'Hun har hele pakken': Dansk popkomet på vej mod internationalt gennembrud

Det 80'er-inspirerede hit 'I Wanna Be Dancing' har sendt Drew Sycamore afsted mod stjernerne.

Har du haft tændt for en radio i løbet af det seneste halve år, har du nok ikke kunnet undgå hende.

Den danske sanger Drew Sycamore har været uundgåelig i 2021 med sit 80'er-klingende hit 'I Wanna Be Dancing', der i skrivende stund har mere end fem millioner afspilninger på Spotify, hvor hun har også har mere end 650.000 månedlige lyttere.

Og spørger man eksperter, varer det ikke længe, før den danske popstjerne bliver skudt afsted mod udlandet for at gøre karrieren global.

- Jeg føler, hun er ved at lægge trappestenene til at kunne gå internationalt lige om lidt ligesom Clara eller Jada. Drew har valgt en vej, og den skal hun virkelig dyrke, for det gør hun eddermane godt, siger Anders Ugilt, der er radiovært på P3.

Han bliver bakket op af musikjournalist ved Soundvenue Kristian Karl:

- Hun har faktisk hele pakken. Hun har produktionen, stemmen, udtrykket, lyder det fra Kristian Karl, der fortsætter:

- Lidt ligesom da Mø havde det der 'Lean On'-moment. Ej, hvor var det fedt. Kom nu, Drew, ring til Diplo.

'Det er årets største 80'er-slasker'

Drew Sycamore har tidligere hittet med sange som 'Perfect Disaster' og 'Take It Back', men det er som nævnt særligt 'I Wanna Be Dancing', der har sat fut under hendes 2021.

Og svaret på, hvorfor sangen er blevet sådan et stort hit, skal måske findes i produktionen, der læner sig op ad nogle musiktraditioner, der har været særligt populære i løbet af de sidste par år.

- Det er årets største 80'er-slasker – overhovedet, siger Anders Ugilt.

Produceren Bjarke Bech – bedre kendt som Lille Høg – er enig.

- Jeg føler, det er sidste udkald for 80'er-bølgen. På den anden side er noget af den popmusik, der blev lavet i 80'erne, stadigvæk noget af den bedste popmusik, der nogensinde er blevet lavet, siger han og fortsætter:

- En af grundene til, 80'erne holder ved, er, at dengang kunne du ikke snyde lige så meget, som man kan i dag, så man skulle bare lave en sindssyg komposition.

Sammen med et panel bestående af musikkyndige eksperter undersøger Bjarke Bech, Anders Ugilt og Kristian Karl, hvorfor 'I Wanna Be Dancing' er blevet et kæmpehit.

Se videoen, hvor panelet dykker ned i 'I Wanna Be Dancing', øverst i artiklen.