Britney Spears prøver igen - med ny advokat: Vil have sin far fjernet som værge

En domstol i Los Angeles har tidligere afvist at fjerne Jamie Spears som datterens værge.

Her ses Britney Spears optræde tilbage i 2016. Sangeren har udtalt, at hun ikke vil optræde, så længe hendes far, Jamie Spears, er en del af hendes værgemål. (Foto: Kevin Winter © Getty Images)

Britney Spears har taget et nyt skridt mod at få fjernet sin far fra det værgemål, som hun har været underlagt siden 2008.

Tidligere på måneden fik den 39-årige sanger af retten lov til at udpege sin egen advokat. Valget faldt på kendis-advokaten Mathew Rosengart, og han lovede at gøre en ende på faren Jamie Spears' værgemål, som giver ham kontrol over datterens formue og forretninger.

I nat dansk tid tog Britney Spears' nye advokat så et skridt mod at holde, hvad han har lovet sin klient.

Han har nemlig indgivet et officielt søgsmål ved en domstol i Los Angeles, der skal afslutte farens kontrol over Britney Spears' forretninger og økonomi.

I stedet foreslår sangeren gennem sin advokat at udnævne revisoren Jason Rubin som sin nye værge.

I slutningen af juni afviste en domstol i Los Angeles kravet om at fjerne Jamie Spears som værge, men den beslutning vil Britney Spears' advokat, Mathew Rosengart, have lavet om.

Anklages for at ødsle formue væk

Ifølge Variety indleverede Mathew Rosengart et 127 sider langt søgsmål, hvor advokaten kom med en lang række grunde til, at Jamie Spears ikke er passende som værge for sin datter.

Blandt andet at Jamie Spears skulle have ødslet store dele af datterens formue væk. En formue, som ifølge Forbes ligger på 60 millioner dollar, hvilket svarer til omkring 375 millioner kroner.

Mathew Rosengart skriver i dokumentet, at Jamie Spears har "tjent mange penge" på værgemålet, hvilket inkluderer en månedsløn på 16.000 dollar (100.000 kroner) udbetalt af Britney Spears' bo, der forvalter sangerens formue. Boet kontrolleres af Jamie Spears gennem værgemålet.

Britney Spears' nye advokat er Mathew Rosengart, som her ses foran retsbygningen i Los Angeles. Han har tidligere repræsenteret Hollywood-stjerner som Sean Penn, Steven Spielberg, Julia Louis-Dreyfus og Keanu Reeves. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

I søgsmålet henviser advokaten også til en Forbes-artikel, som indikerer, at Britney Spears' formue er "chokerende lav" på trods af fire albumgivelser og turneer, siden værgemålet trådte i kraft i 2008.

I sagsanlægget hævder Mathew Rosengart desuden, at hvis Britney Spears er i stand til at vælge sin egen advokat, bør hun også være i stand til at vælge sin værge.

Ifølge Variety støtter Britney Spears' mor, Lynne Spears, fuldt op om indsatsen for at fjerne faren som sangerens værge i en erklæring vedlagt søgsmålet.

Vil have fjernet far som værge

Britney Spears har under sine tidligere vidneudsagn i retten ikke lagt skjul på, at hun vil have fjernet sin far som værge.

- Jeg er her i dag for at slippe af med min far og anklage ham for misbrug af værgemålet, sagde Britney Spears den 14. juli, hvor hun via et videoopkald talte i retten.

Også den 23. juni, hvor Britney Spears for første gang offentligt udtalte sig om sit værgemål, kom hun med anklager mod sin far og værgemålet.

- Værgemålet gør meget mere skade end gavn for mig. Jeg burde ikke være i et værgemål, hvis jeg kan arbejde, tjene penge til mig selv og betale andre. Jeg er her ikke for at være nogens slave.

- Det eneste, jeg ønsker, er, at det her stopper, og at jeg ejer mine egne penge, lød det dengang fra Britney Spears.

Ifølge Ritzau har Britney Spears tidligere udtalt, at hun ikke ønsker at afslutte sit værgemål generelt. I retsdokumenter udtaler hun, at værgemålet reddede hende fra sammenbrud og fra at blive fuldstændig udnyttet og økonomisk ødelagt.

Til gengæld ønsker hun at få mere indflydelse på, hvordan værgemålet skal forvaltes. Og så vil hun have sin far ud af værgemålet.

Næste høring i sagen om Britney Spears' værgemål er sat til den 29. september.