Ariana Grande sidder på tronen af pop - men det har været det værste år i hendes liv

2018 har budt på store personlige problemer for sangerinden Ariana Grande, som til gengæld hitter som aldrig før.

Ariana Grande udgav i 2018 første single og album efter terrorangrebet ved hendes koncert i Manchester i 2017. (Foto: © Eduardo Muñoz, Ritzau Scanpix)

- Thank you, next.

Tre ord, der har været noget nær umulige at undgå de seneste måneder, hvis man har tændt en radio eller har fulgt med på de sociale medier og diverse memes på internettet.

Ordene stammer fra den amerikanske sangerinde Ariana Grandes sang, der netop har titlen 'Thank U, Next'.

Her synger hun blandt andet om sin korte forlovelse med skuespiller og komiker Pete Davidson og om ekskæresten, rapperen Mac Miller, som døde af en overdosis tilbage i september.

Men musikfans verden over har ikke sagt 'Thank you, next' til Arianas Grandes udgivelser. Tværtimod har 2018 vist sig at været et af sangerindens mest succesfulde år hidtil.

Hun har udgivet sit fjerde album, 'Sweetener', stået bag flere numre på toppen af hitlisterne og netop offentliggjort en stor verdensturné til næste år, der også bringer hende forbi Danmark.

Lyt til 'Thank U, Next' herunder, mens du læser videre:

Men samtidig har 2018 været et af de hårdeste nogensinde for den 25-årige sangerinde.

- Det er interessant, at det har været et af de bedste år i min karriere, men et af de værste i mit liv. Mange ville kigge på en som mig, som lige nu er på toppen som artist, og tænke: 'Hun har virkelig styr på det hele, hun er klar på det hele. Hun har det hele'. Og det har jeg også, men når det kommer til mit privatliv, har jeg ingen anelse om, hvad fuck jeg har gang i, sagde Ariana Grande i starten af december, da hun vandt Billboards pris for 'Woman of the year'.

Omdrejningspunktet i hitsinglen 'Thank U, Next' er blandt andet Ariana Grandes turbulente forhold til ekskæresten Pete Davidson. Parret gik fra hinanden i oktober, blot fire måneder efter de havde offentliggjort deres forlovelse. (Foto: © Nicholas Hunt, 2018 Getty Images)

Hjertesorg og terrorangreb

Og det er netop svært at tale om Ariana Grandes karriere uden også at tale om alt det, der sker omkring hende.

Èt eksempel er hendes åbenhed omkring ekskæresterne på 'Thank U, Next', der i stor grad fik hypet sangen allerede før, den var udgivet.

Tidligere på året gik hun og rapperen Mac Miller fra hinanden, og hun blev herefter hurtigt forlovet med Pete Davidson.

Da Mac Miller døde af en overdosis i september, opstod der en direkte online-hetz mod Grande, da mange mente, at det var hendes skyld, han var død.

Det betød blandt andet, at hun måtte slå muligheden for at kommentere på hendes Instagram-billeder fra.

Et andet eksempel er, at det i år var første gang, hun udgav musik efter terrorangrebet ved hendes koncert i Manchester den 22. maj 2017, hvor der sprang en bombe og 22 personer mistede livet.

I april udgav hun nemlig singlen 'No Tears Left To Cry', som, mange mener, handler om netop tragedien i Manchester.

- Jeg kunne være i godt humør og have det fint og være glad, og så ramte det mig bare lige pludselig. Jeg har altid haft angst, men tidligere har det ikke været fysisk. Der var nogle måneder i træk, hvor jeg følte mig helt på hovedet, har Ariana Grande sagt til magasinet Elle om at skulle rejse sig fra den forfærdelige hændelse.

Få uger efter terrorangrebet arrangerede Grande en støttekoncert i Manchester, hvor verdensstjerner som Justin Bieber, Miley Cyrus og Pharrell Williams optrådte.

Ariana Grande og Miley Cyrus under støttekoncerten i Manchester. (© Ritzau Scanpix)

Vil ikke være perfekt

Ariana Grande har ikke lagt skjult på, at det har været hårdt for hende at komme tilbage på ny i 2018 efter sidste års tragedie, men netop åbenheden omkring følelserne – både når hun føler sig stærk og skrøbelig – er vigtig for hende.

- Hvis jeg skal være rollemodel, er 'perfekt' det sidste jeg skal være, for det er ikke realistisk. Det bedste, jeg kan gøre, er at være ærlig og troværdig og dele mit inderste jeg med mine fans, for det giver dem mulighed for gøre det samme, har Grande sagt i et interview med BBC.

Og ærligheden betyder meget for de mange Arianators, som Grandes fans kalder sig selv.

22-årige Aske Molin har været fan af sangerinden i seks år, og han fortæller, at hun har en tæt kommunikation med sine tilhængere på sociale medier.

- Det er så fedt, at hun ikke har en fascade. Jeg er helt vild med hendes ærlighed, for det gør det nemt at relatere til hende og de ting, hun går igennem. Hun har altid været meget ærlig, fortæller Aske Molin, som i 2013 fik et follow-back af sangerinden på Twitter.

Lyt til Ariana Grandes nyeste single 'Imagine' herunder:

Når Ariana Grande rammer Royal Arena i København til næste år, har han købt meet-and-greet-billetter, så han får mulighed for at møde stjernen, og det er der en helt særlig grund til.

- Det har været et rigtig godt år i forhold til musikken, men privatlivet har været helt af helvede til. Det, der gjorde, at jeg købte de billetter, er, at jeg har brug for at give hende et kram, siger Aske Molin, som har mødt sit idol hele to gange tidligere.

Nyt album på vej

Rygterne om et nyt album i det nye år florerer allerede, men for Aske Molin er det ikke bare et rygte. Da Ariana Grande arbejdede på albummet 'Sweetener' involverede hun en tæt skare af sine tætteste fans, som fik lov til at lytte til musikken inden udgivelse for at give sangerinden feedback.

Og de mange Arianators er også allerede helt opdaterede på den nye udgivelse, der eftersigende skulle være lige på trapperne.

- Hun har svaret fans på Twitter, at albummet kommer i starten af det nye år, har 13 sange og skulle hedde 'Thank U, Next', siger Aske Molin, som altså er helt sikker i sin sag.

Selvom året med Ariana Grandes egne ord har været det værste i hendes liv, så toppede hun altså for alvor rent karrieremæssigt. Hun deler vandene og får både kærlighed og hate, men det er svært at sætte en finger på hendes talent - og tallene taler for sig selv.

Musikvideoen til 'Thank U, Next' slog blandt andet rekorden for den mest sete musikvideo i løbet af 24 timer på Youtube, og albummet 'Sweetener' er nomineret til en prestigefyldt Grammy for årets bedste popalbum.

Netop nu er Ariana Grande aktuel med den dugfriske single 'Imagine', og den 1. oktober næste år gæster hun Royal Arena i København.