'Poetisk geni' eller 'fuld af lort'? Dansk rimsmed deler vandene med storhittende landeplage

Rapper og musiker Benjamin Hav både fortryller og forvirrer med sit hit 'Den dejligste boy'.

- Enten synes man, han er et poetisk geni, eller også synes man bare, han er fuld af lort og skal lukke røven.

Ordene kommer fra den danske producer Eloq, og manden, han taler om, er sanger og musiker Benjamin Hav.

Den danske hitmager, der tidligere udgjorde den ene halvdel af duoen Benal, og som nu har stor succes på egen hånd, er nemlig en artist, der i den grad deler vandene.

Det gælder også hans hit 'Den dejligste boy', der i løbet af 2021 har inficeret øregange landet over – men som det måske ikke er alle, der helt forstår budskabet bag:

- Er han selv den dejlige boy? Er jeg den dejlige boy? Er det poetisk? Er det filosofisk? Er det bare nonsens? Er det alle tre ting? Hvad er forskellen?, lyder det spørgende fra musikjournalist hos Soundvenue Kristian Karl, da han som en del af vores panel af musikkendere skal dissekere Havs kæmpehit.

- Man gad godt være bare én dag inde i Benjamin Havs hoved, tilføjer musikredaktør på P3 Augusta Glahn-Abrahamsen om hitmagerens sprudlende og spøjse univers.

Og skal man tro panelet, kan 'Den dejligste boy', hvor der blandt andet bliver rappet om drenge, der er "ekstraordinært retarderede", og børn, der "har lavet bouillabaisse i den buks", godt blive en smule for eksperimenterende til tider.

- Når man er så meget sig selv, så kan det også tippe over. Det bliver mere og mere "ananas i egen juice", og til sidst er det kun Benjamin Hav selv, der forstår Benjamin Havs vision og tekstunivers, mener P3-vært Andrew Moyo, der dog alligevel må bøje sig for Benjamin Havs talent for at komponere hits:

- Selvom det er mærkeligt, så føles det også bundhamrende solidt. Du kan sætte det på, og viben smitter af med det samme.

Se videoen, hvor musikpanelet dykker ned i 'Den dejligste boy', øverst i artiklen.