Britney Spears i tårer i retten: 'Det er mishandling, og alle ved det'

Sangerinden Britney Spears talte i retten i Los Angeles for anden gang på under en måned, og her vandt hun retten til at vælge sin egen advokat.

For anden gang indenfor en måned afgav sangerinden Britney Spears et vidneudsagn i retten med det formål, at få fjernet sit værgemål. (Foto: Lester Cohen/ © (c) Getty images)

Sagen om Britney Spears og hendes 13 år lange værgemål fik onsdag amerikansk tid endnu et kapitel.

Et kapitel, der kan få stor betydning for, om Britney Spears lykkes med at få fjernet sin far, Jamie Spears, som sin værge.

Onsdagens retsmøde skulle blandt andet tage stilling til, hvad der skulle ske, efter Britney Spears' retsudnævnte advokat Samuel D. Ingham pludselig sagde op i sidste uge. Han har ellers behandlet popstjernens sag siden 2008, men har fået kritik for ikke at varetage opgaven godt nok, da det kom frem, at Britney Spears slet ikke vidste, at hun kunne anmode retten om at få fjernet sin far som værge.

Dommeren godkendte Samuel D. Inghams fratræden. Men endnu vigtigere for sangerinden godkendte dommeren også Britney Spears' eget valg af ny advokat, den prominente Hollywood-advokat Mathew S. Rosengart.

Han har tidligere repræsenteret Hollywood-stjerner som Sean Penn, Steven Spielberg, Julia Louis-Dreyfus og Keanu Reeves i retten.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt Variety.

Fans og supportere af Britney Spears var mødt talstærkt op foran retten i Los Angeles, hvor onsdagens retsmøde fandt sted. (Foto: Robyn BECK © Scanpix)

"Det er deres mål at få mig til at føle mig skør"

Under onsdagens retsmøde udtalte Britney Spears sig igen.

Her sagde hun endnu en gang, at hun ønsker at få fjernet sin far, Jamie Spears, som værge.

- Jeg er her i dag for at slippe af med min far og anklage ham for misbrug af værgemålet, sagde den 39-årige sangerinde via et videoopkald i retten, som havde en varighed på ti minutter.

Hun fortsatte anklagerne mod sin far og teamet af værger og sagde, at "det er deres mål at få mig til at føle mig skør, hvilket jeg ikke er."

Britney Spears kom også med eksempler på, hvordan hun mener, at hendes far udøver magt på hende.

Hun fortalte, at hendes far har taget hendes kørekort fra hende, han har forbudt hende at drikke kaffe, og at hun ikke selv må bestemme, hvad hun spiser.

- Det er ikke mishandling, men det er fucking ondt, sagde Britney Spears henvendt til dommeren, hvorefter hun undskyldte for sit sprogbrug.

- I stedet for at få undersøgt min opførsel, vil jeg have min far set efter i sømmene. Dette værgemål tillader min far at ødelægge mit liv... Det er mishandling, og alle ved det, lød det fra Britney Spears.

Onsdagens retsmøde var ikke første gang, at Britney Spears udtalte sig aldeles kritisk om sit 13 år lange værgemål.

Første gang hun udtalte sig om det var den 23 juni, hvor hun i en 24 minutter lang og uafbrudt enetale på det kraftigste understregede, at hun vil ud af sit værgemål.

- Værgemålet gør meget mere skade end gavn for mig. Jeg burde ikke være i et værgemål, hvis jeg kan arbejde, tjene penge til mig selv og betale andre. Jeg er her ikke for at være nogens slave, udtalte hun i retten for knap en måned siden.

Ny advokat vil have Jamie Spears til at fratræde

Efter Britney Spears' tårevædede vidneudsagn i retten var det sangerindens nye advokats tur til at tale.

Og her benyttede Mathew S. Rosengart lejligheden til at opfordre Jamie Spears til at trække sig frivilligt som datterens værge.

- Dette værgemål fungerer ikke, sagde advokaten og tilføjede, at han var "forfærdet" over Jamie Spears.

- Man burde spørge sig selv, hvorfor Jamie Spears ikke trækker sig tilbage fra værgemålet allerede i dag. Er det af økonomiske grunde? Tror nogen virkelig på at Mr. Spears' involvering er i den bedste interesse for sin datter? Hvis han elsker sin datter, trækker han sig, sagde Mathew S. Rosengart i retten ifølge Variety.

Britney Spears har flere gange optrådt i Danmark. Her ses hun under Smukfest i 2018. (Foto: Lasse Lagoni © Scanpix)

Britney Spears' mor, Lynne Spears, var også til stede under onsdagens retsmøde via en telefonforbindelse.

Her sagde moderens advokat, at Britneys mor er "fuldstændig enig" med Mathew S. Rosengart, når det kommer til få værgemålet afsluttet.

- Systemet er i stykker. Det, vi er vidne til, er advokater på afveje, lød det fra moderens advokat.

Ligesom ved tidligere retsmøder i Los Angeles var en hel del fans mødt op for at støtte Britney Spears.

Mange af dem var iført lyserødt tøj og holdt bannere, hvorpå der stod "Free Britney", som er blevet et slogan for den bevægelse, der ønsker en afslutning på sangerindens værgemål.