(Foto: Hedda Rysstad © dr)

Skæbnesvanger sommerhustur blev afgørende vendepunkt for dansk hitband: 'Det var ret voldsomt'

Danske Jung hitter stort, men gruppens musikeventyr var nær stoppet, før det overhovedet begyndte.

- Det er svært at forholde sig til. Det er jo en helt ny verden for os.

Sådan beskriver 30-årige Sigurd Boesen, der er guitarist i det danske band Jung, de sidste par måneder.

I sommer udgav trioen deres debutsingle 'Jeg skal nok vente', der i øjeblikket er blevet hørt over en million gange alene på Spotify. Siden er tingene gået hurtigt for bandet, der udover Sigurd Boesen består af forsanger Jonas Jung og keyboardspiller Michael Hovmand, der begge er 27.

- Lige nu er vi i en periode, hvor alt er nyt for os. Den ene dag spiller vi for 100 mennesker, næste gang er det 1.000. Da vi skulle tage pressebilleder, var det vores første fotoshoot nogensinde, og det her er faktisk vores allerførste interview, fortæller Jonas Jung.

Vi mødte hitbandet i deres øvelokale på Nørrebro i København til en snak om, hvordan det føles, når ens debutsingle pludselig bliver spillet i radioen, og hvordan en skæbnesvanger sommerhustur nær havde taget livet af musikeventyret, før det overhovedet var gået i gang.

Hør Jungs spritnye single 'Blitz baby' her, mens du læser:

0:00
 • Jung udgav deres debutsingle i sommer og i efteråret fulgte de op med nummeret 'Hun kommer tilbage', der senere blev udnævnt som 'P3s Uundgåelige'. Den pludselige succes har været en stor overraskelse for Michael Hovmand (th.), Sigurd Boesen og Jonas Jung (tv.). - Jeg stod i Flügger sammen med min kæreste, da jeg fik at vide, at P4 ville begynde at spille ’Jeg skal nok vente’. "Fuck hvor sindssygt", tænkte jeg. Og siden er det jo så bare blevet vildere og vildere. Det er svært helt at forholde sig til, fortæller Sigurd Boesen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  1 / 13
 • Siden i sommer er Jung blevet spillet mere end 700 gange alene på DR's radiokanaler, og karrieren kulminerede foreløbig, da de i december varmede op for hitduoen Benal på deres danmarksturné. - Der har været tryk på kedlerne! Når der er sket noget nyt for os, har vi fået sådan nogle adrenalinskud i nuet, men man når ikke rigtig at bearbejde det helt, lyder det med et grin for Jonas Jung. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  2 / 13
 • Jung blev dannet tilbage i sommeren 2017. Jonas Jung gik i gymnasiet med Michael Hovmand, som senere gik på højskole med Sigurd Boesen. De tre drenge blev fælles venner og fandt hurtigt ud af, at de kunne noget specielt sammen, når det kom til musikken. I starten skulle de to andre egentlig bare hjælpe Jonas Jung med at spille på et soloprojekt, han barslede med, men samarbejdet udviklede sig hurtigt. - Drivkraften var, at vi havde en lyd sammen, som vi synes, var fed, men hvad der skulle ske med den, vidste vi ikke. Vi havde ingen forventninger til noget, vi kunne bare mærke nede i maven, at vi havde fat i noget rigtigt, fortæller Michael Hovmand om trioens spæde start. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  3 / 13
 • Det var da Sigurd Boesen valgte at droppe ud af sit studie, at Jung for alvor fik blod på tanden til at satse på, at projektet kunne vokse sig større. - Det var noieren at droppe ud, men samtidig var det også rart at give det et ærligt skud og bruge al sit krudt på det. I stedet for man bare havde drømmen om det, men ikke rigtigt jagtede det, fortæller 30-årige Sigurd Boensen. Hans beslutning inspirerede begge hans bandmedlemmer til at gøre det samme, og de valgte alle at fokusere fuldt ud på musikken. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  4 / 13
 • I kølvandet på den beslutning valgte drengene at tage i sommerhus for at arbejde mere intensivt med deres musik, men turen skulle vise sig at blive et vendepunkt - på godt og ondt - for trioen: - Vi endte ud i en form for identitetskrise efter den tur, og vi var faktisk ude i, om vi overhovedet skulle fortsætte. Man er jo sammen på en helt ny måde, og jeg tror, vi skulle finde ud af, hvordan vi skulle arbejde sammen, så tingene fungerede. Vi er ikke altid enige om alting, siger Jonas Jung, da Michael Hovmand bryder ind: - Hvis en af os sidder og tænker: "Det her er sgu ikke mig", så kan man lynhurtigt mærke det. Vi er et band, så vi er nødt til at være enige alle tre. Det skulle vi lære. Turen i sommerhus var ret voldsom, så vi havde lige brug for 14 dage hver for sig efter det. Men til sidst kiggede vi hinanden i øjnene og sagde: "Selvfølgelig skal vi fortsætte sammen". (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  5 / 13
 • De sidste måneder har Jung brugt mange timer i deres lille, fodkolde kælderstudie på Nørrebro. Her har de arbejdet intensivt på at færdiggøre deres kommende debutalbum. Et arbejde, der stadig til tider kan være en smule udfordrende, når alle tre mand skal blive enige om, hvordan musikken skal lyde. - Det kan være svært at lave noget virkelig personligt og sårbart, og så ikke tage det personligt, når de andre ikke kan lide det. Man er nødt til at forstå, at det er ikke dig som person, de kritiserer, siger Michael Hovmand og Sigurd Boesen supplerer: - Vi er alle tre ret følsomme. Både som personer, men også når det kommer til at lave musik, der betyder noget. Så det gør lidt ondt, når man får kritik.
  6 / 13
 • Men selvom det kan være svært at sige sin ærlige mening om de andres idéer, så er det vigtigt for Jung, at alle kommer til orde. - Det er så vigtigt, at alle må mene lige meget. Det er kernen i vores band. Selvfølgelig må Sigurd sige, hvis han ikke synes, mine tekster er gode nok. Det skal man jo kunne. Vi har besluttet, at alle må sige alt til alle, og ingen idéer er dårlige, før vi har prøvet dem af, forklarer Jonas Jung. - Det er også en måde at vise en tillid og respekt til hinandens ører og smag. Det har virkelig betydning, hvad alle synes, og vi stoler meget på hinandens dømmekraft, tilføjer Sigurd Boesen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  7 / 13
 • Det nye album skal efter planen ud i foråret. Det er noget, som drengene glæder sig til, for mange af sangene har efterhånden været længe undervejs, forklarer Sigurd Boesen: - Vi har skrevet på de her sange stort set lige siden, vi startede med at lave musik sammen. Det har hele tiden været planen, at vi gerne ville udgive et album. Det var ikke noget, vi pludselig besluttede, da vi kunne se, at det gik godt, siger Sigurd Boesen. - Vi er selvfølgelig pisse spændte og nervøse for, hvordan folk tager imod det, tilføjer Jonas Jung med tanke på de mange sommerfugle, der for tiden flyver rundt i trioens maver. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  8 / 13
 • Indtil videre har Jung udelukkende sunget på dansk, og sådan bliver det ved med at være, slår foranger Jonas Jung fast. - Det var kort oppe at vende i starten, om vi skulle synge på engelsk, men det kom ret naturligt, at vi sang på dansk. Mange af vores sange handler om kærlighed, og det er nærmest umuligt for os at skrive om på engelsk. Du har ikke de samme ord, som du har på dansk. Og så tror jeg ikke, nogen af os har en drøm om, at vi skal til USA med Jung og rende rundt i Los Angeles, siger han og kigger rundt på de andre bandmedlemmer, der nikker. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  9 / 13
 • "Hej chef, længe siden!", hilser Jonas Jung og kaster en hånd i vejret, da drengene træder ind på deres lokale pizzasted. Restauranten ligger få meter fra studiet og har været Jungs foretrukne vandhul, når de har skullet trække luft og proviantere mellem indspilningerne i øvelokalet. Over pizzaen falder snakken på de mange gange, Jung er blevet sammenlignet med danske koryfæer som Steffen Brandt. Selv griner de lidt af koblingen mellem deres musik og 80'ernes store stjerner. - Det er lidt sjovt, for vi sidder jo ikke og siger: "Nu skal vi lave et nummer, der lyder som TV2". Men vi kan da godt selv høre, når tingene minder lidt om hinanden; vi er ikke blinde for det, siger Sigurd Boesen. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  10 / 13
 • Jonas Jung er glad for, at folk sammenligner dem med de tunge drenge i dansk musik, men forklarer, at bandet også glæder sig til at vise en anden side af Jung. - De er bestemt ikke de værste at stå på skuldrene af! Men vi glæder os til at vise, at vi har flere nuancer end den her 80'er synth-pop ting. Vi har også en mørk side, ligesom nogle af tingene på den nye plade er mere akustiske. Det bliver pisse spændende, hvordan folk tager imod de sange. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  11 / 13
 • Udover at udgive deres debutplade, så kommer 2020 også til at stå i koncerternes tegn. Selvom de kun har sendt to sange på gaden og kun har spillet 20 koncerter sammen - 15 af dem i løbet af de sidste par måneder - så har Jung allerede formået at få tre af Danmarks største musikfestivaler i ordrebogen - til deres egen store overraskelse: - Jeg var på arbejde som pædagogmedhjælper, da jeg fik en sms fra Jonas, hvor der stod: "Hey, Tinderbox, Northside og Roskilde er landet". Der tænkte jeg bare: "Hvad fanden snakker du om? Jeg står lige og passer nogle unger", siger Michael Hovmand med et grin og fortsætter: -Det virker lidt absurd, at det sker efter bare to singler. Men det er jo bare at kaste sig ud i det. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  12 / 13
 • - Mange af de ting, jeg har gået og drømt op, de er allerede gået i opfyldelse. Hvis der sker endnu mere, så er det fedt, men bare det at få lov til at spille på Roskilde og spille en solokoncert på Vega var noget, jeg gik og drømte om. Og nu er det blevet virkelighed, siger Sigurd Boesen, inden Jonas Jung bryder ind: - Men når det er sagt, så ér vi jo stadig unge og totalt sultne på endnu mere! (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  13 / 13
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk