Cardi B modtager prestigefuld kvindepris - men får kritik: 'Er det en joke?'

Den amerikanske rapper Cardi B forsvarer sig, efter flere har kritiseret, at hun i år modtager Billboards 'Woman of the Year'.

Cardi B sætter sine kritikere på plads i en video på sin Instagram-profil. (Foto: Prince Williams © Getty Images)

"Er det en joke?"

Reaktionerne var mange og ikke ligefrem sprudlende af begejstring, da det i går blev offentliggjort, at Cardi B modtager magasinet og hitlisteplatformen Billboards pris 'Woman of the Year'.

Rapperen modtager prisen den 10. december, når Billboard for 15. gang afholder arrangementet Women in Music, som i år bliver virtuelt på grund af coronapandemien.

"Ariana, Gaga og Taylor griner af det her," skrev en bruger blandt andet på Billboards Instagram-profil efter offentliggørelsen, mens en anden skrev:

"Undskyld mig? Hun har kun udgivet én sang, wtf."

Kritikken går blandt andet på, at Cardi B kun har udgivet én sang - sammen med Megan Thee Stallion - i 2020, nemlig kæmpehittet 'WAP', som ramte streamingtjenesterne i august.

Skal du have genopfrisket 'WAP' med Cardi B og Megan Thee Stallion? Lyt til sangen her:

0:00

Og tilsyneladende er kritikken ikke gået den 28-årige rappers næse forbi.

På sin Instagram-profil langer Cardi B nemlig ud efter sine internet-kritikere og oplister den succes, hittet har opnået, og den indflydelse, det har haft siden dets udgivelse.

- Til alle jer grædende babyer, der er sådan: "Hvad? Hun har kun én sang" – ja, jeg har den sang. Du ved? Den, der har solgt mest, den, der har streamet mest. Den, der har fået republikanere på Fox News til at græde over den. Den, der går seks gange platin om et par måneder, siger Cardi B blandt andet i en video.

Cardi B udnævnes som 'Woman of the Year' på grund af sin succes med hittet 'WAP', et nyt samarbejde med sports- og modehuset Reebok og sin politiske aktivisme, skriver Billboard. (Foto: TORD LITLESKARE © Ritzau Scanpix)

Har brugt sin platform politisk

I videoen fremhæver hun også sin politiske indsats op til det amerikanske valg, som ligeledes var en af Billboards grunde til at udnævne netop hende til 'Woman of the Year'.

- I over et år har jeg brugt min platform for at få jer til at stemme, og ikke kun da Joe Biden var oppe imod Trump. Jeg har informeret jer om senatorer, jeg har informeret jer om distrikt- og midtvejsvalg, siger hun og fortsætter:

- Jeg har brugt mine egne penge på at mødes med kandidater som Bernie. Jeg har fløjet ud for at møde dem, selvom jeg var træt efter koncerter. Ja, det var mig.

I opslaget takker hun desuden sine fans for at have opmuntret hende, når hun har modtaget kritik: "Uden jer ville jeg ikke være kommet hertil og hver dag bruge min stemme for at skabe forandring," skriver hun.

Det er ikke første gang, internettet langer hårdt ud efter rapperen, som tidligere har lukket sin Instagram-profil på grund af hård kritik, efter at hun modtog en Grammy sidste år.

Ved Billboards Women in Music-arrangement hylder magasinet blandt andre også Dua Lipa for albummet 'Future Nostalgia', der har klaret sig aldeles godt med hensyn til både salg, streaming og radioairplay.

Dolly Parton hyldes for sine indflydelsesrige kompositioner gennem tiden, og de to musikbranchepersoner, Brianna Agyemang and Jamila Thomas, som stod bag #TheShowMustBePaused-bevægelsen efter George Floyds død i maj, vil også blive hyldet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk