Blev ven med verdensstjerne - nu har danske Morten selv succes i udlandet

Den danske dj Morten Breum er flyttet til Miami for at være tættere på superstjernen David Guetta, som han samarbejder med.

Den 52-årige David Guetta (tv.) er vant til at arbejde med verdens største popkunstnere. Nu har han netop udgivet musik sammen med den danske dj Morten Breum. (Foto: Scanpix/Getty Images)

En stærk dansk-fransk alliance er opstået i musikkens verden - nærmere bestemt i den elektroniske genre.

Den franske verdensstjerne David Guetta, der er vant til at arbejde med navne som Justin Bieber, Sia og Nicki Minaj, har indledt et større samarbejde med den danske dj MORTEN, som de fleste herhjemme nok kender som Morten Breum.

Det er sådan set ikke nyt, at de to lydsmede samarbejder. Sidste sommer udgav de to dj's og producere sangen 'Never Be Alone', og den blev så godt modtaget, at de er fortsat med at lave musik sammen.

Faktisk er deres venskab og samarbejde så tæt, at Morten Breum er flyttet på tværs af USA fra Los Angeles for at være tættere på David Guetta.

- Jeg flyttede til Miami for halvanden måned siden. Jeg arbejder meget med David Guetta, som har et sted i Miami, så derfor giver det god mening, når vi samarbejder og turnerer så meget sammen, som vi gør, lyder det fra Morten Breum over mobilen fra Florida.

Lyt til David Guetta og MORTEN's nummer 'Kill Me Slow', der er at finde på deres nye fælles ep 'New Rave', mens du læser videre:

0:00

Lyden af fremtidens rave

Nu har de så udgivet en ep sammen, som hedder 'New Rave'. Begge er de enige om, at de fire numre ikke lyder som noget andet på den elektroniske scene lige nu.

Derfor mener de, at deres lyd er en hel subgenre for sig selv. En genre, de også kalder "future rave".

Og den franske verdensstjerne David Guetta mener, at de to har skabt noget helt unikt sammen.

- Da vi udkom med vores første 'New Rave'-sang sidste år, elskede folk det så meget, at vi blev ved med at lave musik sammen. Vi er blevet til en movement, som har fået stor indflydelse på dj-verdenen. Vi er kommet med en lyd, som virkelig er anderledes, fortæller David Guetta over telefonen.

- Min tilgang til elektronisk musik passer rigtig godt sammen med David Guettas lyd. Når min kolde, skandinaviske måde at høre musik på bliver blandet med David Guettas varme melodier, opstår der magi, supplerer Morten Breum begejstret.

Den 38-årige dj og producer Morten Breum fik sit gennembrud herhjemme i 2010, da han gik sammen med Nik & Jay på nummeret 'Fest', der blev en sand landeplage. (Foto: iamcre8tions © Scanpix)

Morten Breum og David Guetta mødte hinanden for første gang for flere år siden i et fitnesscenter i Los Angeles, hvor de klikkede nærmest med det samme.

Nu er deres venskab så tæt, at de snakker i telefon sammen næsten hver dag, hvis de da ikke er i studiet sammen.

- Han er en meget glad og energisk person. Virkelig passioneret. Jeg har aldrig arbejdet med en, der er så dygtig. Og så tror jeg, at vores samarbejde er et fristed for ham, siger Morten Breum og fortsætter:

- David Guetta er vant til at lave store pophits, men når han laver musik med mig, så behøver han ikke tænke på det pres, der følger med. Med mig kan han lave det, han virkelig føler for og brænder for.

'Det føles ikke som arbejde'

Den vurdering har Morten Breum helt ret i, fortæller David Guetta. Den franske hitmager har det seneste år gerne villet bevæge sig tilbage til sine musikalske rødder, der er groet i house- og undergrundsgenren.

- Med dette 'New Rave'-projekt har jeg ikke det samme pres på, som hvis jeg laver et popalbum med et stort pladeselskab bag. Dette projekt kommer fra hjertet, siger David Guetta og uddyber:

- Morten har god smag og kommer med en god lyd. Samtidig har han en stærk mening om tingene og går ikke på kompromis. Det kan jeg godt lide. Når vi samarbejder, så føles det ikke som arbejde, fordi vi altid har det så sjovt sammen.

David Guetta er ansvarlig for, at hele verden har sunget med på sange som 'Titanium', 'When Love Takes Over' og 'Sexy Bitch'. (Foto: Ian Gavan © Getty Images)

Siden deres fælles udgivelse af sangen 'Never Be Alone' sidste sommer har Morten Breum mærket en markant større opmærksomhed - specielt internationalt.

- Jeg modtager 20-30 numre om dagen fra producere fra hele verden. De skriver alle, at de er inspireret af mig, og det må betyde, at jeg har fået skabt en lyd og et univers, som folk kan genkende mig på.

Samarbejdet med David Guetta har også givet Morten Breum nogle af de største koncertoplevelser i hans mere end 15 år lange karriere.

- Sidste år var jeg med ham på turné, hvor vi spillede sammen i Las Vegas foran 70.000 mennesker og optrådte på Tomorrowland, verdens største elektroniske musikfestival, foran 80.000 mennesker. Hver gang har han præsenteret mig, og det har virkelig været fedt at være på turné sammen med ham, fortæller Morten Breum.

Udgivelsen af deres fælles ep 'New Rave' er ikke ensbetydende med, at deres samarbejde slutter.

- Vi bliver ved med at samarbejde, og vi er allerede i fuld gang med nye projekter. Faktisk har vi lavet så meget musik sammen, at vi næsten kan udgive et helt album. Men det må blive en anden gang, lyder det med et grin fra Morten Breum.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk