Baby fra ikonisk Nirvana-cover sagsøger nu bandet - føler sig seksuelt udnyttet

Spencer Elden pryder coveret af Nirvanas album 'Nevermind' fra 1991.

Det ikoniske albumcover fra Nirvana-albummet 'Nevermind' har gjort babyen på billedet, den nu 30-årige Spencer Elden, berømt. (Foto: Samir Hussein © (c) Getty images)

Hvis man var ung i 90'erne - eller blot siden har forelsket sig i genren grunge - kan man ikke komme udenom bandet Nirvana med den ikoniske frontmand Kurt Cobain.

Blandt bandets mest hyldede musikalske værker står 1991-albummet 'Nevermind', som indeholdt hits som 'Smells Like Teen Spirit', 'Come as You Are' og 'In Bloom'.

Og så er albumcoveret, hvor en nøgen baby svømmer i en pool efter en dollar-seddel, også blevet ikonisk.

Men det har ikke været nemt at være kendt som den nøgne baby på Nirvana-albummet.

Det siger den nu 30-årige Spencer Elden, som altså er babyen, der pryder coveret på et album, som er solgt i 30 millioner eksemplarer.

Han har derfor sagsøgt bandmedlemmerne Dave Grohl og Krist Novoselic og boet efter den afdøde forsanger Kurt Cobain.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt NME og Billboard.

Her ses medlemmerne i Nirvana - Dave Grohl, Kurt Cobain og Krist Novoselic - mens de var på toppen af verden i 1990'erne. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Spencer Elden har sagsøgt bandetmedlemmer for "seksuel udnyttelse" ifølge retsdokumenter, hvor det også fremgår, at han sagsøger bandmedlemmerne for hver 150.000 dollar, hvilket svarer til knap en million danske kroner.

I søgsmålet hævder Spencer Elden også, at Nirvana-medlemmerne og albumcoverets fotograf og designer har brudt loven om børneporno, og at Spencer Elden på grund af coveret har fået "livslange skader", fordi de sagsøgte har "kommercielt udnyttet ham seksuelt fra han var baby til dags dato."

Han hævder også, at bandet i sin tid lovede ham og hans forældre, at hans penis ville blive dækket til af et klistermærke.

Genskabte cover for fem år siden

At Spencer Elden har ytret sig negativt om den berømmelse, han har opnået via Nirvana-coveret, er forholdsvist nyt.

Tilbage i 2016 valgte han at genskabe det ikoniske billede i forbindelse med albummets 25 års jubilæum.

Her lå han på præcis samme måde, som da det originale poolbillede blev taget, da han var fire måneder gammel.

For fem år siden genskabte Spencer Elden det ikoniske billede fra Nirvanas albumcover til 'Nevermind'. (Foto: SplashNews.com © Scanpix)

- Jeg sagde til fotografen: "Lad os lave det som et nøgenbillede". Men han mente, at det ville være mærkeligt, så jeg tog badebukser på, sagde Spencer Elden i den forbindelse, hvor han også sagde:

- Jubilæet betyder noget for mig. Det er mærkeligt, at jeg gjorde det her i fem minutter, da jeg var fire måneder gammel, og så blev det et virkelig ikonisk billede, sagde han til New York Post.

Men i et andet interview samme år ytrede Spencer Elden dog, at han var blevet træt og ked af billedet.

- Jeg er virkelig sur over billedet, hvis jeg skal være ærlig. For nylig er jeg begyndt at tænke: "Hvad hvis det ikke var okay, at min fucking penis blev vist til alle?" Jeg havde jo ikke noget valg.

I 2016 fortalte Elden også i et interview, at han havde overvejet at sagsøge pladeselskabet bag albumudgivelsen, Geffen Records, og at han havde prøvet at kontakte bandmedlemmerne uden held.

De tidligere Nirvana-medlemmer Dave Grohl og Krist Novoselic samt boet efter Kurt Cobain har endnu ikke givet kommentarer offentligt om søgsmålet.

Facebook
Twitter