Ariana Grande forbyder normale tasker til dansk koncert: Tag en frysepose med i stedet

Den amerikanske stjerne stiller et usædvanligt krav til koncerten i Royal Arena.

Sikkerheden er i top, når amerikanske Ariana Grande giver koncert i Royal Arena, og derfor er almindelige tasker af enhver slags forbudt at medbringe. (Foto: © Axelle/Bauer-Griffin, Getty Images)

Det er ikke tilladt at filme eller tage billeder, ingen vandflasker og våben må medbringes, og mobiltelefoner skal gemmes væk.

Listen over krav, som kunstnere stiller til publikum før og under en optræden, er ikke noget nyt.

Men til Ariana Grandes store 'Sweetener World Tour', hvor hun gæster Royal Arena i København 1. oktober, beder den amerikanske sangerinde publikum om noget helt usædvanligt.

Lad din taske blive hjemme og medbring en - og kun én - gennemsigtig plastikpose i stedet, der max må være 15 x 30 x 15 centimenter.

Alternativt kan du også medbringe en frysepose, der ligner den, du kender fra sikkerhedstjekket i lufthavnen. Den må maksimalt rumme fire liter.

Live Nation, der står for stjernens danske og udsolgte koncert, har sendt en mail ud til alle, der har købt billet, med en udførlig illustration af tilladte og forbudte tasker, så det ikke er til at misforstå.

(© Live Nation)

- Denne politik er obligatorisk for alle koncertgæster, understreger Live Nation nederst på billedet.

Hør Ariana Grandes hit 'Thank U, Next', mens du læser videre:

Terrorbombe efter koncert

Beslutningen om gennemsigtige tasker er taget af 26-årige Ariana Grande og hendes team på grund af sikkerheden, skriver sangerinden på både Twitter og Instagram.

Det sker efter terrortragedien til den amerikanske stjernes koncert 22. maj 2017 i Manchester Arena.

Da koncerten var slut, dræbte en selvmordsbomber 22 mennesker og sårede 139. Omkring halvdelen var børn.

Ariana Grande optrådte 25. august i år igen i Manchester, hvor der i 2017 skete en terrorhandling efter koncerten. (Foto: © Kevin Mazur, Getty Images)

Det har derfor haft den konsekvens, at alle tasker med indhold nu skal tjekkes i alle de byer, hun giver koncert i, har Ariana Grande selv forklaret på Instagram om kravet med gennemsigtige tasker.

- Sikkerheden vil være meget præcis og gå glat, men vil også være super striks, advarer hun.

Selv er Ariana Grande begyndt at sælge tre typer gennemsigtige 'Sweetener'-tasker på sin egen hjemmeside - en bæltetaske, en lille skuldertaske og en i bærepose-størrelse. H&M er også begyndt at sælge officielle tasker med stjernens logo.

Selv siger hun dog på Instagram, at det ikke er et krav, at fans køber hendes taske for at komme til koncert, så længe tasken er gennemsigtig.

'Vi håndhæver reglerne'

Det er Live Nation, der arrangerer koncerten med Ariana Grande i Royal Arena. Da det er et usædvanligt krav, sangerinden har til gæsternes tasker, har Live Nation både gjort opmærksom på det før og efter købet af billetterne. Og der vil også komme endnu en mail ud med praktisk information i ugen op til koncerten.

Ariana Grandes fans kaldes for Arianators. De gennemsigtige tasker, der kræves til koncerten, som sangerinden selv sælger på sin hjemmeside, har flere gange været udsolgt. (Foto: © Jeff Kravitz, Getty Images)

- Kravet kommer fra artisten selv, og det er noget, hun gør på hele sin turné. Så håndhæver vi det og hjælper med at kommunikere det ud, siger en talsperson fra Live Nation, der arrangerer koncerten i Royal Arena.

- Men man behøver ikke gå ud og købe en dyr, gennemsigtig taske. Man kan tage en gennemsigtig fire liters frysepose med, så længe der er 'lynlåslukning', lyder det fra arrangøren.

Ligger i baghovedet

Tidligere har de amerikanske standup-stjerner Chris Rock samt Dave Chappelle og Jon Stewart på deres fælles turné, der også kom forbi Danmark, stillet krav om, at alle gæster skulle lægge deres mobiltelefoner i en lille Yondr-taske, som låses og først kan blive åbnet igen, når man forlader salen.

Da den amerikanske komiker og skuespiller Chris Rock optrådte i Royal Arena i København 5. oktober 2017, var det første gang, en artist bad et dansk publikum om at låse deres telefoner og Smart-watches inde i Yondr-klikposer, som først bliver låst op, når showet er slut. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Men med Ariana Grandes krav er det første gang, en artist har stillet krav om en bestemt slags håndtaske.

Samme år som terrorbomben i Manchester fandt endnu et angreb sted - et masseskyderi til en udendørs countrymusik-festival i Las Vegas i oktober 2017. Her blev 58 mennesker dræbt og omkring 900 såret.

I kølvandet på de to angreb blev der sat ekstra fokus på sikkerhed ved den slags begivenheder.

- De værste trusler, vi har i dag, eksisterede ikke for tre år siden, udtalte Jason Porter, der er vicedirektør for det private sikkerhedsselskab Pinkerton, efterfølgende til mediet Vice.

- De her frygtelige handlinger bliver nødt til at være i baghovedet på alle arrangører af store begivenheder, lød det fra sikkerhedseksperten.

Kritiske røster

Herhjemme tror musikekspert og P3-vært Pelle Peter Jensen dog ikke på, at vi kommer til at se lignende krav fremover til andre artisters koncerter.

- Jeg tror helt sikkert, det er noget, Ariana Grande gør for at sørge for, at yngre fans, der kunne føle sig lidt bange, kan mærke, at alle forholdsregler bliver taget, og at det bliver en sikker koncert. Og det kan man godt forstå, siger Pelle Peter Jensen.

Dog har han også bemærket flere kritiske røster i forbindelse med hendes taskekrav.

- Det, der er faldet mange for brystet, er, at hun har linket til sine egne tasker, så man kunne få tanken, om det reelt er for sikkerhed eller for at høste penge.

- Så jeg tror ikke, sådan et krav som dette bliver kæmpestort i fremtiden, når det betyder, at du får en merudgift, lyder hans vurdering.