Britney Spears nægter at optræde på grund af sag mod sin far: 'Hun er bange for ham'

Popstjernen kæmper lige nu for at få fjernet sin far som værge for sin økonomi og karriere.

Det ser ud til, at Britney Spears' fans må vente længe på nye optrædener fra popikonet grundet hendes konflikt med sin far. (Foto: Kevin Winter © Getty Images)

Hun har optrådt på de største scener i verden, solgt musik for millioner og leveret forsidestof i mere end tyve år.

Derfor er det nok også de færreste, der ikke ved, hvem popikonet Britney Spears er.

Og lige nu er det altså den 38-årige entertainers bitre strid med sin far, Jamie Spears, der fungerer som hendes værge og dermed varetager hendes økonomi og karriere, der er i medierne.

Faderen tiltrådte som værge for Britney Spears efter hendes psykiske nedbrud i årene 2007 og 2008. Og den ordning er Britney Spears langt fra tilfreds med.

Hun har siden sidste år forsøgt at få fjernet sin far som værge ved en langstrakt retssag. Ifølge hendes advokat, Samuel D. Ingham, ønsker sangerinden ikke, at faderen skal have nogen form for indflydelse på hendes liv.

- Min klient har informeret mig om, at hun er bange for sin far. Hun vil ikke optræde igen, så længe hendes far styrer hendes karriere, sagde Samuel D. Ingham i retten i nat, hvor der også kom en foreløbig afgørelse i sagen.

Her affejede dommeren i sagen nemlig Britney Spears' ønske om at afskedige Jamie Spears som værge for sangerinden.

I stedet fik sangerinden medhold i - efter eget ønske - at indsætte det finansielle firma Bessemer Trust som medværge i de økonomiske beslutninger fremover.

Dommeren sagde også, at hun vil kigge på eventuelle nye appeller for Jamie Spears' afskedigelse eller direkte fjernelse.

Lyt til Britney Spears megahit 'Oops!... I Dit It Again' her, mens du læser du videre:

0:00
Jamie Spears (tv.) og Britney Spears ved siden af hinanden. Nu kæmper de i retten om faderens indflydelse på hendes liv. (Foto: Chris Farina © Getty Images)

Hvordan er det gået så vidt?

Konflikten trækker tråde tilbage til årene 2007 og 2008, hvor det gik helt galt for den populære popsangerinde. Her gennemgik hun et famøst sammenbrud, der blandt andet resulterede i, at hun klippede sig skaldet og blev indlagt på hospitalet flere gange.

Det var i den forbindelse, at faderen blev indsat som værge, da det blev vurderet, at hun ikke selv var i stand til at tage vare på sig selv og sit liv.

Men nu i dag, 12 år efter, kæmper Britney Spears og hendes advokat altså en indædt kamp for at få fjernet Jamie Spears som varetager, så hun igen kan få lov til selv at bestemme over sin økonomi og karriere.

Jamie Spears mener selv, at han kun gør det for Britney Spears' egen skyld, da han frygter for hendes mentale helbred, og at han "elsker sin datter".

Du kan lytte til 'Toxic' lige her:

0:00

Under retssagen forsvarede Jamie Spears' advokat, Vivian Thoreen, den afviste dom med, at hun ikke kan se nogle beviser, der taler for, at hendes klient skal suspenderes fra rollen som værge, og at Jamie Spears har varetaget Britney Spears' økonomi forsvarligt, da hun tilbage i 2007 og 2008 kæmpede med retssager for "mange millioner kroner".

I dag regnes hendes formue i dag for at være på langt over 350 millioner danske kroner, ifølge advokaten.

Britney Spears' advokat fortæller derimod, at hun og faderen "stort set" ikke har talt sammen i meget lang tid, og at der ikke eksisterer et "egentligt arbejdsforhold" mellem de to.

Britney Spears anses for at være et af hvor tids største popikoner og har har solgt over 100 millioner enheder på verdensplan. (Foto: Frank Micelotta © Getty Images)

Fans blander sig

Situationen følges i dag tæt af Britney Spears' millioner af fans, der har støttet hende i tykt og tyndt siden hendes karrierestart tilbage i slut 90'erne.

Hun har stadig over 17 millioner månedlige afspilninger på Spotify, og flere af hendes fans har de seneste år kæmpet imod faderens indflydelse under hashtagget #FreeBritney på de sociale medier.

Nogle af dem er overbevist om, at faderen udnytter sin position som værge til sin egen økonomiske fordele, og nogle mener sågar, at Britney Spears bliver holdt fysisk fanget.

Og hvis man kigger på det sociale medie Twitter, så er nyheden om den afviste sag da heller ikke gået ubemærket hen.

- Vi bliver virkelig nødt til at hjælpe. Hendes far er ond, tweeter en fan, mens en anden tweeter:

- Mit hjerte er bogstavelig talt knust. Jeg håber, at hun får sin frihed snart. Jeg forstår hende godt, jeg ville aldrig give ham en krone.