Anmeldere uenige, men publikum er ikke i tvivl: Mariah Careys julebal var helt fantastisk!

Forrykt eller fantastisk? Meningerne er delte efter Mariah Careys julekoncert i København tirsdag aften.

Nogle anmeldere roser Mariah Carey, mens andre synes, koncerten var knap så god. (Foto: Markus Glavind © Live Nation)

Hun står bag en af musikhistoriens største juleklassikere og er sågar blevet døbt dronningen af jul.

Og den titel levede sangerinden Mariah Carey i den grad op til, da hun tirsdag aften inviterede til julebal i Royal Arena i København.

Foran de knap 9000 publikummer leverede den amerikanske sangstjerne (vel at mærke 53 minutter senere end planlagt. Man er vel en diva?) et tætpakket og ekstravagant show fuld af nisser, dansende rensdyr i stiletter, et kæmpe gospel-kort, masser af falsk sne og selvfølgelig et besøg af selveste julemanden.

På setlisten var naturligvis Careys julehymne 'All I Want For Christmas Is You', ligesom hun fremførte en lang række af sine egne og andres juleklassikere.

Selvom aftenens altoverskyggende tema var jul, blev publikum dog heller ikke snydt for et par enkelte af sangerindens største hits fra de knapt så peberkage-duftende dele af hendes bagkatalog.

Hør Mariah Careys julehit 'All I Want For Christmas Is You' fra 1994 her, mens du læser videre:

0:00

'Forrykt' og 'sjusket' mener anmelder

Men selvom Mariah Carey gjorde en brav indsats for at få publikum i julestemning, er det ikke alle, der var lige imponerede over sangerindens musikalske julefest.

Ekstra Bladets anmelder kvitterer således blot med to stjerner for juleshowet, som skribenten kalder 'forrykt' og 'bizart'.

Selvom avisen konstaterer, at divaen – eller 'den glacerede skrigeskinke', som de døber hende, fortsat er en dygtig sangerinde, så mener anmelderen, at Carey 'sjuskede og virkede skødesløs med en indsats, der hørte hjemme til en lydprøve'.

Mere positive er BT, der giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Selvom avisen påpeger, at showet med sin sukkersøde julehyldest til tider blev en tand for 'poleret' og 'vulgært', så imponerede Mariah Carey - endnu engang - med sin ikoniske vokal.

- De høje toner gik lige i julehjerterne (...) og slog endelig fast, at verdens måske bedst sælgende sangerinde så langt fra er færdig som popsanger, skriver avisen.

Det er femte år, at Mariah Carey drager på juleturne, men første gang divaens juleshow besøger Danmark. Her ses hun på scenen i 2016 til en koncert i New York. (Foto: Jeff Kravitz © 2016 Jeff Kravitz)

Popdiva leverede 'et skide godt show'

En af dem, der også var mødt op til julebal i divaland, var 26-årige Cecilie Klit Jørgensen.

Hun var anderledes imponeret over Careys overflødighedshorn af bjældeklang og popsang.

- Jeg synes, det var et rigtig godt show. Hun sang helt fantastisk, så bragende godt ud og leverede bare et skide godt show, sagde hun efter koncerten, som var hendes første med sangerinden med den store stemme.

Cecilie Klit Jørgensen, som var til julekoncert med en ven, var meget begejstret for det show, som den amerikanske popdiva leverede. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

- Jeg havde været lidt nervøs for, om hun ville være lidt ligeglad med det hele, men det synes jeg bestemt ikke, at hun var. Hun var meget tilstede og nærværende på scenen. Hun opførte sig som en diva, men på den gode måde, sagde Cecilie Klit Jørgensen og udpegede koncertens sidste nummer, 'All I Want For Christmas Is You', som aftenens højdepunkt.

Det valg var Mette Andersen, der så koncerten med sin kæreste og hans datter, helt enig i.

- Det var klart det største øjeblik, men jeg synes, det hele var supergodt. Kostumerne var smukke, hun sang godt, og hele showet var bare fantastisk, sagde hun efter koncerten.

Mette Andersen var særligt imponeret over Mariah Careys mange flotte kjoler. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Hun savnede dog at høre nogle flere af sangerindens største hits.

- Der kunne godt have været lidt flere af de gamle sange og måske også noget andet end bare julessange. Jeg savnede lidt mere, jeg kunne synge med på, sagde hun.

Udover de talrige julesange fremførte Carey sine hits 'Hero' og 'We Belong Together' samt sangen 'The Distance' fra sit seneste album.

Bagedyst-vinder var vild med Carey

Der var fuld smæk på sceneeffekterne og kostumerne under den godt 80 minutter lange koncert, og flere gange undervejs fik den amerikanske sangfugl også hjælp af et 15 mand stort gospelkor.

I koret var blandt andre danske sangere som James Sampson, Grand Prix-vinderen Tomas Thordarson og Bagedyst-deltageren Jasmin Gabay.

For at støtte op om sin tidligere kagekonkurrent var den nykronede vinder af 'Den Store Bagedyst', Emil Obel, også mødt op til aftenens koncert.

Vinderen af 'Den Store Bagedyst', Emil Obel, havde trodset vinterkulden og var mødt op til Mariah Carey-koncerten i Royal Arena. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Selvom Jasmin Gabay for ham var aftenens store stjerne, var det 17-årige bagetalent også imponeret over Mariah Careys evner på scenen.

- Jeg synes, det var en rigtig god koncert. Det var meget storladent og amerikansk, men på en fin og sjov måde. Jeg er helt klart kommet en tand mere i julestemning nu, sagde han efter koncerten.

Og den unge bageentusiast afviser da heller ikke, at den amerikanske popdivas julespektakler har sat gang i kage-kreativiteten.

- Måske man godt kunne lave en kage inspireret af showet. Noget med rød glace og guldglimmer måske, lød det med et grin fra Emil Obel.

Det er femte år i træk, at Mariah Carey rejser rundt med sin julekoncert 'All I Want For Christmas Is You', men første gang, at julecirkusset lagde vejen forbi Danmark.

Mariah Carey er lige nu aktuel med sit 15. studiealbum 'Caution'.

DR Musik kårer i år alletiders bedste julesang. Stem på din favorit i afstemningen herunder: