Bevæget Lukas Graham under turnéstart: 'Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har været så rørt før'

Bandet Lukas Graham skabte både fællessang og sammenhold under dansk turnéstart.

Lukas Forchhammer på scenen i Royal Arena - inden han smed både skjorte og undertrøje under koncerten, der har fået fem stjerner af BT's anmelder. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

De har spillet i både USA og i Asien, optrådt i kendte talkshows og været nomineret til en Grammy.

Men der er nu ikke noget, der slår en god portion kærlighed fra ens egen hjemstavn. I hvert fald ikke, hvis man skal tro Lukas Forchhammer, frontmand i bandet Lukas Graham.

Tirsdag aften holdt trioen nemlig hof i et så godt som udsolgt Royal Arena i København – den første ud af tre koncerter netop dér – og her var det tydeligt, at publikums begejstring ramte noget helt særligt inde i Lukas Forchhammer.

- Altså, da vi havde vores første øver en septembermorgen i 2010, troede I så, at vi skulle stå her i Royal Arena første gang ud af tre koncerter, spurgte han sine to bandmakkere Mark 'Lovestick' Falgren og Magnus Larsson og pegede ud på den fyldte sal.

- Hold nu kæft altså … Det er noget af en måde at komme hjem på, fortsatte han overvældet og fortalte, at han havde været nervøs inden aftenens koncert.

Lyt til 'Lullaby' fra bandets seneste album '3 (The Purple Album)', mens du læser videre:

0:00

Fra bandet lagde ud med den dramatiske 'Not A Damn Thing Changed' under flakkende lilla laserlys, til de sluttede med deres storladne 'Funeral', var der dømt fællessang i arenaen.

Flere gange røg hænderne i vejret hos publikum og under balladerne lyste publikums mobiltelefoner salen op.

- Vi møder ret mange mennesker, der synes, at der mangler noget og at vi skal have noget mere sammenhold, sagde Lukas Forchhammer under koncerten, der selv blev rost for netop at skabe et fællesskab, ifølge fans. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

'Ikke det samme i New York'

Bandet er ellers lige kommet hjem fra Asien i fredags, men det er nu noget andet på de hjemlige breddegrader.

Og da publikum tog sig af den første vokal på bandets verdenshit '7 Years', måtte Lukas Forchhammer begejstret konstatere:

- Det betyder altså bare ikke det samme, når de synger med i New York, sagde han smilende til stor jubel i arenaen.

Tirsdagens koncert var ellers bandets hjemlige opvarmning til trioens kommende turné med band, blæsere og kor i netop USA, og dernæst skal de rundt i Europa.

Onsdag venter så den anden Royal Arena-koncert og torsdag den tredje. Og i weekenden er det Boxen i Herning, der får fornøjelsen af bandet.

Det er alt sammen næsten ikke til at fatte, lod Lukas Forchhammer publikum forstå oppe fra scenen.

Bassist Magnus Larsson i hopla på scenen - han styrer rytmen sammen med trommeslageren Mark 'Lovestick' Falgren. Derudover har bandet også en guitarist, en pianist og en flok blæsere med på scenen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Da vi satte én koncert til salg, var det sådan: Wow! Da vi satte nummer to til salg var det mere: 'Okay, det her er rimeligt surrealistisk', lagde Lukas Forchhammer ud.

- Og da nummer tre – det er så i dag – blev sat til salg, var det drengedrømmen om at gå ud og erobre verden og komme hjem og have det som om, man har erobret verden, der gik i opfyldelse. Så tak til jer.

Samler danskerne - ung som gammel

Helt oppe foran scenen stod især bandets teenagefans, der havde pyntet sig ved at skrive Lukas Graham i ansigtet.

Men kiggede man på det samlede publikum, var næsten alle aldre fra 5 til 80 repræsenteret – og på gulvet og sæderækkerne var der alt lige fra kyssende kærestepar, familier med børn i Lukas Graham-hættetrøjer, ægtepar, øldrikkende unge, pensionister, kammerater og venindeflokke.

Der var fuld fart på den gode stemning under Lukas Grahams første koncert i Royal Arena. Her ses glade fans på forreste række. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Bandets frontmand kunne uden tvivl godt have tænkt sig, at hans egen kæreste – og mor til hans 2-årige barn – kunne have overværet hans bands store aften.

- Hun skulle have været her, men er hjemme med sygt barn, lød det ærgerligt fra sangeren.

Og der var ingen 'barnets første sygedag' for frontmanden. Efter at have spillet i fem kvarter forlod bandet scenen efter hittet 'Happy Home', men Lukas Forchhammer vendte hurtigt – og stadig i bar mave – tilbage for at takke sine mange fremmødte fans:

- Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har været så rørt før og holdt tårerne tilbage – hold kæft, det er fucked up at komme hjem på denne her måde, sagde han og blev forkælet med et stående bifald fra hele salen.

Der var godt gang i lysshowet under Lukas Grahams koncert. Under sangene om Lukas Forchhammers mor og far, dukkede der familiebilleder op bag bandet. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Den gode stemning ramte også Dan Smith Petersen og datteren Amanda, som vi mødte efter koncerten.

- Vi sad helt tilbage i salen, men Lukas kom helt ud over scenekanten og fik hele salen med fra start til slut, konkluderede far og datter efter koncerten.

  • - Der var mega god stemning, og jeg kunne mærke, at jeg blev helt rørt, fortalte Emil Fulgsang, der fulgtes med Rebekka Didriksen, der også var vild med koncerten. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • - Det virkede som om, at han var glad for at komme hjem, sagde Dan Smith Petersen, der havde set koncerten med datteren Amanda. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • - Alt var bare så rent, der var intet playback og man følte virkelig, at man havde et forhold til Lukas og bandet deroppe, sagde Andreas Juhl-Hansen, der har oplevet bandet live én gang før. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 3

Samme glæde stod koncertgænger Rebekka Didriksen med bagefter:

- Det var superfedt. Man var sammen om det, synes jeg. Der opstod et fællesskab omkring koncerten, og han var god til at få publikum med.

Det var Andreas Juhl-Hansen enig i.

- Det var helt gennemsyret. Alt var bare så rent, der var intet playback og man følte virkelig, at man havde et forhold til Lukas og bandet deroppe. Man lod sig bare rive med.

Lukas Graham spiller også i Royal Arena onsdag og torsdag.

Koncerten bød på en hitparade af bandets mange ørehængere såsom '7 Years', 'Strip No More', 'Take The World By Storm' og den nye 'Love Somebody'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
FacebookTwitter