Bekymrede fans til hiphop-komet: 'Lad nu være med at tage stoffer'

Men der er ingen grund til bekymring, siger rapperen Jack Harlow, for han har nemlig taget sine forholdsregler.

- Han er dygtig. Lad nu bare være med at blive afhængig af receptmedicin og lean, så vi kan se dig lykkes.

Sådan lyder en bekymret YouTube-kommentar til Jack Harlows megahit 'What's Poppin'. Og den bekymring er der

tilsyneladende
mange fans af den 22-årige amerikanske rapper, som deler, for kommentaren har fået mere end 22.000 gange tommel op.

Men fans af det nye hiphop-håb behøver ikke bekymre sig for, at succesen skulle blive starten på en stofinduceret deroute - som det før er set med unge rappere, der er på vej op i raketfart.

For selvom det at være rapper normalt ikke rimer på at være afholdsmand, er Jack Harlow temmelig uinteresseret i

rusmidler
i det hele taget – i hvert fald af en hiphopper at være.

Det er næppe nogen hemmelighed, at mange rappere er vilde med euforiserende substanser og flittigt referer til dem i deres tekster.

Som Chance the Rapper, der flankeret af Future rimer om at ryge marijuana på nummeret 'Smoke Break'. A$AP Rocky, der synger om syre på storhittet 'L$D'. Og Travis Scott, der hylder stoffer i det hele taget på nummeret 'Drugs You Should Try It'.

Særligt

cannabis
lader til at være mange rapperes darling. Men den i hiphop-kredse forherligede plante siger faktisk ikke Jack Harlow det store.

- Jeg kan ikke lide at ryge weed. Det gør mig ængstelig og selvbevidst. Det får mig til at tænke på alle mine fejl og til ikke at kunne lide mig selv, siger den 22-årige rapper.

Jack Harlow har godt bemærket, at han som hash-afholdsmand er en sjælden race i hiphop-miljøet. Som for eksempel da han på et tidspunkt var i studiet og fortalte produceren, at han havde tænkt sig at indspille ædru.

- Produceren var sådan: "Hvad? Hvad mener du?". Det gav slet ikke mening for ham, at jeg ikke havde tænkt mig at være skæv, når jeg skulle indspille, siger Jack Harlow.

Lyt til Jack Harlows streaminghit, 'What's Poppin', mens du læser videre:

0:00

Rapper på vandvognen

Ikke nok med at Jack Harlow ikke gider ryge. På hans seneste turné droppede han også sprutten.

- Jeg følte, at jeg lænede mig for meget op ad det for at opnå selvsikkerhed på scenen, siger rapperen.

Han var glad for beslutningen. Det føltes godt, fortæller han. Men det var ikke lutter lagkage at være på vandvognen.

Jack Harlow kommer fra byen Louisville i den amerikanske delstat Kentucky. (© pressebillede)

- Jeg tror, det ligger til min personlighed at være sjov. Men når jeg bliver fuld, bliver der skruet op for den del af mig.

- Men da jeg ikke drak, fik et par af mine homeboys mig til at føle, at jeg ikke var lige så sjov længere. Det var trist, siger Jack Harlow og fortæller, at han var sur i et par timer, men at han så "kom over det".

Når man ser på, hvor mange rappere, der skriver tekster om

rusmidler
, kan man fristes til at tro, at man skal have en funktionspromille for at være sej i hiphop-miljøet.

Men det lader Jack Harlow til at være et levende modbevis på. For selv folk, som gerne vil være imod ham, lader til at blive omvendt, når de hører ham rappe.

Gør YouTube-haters bløde i knæene

- Jeg vil ikke lyve – jeg kom her for at dømme, men jeg gik igen imponeret, skriver en ærlig YouTube-bruger som kommentar til Jack Harlows hit 'What's Poppin'.

Og den ærlige bruger er ikke alene. Mange andre kommenterer præcis det samme, ligesom flere er imponerede over rapperens teknik og tekster.

Men hvad er det egentlig, der gør, at Jack Harlow går sine egne veje – og trodser en kultur, hvor det at være skæv i vokalboksen og småstiv på scenen er sikkert som sand i skoene efter en strandtur?

Og hvad er hemmeligheden bag Harlows evne til at gøre selv stålsatte YouTube-haters bløde i knæene?

- Jeg tror, det handler om autenticitet. Du ved, færdigheder, punchlines og så videre bidrager til det. Men folk kan ikke lide noget, der er falsk. Folk synes bare, jeg er ægte, siger Jack Harlow.

Jack Harlow kan godt lide, når musik er "let at lytte til". Han føler selv, at 'What's Poppin' rammer den gyldne middelvej. - For mig rykker nummeret, men samtidig er det ikke for hårdt for ørerne. Jeg tror også, det er derfor, jeg ikke selv er blevet træt af det endnu, siger han. (Foto: Caleb Daniel)

Den unge rapper har altid haft selvtillid, fortæller han. Men som yngre fik han den særligt styrket, når han lyttede til hiphop. Og det er netop den følelse af selvtillid, han forsøger at ramme med nummeret 'What's Poppin'. Og som han forsøger at give videre til lytterne.

Men selvom Jack Harlow på mange måder virker som selvsikkerheden selv, var han faktisk skeptisk omkring, hvorvidt 'What's Poppin' ville blive et hit.

Forud for udgivelsen havde han udgivet numre som 'Thru the Night', 'Sundown' og 'Dark Knight'. Og hver gang var han sikker på, at nu ville han få sit helt store gennembrud. Men mens numrene havde moderat succes, så udeblev det store hit.

- Jeg stolede ikke på min egen dømmekraft længere. Men da 'What's Poppin' så tog fart, var det dope.

Kender ikke Danmark - men elsker Christian Eriksen

Men selvom den unge rapper nu er indehaver af et streaminghit i multimillion-klassen, så har han ikke selv mærket så meget til sin nye stjernestatus.

- Det føles godt. Jeg føler, at mine drømme går i opfyldelse.

- Men jeg kan alligevel ikke helt mærke det, fordi jeg ikke kan komme ud at møde dem, der lytter til musikken, siger Jack Harlow.

Når det igen bliver muligt at komme ud at spille, håber rapperen, at han kan komme til Danmark. Vel at mærke selvom han ikke rigtig kender til Danmark og forveksler landet med Holland.

Faktisk er fodboldspilleren Christian Eriksen nærmest det eneste, han kender til Danmark. Men ham er Jack Harlow til gengæld også stor fan af.

I øjeblikket arbejder Jack Harlow på et remix af sit kæmpehit 'What's Poppin'. Men mere kan han ikke afsløre på nuværende tidspunkt. (© pressebillede)

- Jeg kan godt lide Christian Eriksen - han er en smooth spiller, siger rapperen.

Så Christian Eriksen, hvis du læser med her, kan du med stor sandsynlighed få en fribillet til Jack Harlow-koncert, når rapkometen engang begynder at turnere igen.

Hør det næstmest lyttede nummer 'I Wanna See Some Ass' fra Jack Harlows seneste album, 'Sweet Action':

0:00
Facebook
Twitter