Eller blot "tidstypisk" R&B fra slut-90'erne?

Siden julenummeret 'Let Love Be Love' blev skabt af Juice, S.O.A.P., Christina og Remee i 1998, så har det formået at sætte aftryk på et hav af højtidens playlister, fester og stormagasin-lydspor.

Og det er der god grund til, hvis man spørger musikproduceren Bjarke Bech, også kendt som Lille Høg.

Sammen med et panel af musikkyndige dykker han ned i nye og gamle hits og undersøger, hvorfor de er blevet populære - se hele videoen ovenfor.

Denne gang er turen kommet til julehittet 'Let Love Be Love', og det vækker ikke kun associationer til julebagværk og 90'ernes musik.

- 'Let Love Be Love' er den eneste julesang, jeg kan overskue at høre - uden tvivl. 'Last Christmas' er jo helt godnat, fortæller musikproduceren Bjarke Bech med henvisning til Whams megajulehit fra 1984.

Bjarke Bech peger på, at 'Let Love Be Love' ikke falder i de klassiske fælder som mange andre julesange, hvor man indhylder nummeret i bjældeklang, 'Ho-ho-ho'-lydeffekter og juleanprisning i hver anden linje.

0:00

Og så har den danske popsang også gjort noget, der er meget få sange forundt, fremhæver dj og musikproducer August Fenger Janson.

- Det er jo virkelig svært at lave nye julesange, som holder. Der bliver kun indført én per femte år i hall of fame. Der er 'Let Love Be Love' med i puljen, fortæller produceren om det eksklusive selskab, som klassiske julehits tilhører.

- Hele verden burde vide, at den findes, mener Feven Geles, der også sidder med i panelet.

Men hvorfor har 'Let Love Be Love' formået det? Er den tidstypisk eller tidløs - eller begge dele på én gang? Og hvordan har tiden behandlet Remees kuriøse hviskevokal?

Se videoen ovenfor, hvor Repeat-panelet dykker ned i 'Let Love Be Love' - og den søde julemusik opstår.

REPEAT-panelet:

  • Fie Neergaard, vært på P3

  • FVN, rapper

  • Georg Bundgaard Svendsen, musiker, Jesu Brødre

  • William Kruse, musiker, Jesu Brødre

  • Bjarke 'Lille Høg' Bech, producer

  • August 'Eloq' Fenger, producer