Blev kaldt 'billig' efter badedragt-billede: Nu svarer popstjerne igen

Sangerinden Halsey er træt af, at alle har en holdning til, hvordan kvinder skal opføre sig.

Da Halsey og ekskæretsen G-Eazy slog op, var der mange, der havde en holdning til, hvordan Halsey skulle håndtere det, mener hun. (Foto: Dimitrios Kambouris © Getty Images)

- Jeg er træt og vred, men nogen skal jo være det.

Sådan synger den amerikanske popstjerne Halsey på sin sang 'Nightmare'.

Lyt til 'Nightmare', mens du læser videre:

Gennem de seneste år har Halsey cementeret sin plads som fremadstormende verdensstjerne. Først på Chainsmokers-nummeret 'Closer' og senere i sin egen ret med hits som blandt andre 'Without Me'.

I skrivende stund er popkometen da også den 20. mest lyttede kunstner på verdensplan på Spotify.

Og i et nyt interview med det amerikanske musikmedie Rolling Stone fortæller sangerinden, at 'Nightmare' handler om at bekæmpe den misogyni (kvindehad red.), hun mener gennemsyrer samfundet.

Sidste år gik Halsey og ekskæresten, rapperen G-Eazy, fra hinanden. Og det er i den forbindelse, at sangerinden har fået øjnene op for, hvad hun mener er kvindefornedrende holdninger i samfundet.

- Når hele verden har en holdning til, hvordan man bearbejder et følelsesmæssigt traume, så bliver man mindet om, hvor meget kvindehad fylder, og hvor tit kvinder bliver dæmoniseret, siger hun.

- Deres vrede er ubegrundet, deres raseri er uvelkommen, og det må på en eller anden måde være deres egen skyld, hvis de er blevet forrådt, lyder det sarkastisk fra Halsey.

Halsey står bag kæmpehittet 'Without Me', der handler om hendes brud med G-Eazy. Lige nu har den over 800 milioner afspilninger på Spotify. (Foto: Kevin Winter © Getty Images)

'Hvorfor opfører hun sig så billigt'

Halsey oplever særligt, at det er på sociale medier som Instagram, at folk mener, det er okay at svine celebre kvinder til.

- Jeg skrev 'Nightmare' ud fra mine erfaringer som 'kendt person'. Når man står på den røde løber, og folk spørger, hvorfor man ikke smiler, eller når jeg slår et billede op iført badedragt, og folk skriver 'Jeg troede, hun var ked af sit brud med ekskæresten. Hvorfor opfører hun sig så billigt?', siger Halsey.

I interviewet siger popstjernen også, at hun skrev 'Nightmare' til kvinder, så de kunne råbe med på den og få luft for deres frustrationer.

- Det gik jo også op for mig, at mine oplevelser ikke er unikke for mig som en offentlig kvindeskikkelse. Det her er noget, jeg har oplevet hele mit liv.

Stribevis af kvinder råber op om sexisme

Halsey er blot den seneste i en række af fremtrædende kvinder, der tager bladet fra munden og beskriver, hvordan de oplever en grundlæggende kvindefjendsk kultur i underholdningsindustrien.

For få uger siden satte skuespilleren Megan Fox i et interview ord på, hvordan hun tidligere har haft et psykisk sammenbrud, fordi hun blev seksualiseret, fra hun var ganske ung.

Hun fortæller, at hun undgik at blive set i offentligheden af frygt for at blive mobbet, spyttet på eller råbt efter.

- Jeg så ikke godt nok ud. Jeg var for tyk. Jeg var for tynd. Jeg var dum. Jeg var stødende. Jeg var spild af plads. Jeg var en dårlig skuespiller. Alt muligt. Alt man kan forestille sig, siger hun.

Megan Fox blev med et trylleslag verdenskendt, da hun i 2007 spillede med i blockbuster-filmen 'Transformers' og opfølgeren 'Transformers: Revenge of the Fallen' fra 2009. (Foto: Rich Polk © Getty Images)

Taylor Swift til undsætning

Også verdens måske største kvindelige sangerinde for tiden har for nylig råbt op om sexisme.

På Taylor Swifts nye album 'Lover' finder man sangen 'The Man', som leger med forestillingen om, hvordan Taylor Swift ville være blevet omtalt igennem sin karriere, hvis hun havde været en mand.

- Hvis jeg som mand havde truffet de samme valg, begået de samme fejl og opnået de samme ting, hvordan ville det så blive opfattet af folk, spurgte hun retorisk i et interview med Vogue forud for albumudgivelsen.

I sangen svarer hun selv på sit spørgsmål:

- De ville ikke ryste på hovedet af mig eller sætte spørgsmålstegn ved, hvor meget af det her, jeg fortjener, hvad jeg har på, og om jeg er for meget.

I interviewet fortæller Taylor Swift også, at hun som teenager aldrig forstod, hvorfor folk snakkede som sexisme i musikindustrien. Men at hun som ældre fandt ud af, hvordan tingene hang sammen.

- Jeg blev set som et barn i starten. Og det er åbenbart helt i orden at barnagtiggøre en ung piges succes. 'Hvor er det sødt, at hun har nogle hits. Hvor er det sødt, at hun skriver nogle sange', siger Taylor Swift, inden hun fortsætter:

- Men i det øjeblik, det blev mere omfattende? Da jeg begyndte at optræde på stadions - da jeg begyndte at ligne en kvinde – så var det åbenbart ikke sødt længere.