Cardi B slår rekord med 'skelsættende' hit: 'Det er blevet til meget mere end en sang'

Cardi B's 'WAP' minder ikke om noget, vi har hørt før fra en lignende artist, mener radiovært.

'WAP' er et akronym for "Wet Ass Pussy". (Foto: © Leon Bennett, Getty Images)

Den nye single 'WAP' af Cardi B og Meghan Thee Stallion har fået masser af opmærksomhed i medierne og på sociale medier de seneste par uger.

Og på streamingtjenesterne er den også blevet afspillet flittigt. Så meget, at sangen den første uge blev streamet 93 millioner gange alene i USA.

Det betyder også, at den nu har overhalet Ariana Grandes '7 Rings' som den sang, der har opnået flest antal afspilninger i sin første uge efter udgivelse.

Derudover har Cardi B nu for fjerde gang i sin karriere formået at gå nummer ét på Billboard Hot 100, der er en af verdens mest indflydelsesrige hitlister.

En kontroversiel musikvideo

Udover sangen har den tilhørende musikvideo også trukket mange overskrifter i medierne.

For eksempel har den kontroversielle dyrerettighedsaktivist Carole Baskin fra Netflix-dokumentaren 'Tiger King' kritiseret Cardi B for at promovere dyremishandling, da der optræder tigre i videoen.

En endnu mere omtalt optræden i musikvideoen er realitystjernen og forretningskvinden Kylie Jenners.

Flere forargede fans mener nemlig, at hun er et billede på hvides privilegier, da hun ikke laver andet end, at - ja, være med. Derfor har de nu også fået indsamlet flere tusinde underskrifter i et forsøg på at få fjernet de scener, hvor hun er med.

Men selvom musikvideoen har fået meget opmærksomhed, tror radiovært på P3 Fie Neergaard, at selve sangen spiller en større rolle i forhold til, hvor stor den er blevet.

- Først og fremmest er det jo en bemærkelsesværdig sang. Den er skelsættende, da det explicitte sprogbrug ikke minder om noget, vi har hørt før fra en mainstream artist. Det gør, at man ikke glemmer den lige med det samme, siger radiovært Fie Neergaard og tilføjer:

- Det har gjort, at det er blevet til meget mere end en sang. Den er begyndt at sprede sig helt sindssygt på nettet, hvor den udfolder sig i både memes og videoer.

Og man skal da heller ikke langt ind i sangen, før det eksplicitte sprogbrug, som Fie Neergaard nævner, bliver tydeligt for enhver.

"Ja, du fucker med en sjaskvåd fisse. Find en gulvspand og en moppe frem til den her sjaskvåde fisse," rapper Cardi B i omkvædet.

Lyt til 'WAP' med Cardi B og Meghan Thee Stallion her:

0:00

'Cardi B er en stor karakter'

Inden Cardi B slog igennem som musiker, var hun blandt andet kendt som bandemedlem, stripper og realitystjerne.

Og det kan også spille en rolle i forhold til hendes nuværende succes, mener Fie Neergaard.

- Hun er en virkelig stor karakter, hvilket hun jo også blev populær på, inden hun brød igennem med sin musik.

I 2018 skulle Cardi B have spillet på Roskilde Festival, men aflyste, fordi hun blev gravid. I stedet gæstede hun Orange Scene i 2019. (Foto: © Rich Fury, 2018 Getty Images)

'WAP' er ikke den første sang, Cardi B har slået rekorder med. I 2017 blev hendes gennembrudshit 'Bodak Yellow' det første nummer i 19 år med en kvindelig rapper, der toppede den amerikanske singlehitliste.

Ligeledes blev hun i starten af 2018 den første rapper nogensinde til at have sine tre første singler i Top 10.

Og at det lige er Cardi B, der slår rekorden med sin nye single, er næppe tilfældigt, hvis man spørger Fie Feergaard.

- Hun har virkelig vokset sig stor de seneste tre år, og er - ligesom sangen - meget bemærkelsesværdig.

Men til trods for en kontroversiel musikvideo og eksplicit sangtekst skal man ikke glemme det vigtigste af det hele, mener Fie Neergaard:

- Det er altså bare en vildt god sang, synes jeg. Det kan man ikke komme uden om.