Britney Spears langer ud efter dokumentarer om hendes liv: 'De er så hykleriske'

En ny BBC-dokumentar om popstjernens værgemål og liv har fået hende til at reagere.

Popstjernen Britney Spears er ikke begejstret for, at endnu en dokumentar om hendes liv har set dagens lys. Her ses hun til MTV Video Music Awards i 2016. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)

Sagaen om popstjernen Britney Spears har fået endnu et nyt kapitel.

For i kølvandet på den spritnye BBC-dokumentar 'Kampen om Britney: Fans, penge og umyndiggørelse' er Britney Spears nemlig fløjet til tasterne for at ytre sig om den opmærksomhed og fornyede interesse for hendes liv, som både den nye dokumentar og dokumentaren 'Framing Britney Spears', der landede tidligere i år, har affødt.

Det fremgår af et opslag på Britney Spears' Instagram, som blandt andet lyder:

- 2021 er helt klart bedre end 2020, men jeg regnede ikke med, at det ville blive sådan her. Så mange dokumentarer om mig i år, hvor andre forholder sig til mit liv. Hvad kan jeg sige. Jeg er dybt smigret! lyder det i opslaget, der er flankeret af en video, hvori hun danser.

- De her dokumentarer er så hykleriske. De kritiserer medierne og gør selv det samme? Jeg kender jer ikke, men vil med glæde minde jer om, at selvom jeg har haft nogle hårde perioder i mit liv, så har jeg haft mange flere positive perioder.

Netflix også på vej med dokumentar

Dokumentaren 'Kampen om Britney: Fans, penge og umyndiggørelse' kommer i kølvandet på 'Framing Britney Spears', der landede tidligere i år, og her udrulles sagen om popstjernens årtier lange værgemål endnu engang.

Man følger popstjernen fra hendes velmagtsdage i slut-90'erne frem til i dag, hvor hendes far siden 2008 har kontrolleret alt fra hendes økonomi, karriere og medicinske behandling i rollen som hendes værge.

Undervejs bliver der talt med fans, en tidligere danser og en makeupartist for Britney Spears, ligesom værten på dokumentaren, Mobeen Azhar, også besøger hendes hjemby Kentwood i den amerikanske delstat Louisiana for at blive klogere på hovedpersonen midt i orkanens øje.

Hverken Britney Spears eller hendes værge, faren Jamie Spears, medvirker i 'Kampen om Britney: Fans, penge og umyndiggørelse'.

Her ses 'Free Britney'-demonstranter i Los Angeles i april efter et retsmøde om værgemålet. Britney Spears skal selv tale i retten den 23. juni. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Mens 'Kampen om Britney: Fans, penge og umyndiggørelse' ifølge BBC selv ikke kaster meget nyt lys over sagaen om Britney Spears for inkarnerede fans, ændrer det ikke på, at interessen om popstjernens liv er glohed for tiden.

Udover The New York Times-dokumentaren 'Framing Britney Spears' og den nye BBC-dokumentar, så er Netflix også i gang med en dokumentar om Britney Spears. lfølge BBC er der også forlydender om en dokumentar fra Britney Spears selv, som hun efter sigende arbejder på med en ikke-navngivet kvindelig instruktør.

I Danmark kan BBC-dokumentaren ses på DRTV, og vi har i den forbindelse spurgt redaktør for international dokumentar og fakta Signe Buntse, hvorfor DR vælger at vise dokumentaren.

Hvorfor har DR købt dokumentaren?

- Diskussionen om 'Free Britney'-bevægelsen har fyldt meget de senere år, og hun har selv været kritisk omkring det værgemål, hun er i. Hun er en stor stjerne og en stor kulturpersonlighed, så vil vi selvfølgelig gerne være med til at fortælle historier om hende.

Er det problematisk at vise dokumentaren?

- Nej, jeg synes ikke, det er problematisk at vise den. Vi vælger og indkøber indhold, hvor vi synes, der er balance i tingene, og man har nuancerne med. Det synes vi, man har i den her dokumentar, fordi den forholder sig til begge sider i diskussionen.

- Den kaster desuden lys over, at der tilsyneladende er nogle større strukturer på spil i den måde, det amerikanske formyndersystem er skruet sammen på, så jeg synes, den belyser sagen fra mange væsentlige vinkler.

Har Britney Spears en pointe i, at dokumentarerne om hendes liv gør det samme, som de kritiserer medierne for at have gjort?

- Jeg kan godt se pointen i, at man som individ kan genopleve nogle af de ubehagelige ting, når der kommer sådan en dokumentar. Det er også noget, vi tog stilling til, inden vi indkøbte dokumentaren. Men vi har vurderet, at der er en generel læring i, hvad de her popidol-systemer gør ved os, og hvor mange der egentlig har en økonomisk interesse i sådan et værgemål, som dokumentaren også viser.

- I Britneys historie er der en fælles historie for os alle sammen.

Britney Spears har solgt over 100 millioner album verden over og er dermed én af de bedst sælgende sangere i amerikansk musikhistorie. Her ses hun til premieren på 'Once Upon a Time... In Hollywood' i juli 2019. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Skal tale i retten

Og historien om Britney Spears er langt fra skrevet færdig endnu.

Det står klart, efter hendes advokater tidligere på året meddelte, at de vil have fjernet faren, Jamie Spears, som værge for Britney Spears.

Senest er det så kommet frem, at Britney Spears nu selv skal udtale sig i retten om sagen. Det sker den 23. juni ved en høring i Los Angeles, oplyser hendes advokat, Samuel D. Ingham III, ifølge CNN.