Billie Eilish vækker opsigt med ny stil på magasinforside: 'Jeg kan gøre, hvad jeg vil'

Den 19-årige verdensstjerne, som har nyt album på vej, overrasker med et helt nyt look i fotoserie.

Billie Eilish poserer i undertøj og korset i magasinet Vogue - og det er langt fra den stil, hun ellers er kendt for. (Foto: © ICON/Kelia Anne Maccluskey)

Med sin status som en af vor tids største popstjerner har den amerikanske sanger Billie Eilish det ofte med at trække overskrifter.

Og det er da også tilfældet, efter at en ny fotoserie og et interview i det britiske modemagasin Vogue ramte internettet søndag.

Her toner Billie Eilish frem på forsiden med langt, blondt hår, mens hun er iklædt undertøj, korset og underkjole.

Ikke så opsigtsvækkende, hvis man sammenligner med mange andre popstjerner - men opsigtsvækkende, når det kommer til Billie Eilish. For det er et udtryk, man ikke før har set hos den kun 19-årige stjerne, der normalt er kendt for sit sorte og grønne hår og stort, sort og neonfarvet tøj.

Men noget tyder på, at hun nu vil nuancere det billede, offentligheden har af hende.

Billie Eilish fortæller i interviewet i Vogue, at hun aldrig har lavet sådan et fotoshoot før, men at hun blandt andet gør det for at vise omverdenen, at man kan gøre, hvad man har lyst til.

- Min ting er, at jeg kan gøre, hvad jeg vil. (…) Det handler om, hvad der får dig til at have det godt. Hvis du vil opereres, bliv opereret. Hvis du har lyst til at iføre dig en kjole, som nogle synes, du er for stor til at passe, så fuck det. Hvis du føler, du ser godt ud, så gør du det, siger hun blandt andet i interviewet.

På sin Instagram tilføjer hun:

- Jeg elsker de her billeder, og jeg elskede at lave det her fotoshoot. Gør, hvad du har lyst til, når du har lyst til det. Fuck alt andet.

Ifølge Nynne Givskov, som er radiovært på P3, er det et klart signal fra Billie Eilish om, at hun nægter at lade andre diktere, hvordan hun skal se ud. Og selvom stilen skiller sig ud fra, hvordan hun tidligere har set ud, passer det godt med hendes image, at gøre noget man ikke forventer af hende.

- Billie Eilish har altid gjort op med, hvordan kvindelige musikere skal se ud. Indtil nu har hun kørt en stil med stort, løstsiddende tøj, der afviger meget fra det mere klassiske popstjerne-look. Derfor er det for nogen vildt nu at se hende i et korset, siger hun og tilføjer:

- Men hun ved også, det skaber noget røre. Det er hun ikke blind for. Det er et klart statement fra hendes side om, at hun ikke skal presses ned i en boks. Hun skubber til nogle idéer om, hvordan man skal se ud som sexet kvinde.

I interviewet understreger Billie Eilish også selv, at hun godt ved, de nye billeder ikke vil gå ubemærket hen. Men hun vil gerne vise, at man fortjener den samme respekt, uanset om man har meget eller lidt tøj på.

- At vise din krop og din hud - eller lade være - burde ikke gøre dig mindre fortjent til respekt, siger hun.

Hør Billie Eilishs nye single 'Your Power' lige her, mens du læser videre:

0:00

Sætter fokus på krop og udskamning

Men selvom det er første gang, Billie Eilish gør sig som pinup-lignende model, er det ikke første gang, hun taler højt om, at det ikke er helt problemfrit at klæde sig på som kvindelig popstjerne.

Tidligere har hun udtalt, at hun ofte ifører sig løstsiddende tøj for at undgå seksualisering af sin krop, mens hun i 2020 udgav kortfilmen 'Not My Responsibility' - på dansk 'Ikke mit ansvar' - på sociale medier, hvori hun stiller en række retoriske spørgsmål:

- Nogle hader, hvad jeg har på, nogle elsker det. Nogle bruger det til at udskamme andre, nogle til at udskamme mig. Vil du have mig til at være mindre, svagere, blødere, højere? Vil du have mig til at være stille? Provokerer mine skuldre dig? Gør mit bryst?

Spørger man Nynne Givskov, er Bille Eilishs ærlighed og direkte væremåde netop en af grundene til, at der er så mange mennesker, der kan relatere til hende og hendes musik.

- Hendes største styrke er, at hun er autentisk. Ingen skal fortælle hende hvordan - og hvornår - hun skal udtrykke sig. Det gælder både musikalsk og udseendemæssigt. Hvordan hun ser ud skal ikke have en indflydelse på, hvordan hun skal opfattes som kunstner, og det, tror jeg, resonerer hos mange.

19-årige Billie Eilish er kendt for at gå i løstsiddende tøj. Hun har tidligere udtalt, at hun gør det for ikke at blive seksualiseret. (Foto: © Karwai Tang, Getty Images)

Album vil vise ny side af Billie Eilish

Det nye, meget personlige Vogue-interview og fotoshoot kommer i kølvandet på Billie Eilishs afsløring af, at hendes nye album 'Happier Than Ever' udkommer den 30. juli.

Første udspil fra albummet landede allerede i sidste uge i form af singlen 'Your Power'.

Nummeret handler blandt andet om magtmisbrug - og særligt om mænd, der bruger deres magtpositioner til at udnytte helt unge mennesker, fortæller Billie Eilish til Vogue.

Magasinet skriver også, at Billie Eilish selv har oplevet at blive misbrugt, men at detaljerne er "hendes". Det skete, da hun var yngre - men involverede ikke en person fra musikindustrien, understreges det i interviewet.

Ifølge Nynne Givskov spiller nummeret på meget af det samme, vi tidligere har hørt fra Billie Eilish, men hun slår samtidig fast, at det alligevel varsler en ny stil fra den unge verdensstjerne.

- Musikalsk er nummeret meget nedtonet, men emnet er ret tungt og personligt, og det passer ind i hendes tidligere stil. Men fordi nummeret tager fat på en større, samfundsmæssig problemstilling, skiller det sig alligevel ud, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg tror, vi kommer til at møde en Billie Eilish, der rykker sig mere op på et eksistentielt niveau på det nye album. Hun har skabt en platform, hvor folk lytter, og nu skal hun sætte nogle samfundsmæssige emner på dagsordenen og give sit besyv med.