Anthon fra Citybois går solo - men: 'Intet kan splitte Thor og mig'

Citybois er officielt på pause, men det betyder ikke, det er slut med musik fra den populære duo.

Anthon Edwards vil gerne gå forrest, når det gælder om at levere popklassikere til danskerne, siger han. (Foto: Christian Friis © Universal)

Du kender ham som den ene halvdel af Citybois, der siden duoens deltagelse i 'X Factor' i 2015 har leveret charme og ørehængende hits som 'Pool', 'Sig mig' og 'Sol over København'.

Charmen er stadig den samme, men lige nu er sangene fra Anthon Edwards hånd nogle helt andre. Fredag udgav han nemlig sin første single som solist i form af 'Holder os vågne'.

Helt alene er Citybois-stjernen dog ikke på sin nye sang, da han har fået selskab af Burhan G, der også lægger vokal til.

- Jeg har altid tænkt, at det ville være legendarisk at få lov til at lave en sang med Burhan G, så det er fuldstændig sindssygt, at det nu sker, siger sangeren, da vi taler sammen op til udgivelsen.

Den 21-årige sanger har derfor nydt at kunne nørde korstemmer og synthbas med sin garvede kollega.

Lyt til førstesinglen 'Holder os vågne' her, mens du læser videre:

0:00

Har ikke optrådt alene siden fritidsklubben

Men debutsinglen står faktisk slet ikke alene, for allerede lørdag overraskede Anthon Edwards med endnu en udgivelse i form af singlen 'Overarbejde'.

Den luftede han i TV2's store 'Knæk Cancer'-indsamlingsshow lørdag aften, hvor han for første gang i sit voksne liv optrådte alene på en scene – først med Citybois-sangen 'Mor', der er skrevet til hans afdøde mor, og dernæst den spritnye single.

- Jeg har ikke optrådt alene, siden jeg spillede i aftenklubben ovre på min skole som barn, så det er helt vildt, siger Anthon Edwards.

Hør Anthon Edwards anden single, 'Overarbejde', her:

0:00

Hvis du med de to nye sange føler dig hensat til starten af 00'erne og den tids store R&B-hits, er det ikke tilfældigt, for det er lige præcis den lyd, som Anthon Edwards gerne vil ramme med sin nye musik.

- Jeg er opvokset med en far, der har hørt det vildeste flødemusik – Brian McKnight, Boyz II Men og den slags – og den genre følte jeg virkelig kom på banen med Burhan G i Danmark. Jeg har altid elsket den sound, fortæller sangeren.

Anthon Edwards fortæller, at 'Overarbejde' er meget inspireret af britiske Craig David, som vi især kender for hits som '7 Days' og 'Rise & Fall', der udkom i starten af 00'erne. (Foto: Christian Friis © Universal)

Lægger du "flødemusikken" oveni et miks af kunstnere som Ne-Yo, Craig David og alt det, som producerne Timberland og Stargate rørte ved i 00'erne, har du det, Anthon Edwards gerne vil servere for danskerne.

- Når man står til en privatfest, synes jeg altid, at det er R&B-sangene fra dengang, man sætter på til sidst, så hvorfor ikke lave den genre på dansk? Det synes jeg, der var noget spændende over, siger han.

'Bois forsvinder ikke sådan lige'

Og lad os så lige få svesken på disken, tænker du måske – for betyder det her soloræs, at Citybois er et afsluttet kapitel?

Det spørgsmål har rumsteret heftigt hos mange fans – og i den danske presse – lige siden Anthons Edwards' Citybois-makker, Thor Farlov, udgav sin første single som solist allerede for tre uger siden.

Her ses Thor Farlov (tv.) og Anthon Edwards ved 'X Factor'-finaleshowet i 2015. Citybois røg ellers ud i semifinalen, men var så populære, at de debuterede med deres første single under finalen. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Titlen på singlen var tilmed 'Alene', og det fik ikke ligefrem spekulationerne om duoens fremtid til at skrumpe.

- Citybois er p.t. sat på pause, men det er noget, som vi kommer til at åbne op igen på et tidspunkt – vi ved bare ikke hvornår, forklarer Anthon Edwards og tilføjer så:

- Når vi engang får en fed idé, er vi sikkert tilbage på pinden. Det var også derfor, at vi kaldte vores album for 'Bois Forever', for bois forsvinder ikke sådan lige.

Han kan dog godt forstå, at Citybois' fans har været bekymrede – ikke mindst når Thor Farlovs udgivelse ikke blev fulgt op af en officiel melding fra de to med det samme.

- Vi har ikke fået sagt det offentligt, så det er meget godt at få det ud nu, for der opstod lidt panik hos nogle af vores fans, da Thor udgav sin single. De var nervøse, men de skal bare vide, at der ikke er noget, der kan splitte Thor og mig.

Men efter fem intense år med Citybois trængte Anthon Edwards og Thor Farlov bare til at prøve noget hver for sig, og der var ærlig talt gået lidt "gammelt ægtepar" i den, fortæller han.

Så da de tidligere i år havde sendt albummet 'Bois Forever' afsted, kiggede de hinanden i øjnene og besluttede at dykke ned i hver deres musik, og nu håber Anthon Edwards så, at folk er friske på lidt R&B-lækkerier fra ham.

- Mine sange handler om kærlighed, sorg, store tanker og næstekærlighed. Men mest af alt føler jeg, at hele projektet handler om, at man skal kunne være sig selv – det er det, man kommer længst med; så giv slip, og vær den, du er, slutter han.

Facebook
Twitter