'Bedste show på planeten' kommer til Danmark: 'I er så glade for at se mig, at man skulle tro, jeg var dansker'

Danmark har en særlig plads i hjertet hos den britiske rapper Stormzy, der fredag spiller i København.

Stormzy har optrådt i Danmark flere gange, og fredag indtager han så Royal Arena i København. (Foto: Xavi Torrent © Getty Images)

"Det bedste show på planeten".

Så kort og kontant beskriver den storhittende rapper Stormzy selv den koncert, han fredag aften spiller i et stort set udsolgt Royal Arena i København.

Lige nu turnerer den britiske rapkonge, der er kendt for sange som 'Vossi Bop' og Ed Sheeran-duetten 'Own It', verden rundt med sin 'H.I.T.H. World Tour', der kommer i kølvandet på rapperens senest album, 'Heavy Is The Head', fra december.

Turneen, der er rapperens første verdensturné, blev skudt i gang tidligere på måneden i Dubai og har siden bragt 26-årige Stormzy forbi Belgien og vores naboer i Tyskland.

Nu er turen kommet til Danmark - et af de steder, Stormzy faktisk har glædet sig allermest til at spille, fortæller han.

- Danmark har en helt særlig plads i mit hjerte, siger rapperen til dr.dk.

Hør hittet 'Own It' fra Stormzys seneste album her, mens du læser videre:

Stormzy har allerede udfoldet sit raptalent på dansk jord flere gange.

Han spillede blandt andet på Roskilde Festival i 2016 (en koncert, som Stormzy selv har kaldt "fuldkommen sindssyg") og i 2018, han gæstede det københavnske spillested Pumpehuset i 2015, koncertstedet Vega i 2017 og optrådte senest på Smukfest i sommer, hvor han leverede en anmelderrost koncert.

- Jeg har haft så mange shows i København gennem årene. Hvis jeg husker rigtigt, så tror jeg faktisk, et af mine allerførste shows uden for Storbritannien var i Danmark, siger Stormzy, der er vokset op i den fattige London-bydel Croydon.

Blæst bagover af danskerne

Ifølge Stormzy har der altid været en helt særlig stemning i luften, når han har lagt vejen forbi vores lille land.

- Danmark er et af de steder, hvor det altid er helt fantastisk at optræde. Det er et af de lande, hvor jeg altid bliver mindet om: "Wow, bro, jeg er en af dén slags kunstnere nu". Den slags, hvor jeg kan stå og spille et helt fremmed sted i en helt anden del af verden og alligevel få så meget kærlighed kastet i hovedet, siger Stormzy.

- Folk i Danmark er så glade for at se mig, at man skulle tro, jeg selv var dansker. Det er helt fantastisk, og jeg bliver altid blæst helt bagover af den modtagelse, jeg får hos jer, siger han.

- Der er altid nogle steder, hvor skrigene bare er højere, og kærligheden er renere. Sådan er Danmark. Når jeg hopper ud blandt publikum og siger: "Tak, fordi I kom", så mærker jeg bare kærligheden den lille smule mere her - og det siger jeg direkte fra hjertet.

Det bedste show på planeten

Den britiske hitmager er ikke kendt som én, der ligger under for den gode, gamle jantelov.

Derfor tør han også godt love aftenens koncertgængere en oplevelse ud over det sædvanlige.

- Jeg vil ikke lyde som en, der trutter sit eget horn, men… Det er jo det, jeg gør, haha. Jeg synes selv, at min koncert er et af de bedste liveshows på planeten lige nu.

- Jeg håber, at folk tager hjem fra min koncert og tænker: "Den mand leverer virkelig et helt igennem fantastisk show". Jeg vil gerne være én af de musikere, som folk siger: "Ham MÅ du bare se". Og hver gang du ser mig optræde, vil det være endnu mere fantastisk end sidst, siger Stormzy, som har rappet, siden han var bare 11 år gammel.

Rapperen har flere gange proklameret, at hans mål er at blive en af musikhistoriens største kunstnere nogensinde. En mission, han også fortalte om, da DR mødte ham i London tilbage i december.

- Jeg ved, jeg er i den kategori af kunstnere, okay? Jeg er en fantastisk musiker, som kommer til at være en af historiens største kunstnere (...) Se på alle de store. Kanye West. Adele. Coldplay. De har alle gang på gang bevist deres værd, og det skal jeg også fortsætte med (...) Men i sidste ende, skal jeg nok blive den bedste.