Cardi B hyldes for ærlig video: Sådan ser min mave i virkeligheden ud

Men rapperen har også 1.000 andre opslag, der er mindre ærlige, pointerer dansk influencer.

Cardi B er en af tidens allerstørste rappere. (Foto: Leon Bennett / Getty Images © Grafik: Sebastian Stokkebo)

Vi er vant til at se Cardi B slange sin evindeligt fladmavede krop i perfekte poseringer på sociale

medier
. Det gjorde vi også på et billede, hun postede i går.

Men noget var anderledes. Hun skrev nemlig en usædvanlig ærlig billedtekst til fotografiet:

- Jeg sugede min mave helt vildt ind på det her billede, skrev hun.

Hendes følgere bifaldt hurtigt hendes oprigtighed. Og noget tyder på, at hun havde brug for at få mere fra brystet, når nu hun alligevel havde sat sig i skriftestolen. For senere samme dag postede hun så en video, hvor hun viste, hvordan hendes mave i virkeligheden ser ud, når hun ikke poserer.

I videoen går Cardi B catwalk-agtigt mod kameraet, inden hun vender siden til. Maven er flad som altid. Men kun lige indtil hun slapper af i kroppen, og den 27-årige New York-rappers mave afslører en form, hendes 66 millioner følgere som regel ikke ser.

Der er nemlig en tydelig forskel på mavens form, når hun poserer, og når hun ikke gør.

I kølvandet på videoen strømmede positive kommentarer ind på rapstjernens profil. Hendes følgere skrev ting som:

- Samme her søster! Tak for ærligheden!

- Det her er grunden til, at jeg elsker dig, Cardi.

- Det her er så relaterbart!

Lyt til Cardi B's gennembrudshit, 'Bodak Yellow', mens du læser videre:

0:00

Selvmordstanker og varige mén

En, der også er begejstret for Cari B's ærlige afsløring, er den danske influencer, foredragsholder og forfatter Katrine Gisiger. Hun er glad for, at Cardi B bidrager til at punktere det kropsideal, som hersker på

Instagram
. For hun kender selv alt for godt til at de konsekvenser, den slags idealer kan have.

Katrine Gisiger begyndte allerede at skamme sig over sin krop, da hun var ni år gammel. Hun havde hvalpefedt og følte sig forkert. Så hun begyndte at suge maven ind.

- Jeg følte hele tiden, at min krop var forkert, især min mave. Jeg holdt konstant maven inde, selv når jeg var alene derhjemme, siger Katrine Gisiger.

Senere udviklede hun flere spiseforstyrrelser og angst. Det varede ved, indtil hun var midt i 20'erne.

- Jeg tænkte: "Nu gider jeg ikke det her liv længere. Enten slutter jeg livet, eller også tager jeg kampen op mod min angst".

Så Katrine Gisiger gjorde det til en sport at arbejde mod sin frygt. Hun besluttede, at hun ville vise verden alt det, hun skammede sig over. Så hun startede en

Instagram
-profil og lagde et billede op af sig selv i bikini med teksten: "Det her er det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har gjort".

- Jeg fik en storm af kærlighed tilbage. Så jeg blev ved med at tage billeder af min mave, mit rod og alle de kiksede ting, siger Katrine Gisiger.

Sidenhen tog hun en uddannelse i ernæring og sundhed og begyndte at arbejde med spiseforstyrrelser. I dag har hun et foredrag, en podcast og en bog om emnet.

På hendes Instagram-profil poster Katrine Gisiger billeder, hvor hun imiterer "glansbilleder". Som eksempelvis dette, hvor hun efterligner Kim Kardashian. (Foto: Katrine Gisiger)

Punkterer illusionen med selvironi

Katrine Gisiger, der stadig har problemer med naturlig vejrtrækning og sultfølelse som følge af sin angst og spiseforstyrrelse, bifalder altså Cardi B's ærlige tilgang. Og hun mener, at superstjernen bruger en god strategi til at angribe

tabuet
.

Men selvom Katrine Gisiger er begejstret for Cardi B's video, har hun ikke hænderne helt i skyerne. For godt nok har Cardi B en enkelt video, der viser virkeligheden. Men der er også cirka 1.000 andre posts på hendes profil. Og langt de fleste af dem viser en redigeret, glansbilledeagtig virkelighed, mener Katrine Gisiger.

- Men det er her, det skal starte. Og jeg håber, det her kan sætte gang i en udvikling.

For det kan have en kæmpestor positiv

effekt
når en person, der er så kendt som Cardi B, vælger at vise, hvordan hun ser ud i virkeligheden, mener Katrine Gisiger.

De kendte har en kæmpe magt på det her område. Og når hun bryder

Instagram
-illusionen om, hvordan hendes krop ser ud, hjælper det til, at vi alle sammen bedre kan slutte fred med vores kroppe, argumenterer hun.

Og selvom mange måske ville føle, det var pinligt sådan at afsløre sig selv, griber Cardi B det an på en måde, hvor hun ikke taber ansigt, mener Katrine Gisiger.

- Det er netop ikke pinligt, fordi hun selv tager ejerskab over det, siger hun og forklarer, at det sagtens kunne have været pinligt for Cardi B – hvis hun for eksempel var blevet opdaget mod hendes egen vilje.

Men fordi Cardi B selv lægger kortene på bordet og tager ejerskab over situationen, bliver hun nærmest usårlig over for kritik og hadske kommentarer.

Cardi B modtager prisen for bedst sælgende rapsang ved Billboard Music Awards i 2019 for megahittet 'I Like It', der nu har passeret en milliard streams på Spotify. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Katrine Gisiger håber, at videoen kan inspirere til, at vi i højere grad bevæger os væk fra glansbillede-agtige

kropsidealer
på sociale
medier
. Og at selvironi måske kunne blive en ny trend.

- Jeg håber, det kan blive et nyt ideal at være i stand til at sige: "Ja, jeg har en bums. Og prøv at se, hvor meget min røv kan blævre". Idealer er nok aldrig helt sunde, men det ville nok være et sundere ideal end glansbillede-kulturen.

Lyt til Cardi B's største hit, 'I Like It':

0:00
Facebook
Twitter