Britney Spears' far tordner mod #FreeBritney-bevægelsen: 'Det er en joke'

#FreeBritney-bevægelsen udfordrer omdiskuteret værgemål, men "det rager ingen andre", mener Jamie Spears.

Jamie Spears og Britney Spears fotograferet på et casino i Las Vegas i 2006. (Foto: © Chris Farina, Getty Images)

I halvandet år har Britney Spears-fans under hashtagget #FreeBritney skudt med skarpt på superstjernens far, Jamie Spears.

Jamie Spears har været værge for Britney Spears siden stjernens psykiske sammenbrud i årene 2007 og 2008. Det betyder blandt andet, at faderen har indflydelse på Britney Spears' formue, hendes indkøb, og hvem hun omgås.

Nogle fans mener, at Jamie Spears udnytter sin position som Britney Spears' værge til sin egen økonomiske fordel, og nogen spekulerer endda i, om Britney Spears holdes indespærret.

Men det er "en joke", som konspirationsteoretikere har fundet på.

Det mener i hvert fald ham, som står for skud - stjernens 68-årige far. I et interview med mediet Page Six forklarer Jamie Spears, hvordan han forholder sig til beskyldningerne.

'Jeg elsker min datter'

Til mediet forklarer han, at han er klar over, hvad #FreeBritney-bevægelsen beskylder ham for.

- Men værgemålet har været en fantastisk ting for vores familie frem til nu, og vi bliver ved med at håbe på det bedste, siger han.

I interviewet besvarer han også en meget konkret beskyldning - nemlig at han skulle udnytte sin position til at tage for sig af Britney Spears' næppe ubetydelige formue.

- Jeg skal indrapportere hver en krone og øre til retten hvert år. Hvordan helvede skulle jeg stjæle noget? spørger han retorisk.

Lyt til hittet '...Baby One More Time' her:

0:00

I interviewet kalder han også støtter af #FreeBritney-bevægelsen for "konspirationsteoretikere", ligesom han argumenterer for, at sagen om værgemålet er et familieanliggende.

- Alle de her konspirationsteoretikere ved ingenting. Verden har ingen anelse, siger han i interviewet.

Sagen omkring Britney Spears' situation blusser sandsynligvis op netop nu, fordi den snart skal for retten igen.

Siden værgemålet blev vedtaget ved retten i år 2008, er det blevet forlænget gentagne gange. Foreløbig er værgemålet forlænget frem til minimum den 22. august, hvorefter det skal for en dommer igen.

- Jeg elsker min datter. Jeg elsker alle mine børn. Men det her er vores anliggende. Det er privat. Det er op til retten i Californien at beslutte, hvad der er bedst for min datter. Det rager ingen andre, siger Jamie Spears.

Familien blander sig

Familieanliggende eller ej, så har både sangerindens mor og søskende også blandet sig offentligt i sagen.

Britney Spears' familie fotograferet i 2003. Fra venstre: Jamie Spears, Bryan Spears, Jamie Lynn Spears, Britney Spears og Lynne Spears. (Foto: © Kevin Mazur, Getty Images)

I juli appellerede Britney Spears' mor, Lynne Spears, til, at også hun blev inkluderet i rollen som værge for '…Baby One More Time'-stjernen.

Lidt efter udtalte stjernens bror, Bryan Spears, at værgemålet havde været godt for familien. I samme interview sagde han dog også, at "det altid har været klart, at Britney gerne ville ud af formynderskabet".

Også Britney Spears' søster, Jamie Lynn Spears, har udtalt sig for nylig. Det skete, efter søsteren blev spurgt til Britneys "åbenlyse psykiske sygdom" på Instagram.

- Du har ingen ret til at antage noget som helst om min søster, og jeg har ingen ret til at udtale mig om hendes helbred og private forhold. Hun er en stærk, badass, ustoppelig kvinde. Det er det eneste, der er åbenlyst, svarede Jamie Lynn Spears.

Underskriftindsamling vil give Spears egen advokat

#FreeBritney-kampagnen vil give Britney Spears myndigheden over sit eget liv tilbage. Og første skridt er ifølge stemmer i bevægelsen, at stjernen får sin egen advokat.

Derfor har #FreeBritney-støtter startet en underskriftsindsamling med det formål at give sangeren mulighed for at vælge sin egen advokat.

Bevægelsen sår også tvivl om værgemåls-ordningens berettigelse. Stifterne af underskriftindsamlingen påpeger, at den slags værgemål normalt er tiltænkt svært sindslidende personer og mennesker i koma.

De påpeger, at det ikke rigtigt hamonerer med situationen for Britney Spears, der siden sit sammenbrud blandt andet har udsendt fire album, gennemført tre verdensturneer og været dommer i 'X Factor' i USA.

Kampagnen har i skrivende stund modtaget cirka 250.000 underskrifter og er dermed tæt på at nå det mål på 300.000 underskrifter, som initiativtagerne bag har sat som mål.

- Vi har brug for denne underskriftindsamling, så Britney kan hyre sin egen advokat og leve et normalt liv som 38-årig kvinde med to børn, slutter indsamlingens appel til Britney Spears' fans.

Britney Spears fotograferet under en filmpremiere i sommeren 2019. (Foto: © Axelle/Bauer-Griffin, Getty Image)