Ariana Grande imponerede dansk publikum til komplet udsolgt popbrag: 'Hun er en vaskeægte popprinsesse'

Popsangerinden med den store vokal spillede tirsdag aften koncert i København.

Ariana Grande optrådte tirsdag aften i Royal Arena i København. Her ses hun på scenen ved en koncert i Los Angeles i USA tidligere i år. Det var ikke muligt for DR eller ande medier at tage billeder under koncerten i København. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

At kalde de sidste par år i Ariana Grandes tilværelse for turbulente er en underdrivelse.

Et voldsomt terrorangreb, en brudt - og meget omtalt - forlovelse og tabet af en ekskæreste har alle været med til at tegne de sidste to år af superstjernens liv, som samtidig har vist sig at blive de mest succesfulde i hele hendes karriere.

Men trods den tunge bagage var den amerikanske stjernesanger i topform, da hun tirsdag aften gik på scenen i et komplet udsolgt Royal Arena i København.

- Jeg er så taknemlig for at være her med jer i aften. Jeg elsker jer, tusinde tak! lød det fra den unge sangerinde, der ellers var noget ordknap resten af koncerten og i stedet brugte sin scenetid på at synge sig igennem den 28 numre lange setliste.

Koncerten var Ariana Grandes første show på dansk jord, siden hun i 2017 gav koncert i Herning, og det hithungrende publikum, der var domineret af drenge og piger i teenagealderen, var i den grad klar til en storslået popfest.

Heldigvis kan Ariana Grande trods sin unge alder prale af et hitkartotek som få, og med hitbaskere som 'God Is A Woman', 'Break Free' og 'Into You' var festen i den københavnske arena sikret.

Aftenen sluttede af med kæmpehittet 'Thank U, Next', en hyldest til Ariana Grandes ekskærester, og det fik publikum i salen til at bryde ud i jubel og fællessang, ligesom det også var tilfældet under den storladne ballade 'Breathin' tidligere på aftenen.

Hittet 'Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored' var også på setlisten. Hør det her, mens du læser videre:

0:00

Fans opfordrede til at aflyse turné

Showet, som Ariana Grande tirsdag diskede op med for de danske fans, har hun turneret med som en del af hendes 'Sweetener'-verdensturné siden marts. Med i alt 102 shows i kalenderen er turnéen planlagt til at køre frem til jul, men det har langt fra været nemt for sangerinden rejse jorden rundt efter de seneste års voldsomme hændelser.

I kølvandet på terrorangrebet i 2017 har Ariana Grande ifølge hende selv udviklet ptsd (Posttraumatisk stresslidelse), og netop sangerindens mentale helbred har vist sig at være en udfordring i forbindelse med den igangværende verdensturné.

I april beskrev Grande, i et nu slettet tweet, livet på landevejen som 'et helvede', og hun har også fortalt, at det er hårdt for hende og hendes psyke at være på turné.

Trods udfordringerne har Ariana Grande fortsat sin verdensturné, men så sig for få uger siden nødsaget til at aflyse alle turnéens fremtidige meet n' greets - møder, hvor fans med særlige billetter kunne møde Grande backstage - på grund af sine angstlidelser.

Dén udmelding fik fans til aktivt at opfordre sangerinden til helt at aflyse resten af sin verdensturné for at passe på sig selv, men trods opfordringerne har hun altså alligevel valgt at fortsatte sin turné.

Den næste 30 sange lange setliste inkluderede kæmpehits som 'Into You' og 'Thank U, Next' (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Pludselig greb superstjerne Askes hånd

Selvom Ariana Grande har sit at kæmpe med, leverede hun i den grad varen, da hun gæstede København, hvis man skal tro vennerne Ulrik Quistgaard og Mariah Niaraki, der oplevede koncerten fra gulvet foran scenen.

- Det var rigtig fedt, og hold nu kæft, en stemme hun har. Hun synger virkelig fantastisk, lød det fra vennerne, der roste Ariana Grande for at gå på scenen trods sine personlige problemer.

- Jeg ville egentlig sagtens kunne forstå, hvis hun havde brug for en pause og valgte at stoppe turnéen. Det må være mega hårdt at skulle stå der og være glad, hvis man ikke har det sådan indeni, men jeg synes, hun gjorde det virkelig godt, lød det fra 22-årige Ulrik Quistgaard.

24-årige Mariah Niaraki og 22-årige Ulrik Quistgaard brugte det meste af koncerten på at danse og skråle med på Ariana Grandes mange hits. - Man skal jo ikke stå stille til en popkoncert, vel?, lød det fra de to venner, der betegner sig selv som store fans af den amerikanske popprinsesse. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Også 23-årige Aske Molin var imponeret over at, at Ariana Grande fortsat holder fanen højt og har valgt at fortsætte sin verdensturné.

- Hun er her - på trods af de traumer og problemer, hun kæmper med - for sine fans skyld. Hun står på den scene, fordi hun ved, at det gør os glade, og det viser bare, at hun har et hjerte af guld, lød det fra Aske Molin, der beskriver sig selv som 'en kæmpe Ariana Grande-fan'.

Aske Molins personlige højdepunkt fra koncerten - udover håndtrykket fra Grande - var da numrene 'Break Free' og 'Only One' blev fremført på scenen i den tætpakkede Royal Arena. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Forud for koncerten havde han ligget i kø foran Royal Arena siden klokken syv om morgenen for at få ståpladser så tæt på scenen som muligt. Og det skulle vise sig at blive ventetiden værd, da Ariana Grande pludselig greb den unge fans hånd under koncerten.

- Hun greb fat i min hånd som den eneste og holdt den i, hvad der føltes som et minuts tid. Jeg tænkte bare: 'Er det her real life? Skete det lige?' og begyndte at græde. Jeg har rørt ved Ariana Grande! fortalte en ekstatisk Aske Molin, der med egne ord græd sig igennem det meste af koncerten.

Sigmund Trondheim blev landskendt, da han i 2018 deltog i sangkonkurrencen 'X Factor'. Til sin første audition i programmet sang han Ariana Grandes kæmpehit 'Side to Side'. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Sanger og realitystjerne Sigmund Trondheim, der blev landskendt, da han i 2018 deltog i sangkonkurrencen "X Factor", havde også indløst billet til tirsdagens popbrag.

- Det var fuldstændigt fantastisk. Det var et perfekt, veludført popshow, og hun er bare fantastisk. Under 'Break Free' begyndte hele Royal Arena jo bare at hoppe og danse. Det var så fedt! Hun er bare en vaskeægte popprinsesse, jublede den 24-årige sanger.

I 2016 introducerede Ariana Grande os på hittet 'Side to Side' for ordet 'dick bicycle'. Hør det her:

0:00

Kalder koncert for 'mekanisk popshow'

Gransker man anmeldelserne af tirsdagens koncert, er dommen dog mere lunken. B.T. kvitterer i sin anmeldelse med fire ud af seks stjerner, men påpeger, at publikum 'aldrig kom rigtigt ind under huden på sangerinden' i løbet af den knap to timer lange koncert.

Ariana Grande er i høj grad kendt for sin imponerende vokal, som skam også begejstrede B.T.s anmelder, omend 'stemmen sad så meget i skabet, at det desværre ofte blev kedeligt', som avisen beskriver det.

Undervejs i koncerten gjorde Ariana Grande brug af forskellige rekvisitter. Her er en lyserød bil kommet på scenen under nummeret '7 Rings'. Billedet stammer fra en koncert i London tidligere i år. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Hos Ekstra Bladet kalder man koncerten for et 'mekanisk popshow' og kaster tre ud af seks stjerner efter Arianas Grandes præstation. Også Ekstra Bladets anmelder savnede at komme tættere ind på livet af det unge stjernefrø.

- Teknisk var hun blændende i en grad, så man havde hende mistænkt for at fuske, men hun formidlede ingen følelser. Overhovedet, skriver avisen i sin anmeldelse.

P7 Mix sendte for nylig fire timers radio dedikeret til Ariana Grande. Hør udsendelsen her:

0:00
FacebookTwitter