Chris og Alec er både tvillinger og popstjerner: 'Vi forstår hinanden som ingen andre'

Danske The Cosmic Twins er både ens og vidt forskellige, når det kommer til musikken.

Tvillingerne Chris og Alec Andreev både bor og arbejder sammen. (Foto: Betina Garcia © dr)

- Vi er jo nærmest den samme person. Og så alligevel overhovedet ikke.

Ordene kommer fra 25-årige Alec Andreev.

Sammen med sin tvillingebror, Chris Andreev, udgør han duoen The Cosmic Twins, der lige nu er aktuelle med singlen 'Silver Bullet'.

De to tvillinger bor sammen i en lejlighed i Aarhus, hvor de har dedikeret det meste af stuen til deres eget lydstudie. Her skriver og producerer de den musik, der de sidste mange år har været omdrejningspunktet for dem begge.

- Vi elsker at lave musik sammen, og sidste forår tog vi beslutningen om at flytte sammen. Det var bare nemmere, når vi skulle skrive musik, indspille sange eller ud at optræde sammen, fortæller Alec Andreev.

Lyt til 'Silver Bullet' her, mens du læser videre:

0:00

Xbox-spil kickstartede kærligheden til musik

Det lå ellers ikke umiddelbart i kortene, at de to tvillinger skulle kaste sig ud i en karriere som musikere. Da de var yngre, var det nemlig Xboxen og ikke guitar og sangskrivning, der stjal de to brødres tid.

- Som mange andre teenagere, spillede vi rigtig meget. Det var virkelig noget, vi brugte meget tid på, fortæller Chris Andreev med et grin.

Det ændrede sig dog, da de som 12-årige fik spillet 'Guitar Hero' i fødselsdagsgave. De to spilleglade teenagere blev hurtigt dybt betaget af spillet, hvor man på en plastic-guitar blandt andet skal forsøge at ramme de knapper, der frembringer den helt rigtige guitarsolo.

Senere blev også karaokespillet 'SingStar' en del af drengenes arsenal af Xbox-spil, og gennem spillene fik tvillingerne for alvor øjnene op for musikkens verden. Senere begyndte de at synge og lærte at spille guitar – den rigtige slags – og andre instrumenter.

Selvom sang og musik aldrig havde fyldt specielt meget i barndomshjemmet, var de to brødre nu pludselig faldet pladask for musikken.

- Vi fandt ud af, at man gennem musik kunne leve sig ind i en anden verden. Det kan man også, når man spiller videospil, men musikken gav os en verden, hvor vi bestemte over historien. Vi kunne skrive vores egne sange og skabe vores egne små verdener og eventyr. Det var fantastisk, husker Chris Andreev.

Chris og Alec Andreev har altid været tætte. Ifølge tvillingerne selv har de et helt særligt bånd. (Foto: PRIVATFOTO)

Tvillinger forstår hinanden på en helt særlig måde

Siden da har musikken været en stor del af de to brødres liv, og de sidste par år har de sammen udgivet musik under navnet The Cosmic Twins. De fleste sange skriver de selv, og ifølge duoen er det helt særligt at lave musik med sin tvilling.

Ligesom mange andre tvillinger har Chris og Alec Andreev nemlig et helt særligt bånd, og de forstår hinanden på et helt anden plan end mange andre.

Det til trods for at de faktisk, modsat deres ydre, indeni er ret forskellige – i hvert fald, når det kommer til musikken.

- Jeg er meget drevet af følelser, og hvad der føles godt i maven, mens Chris går mere metodisk til værks, når det handler om at skrive musik. Samtidig er jeg meget rocket i min lyd, mens Chris nok er lidt mere poppet. Men selvom vi er forskellige, har vi ret let ved at arbejde sammen, fordi vi med meget få ord kan forklare den anden, hvad vi mener, siger Alec Andreev og fortsætter:

- Vi har vores helt eget sprog sammen og forstår hinanden som ingen andre. Når jeg arbejder sammen med andre, kan jeg til tider blive nærmest halv-frustreret over, at de ikke med det samme forstår, hvad jeg mener, indtil det så går op for mig: "Nå ja, vi er ikke tvillinger, jeg bliver lige nødt til at sætte nogle flere ord på mine tanker."

- Når man er vant til at arbejde sammen med én, hvis hjerne er 95 procent lig ens egen, glemmer man nok nogle gange at tage højde for, at det altså ikke gælder alle andre, siger han med et grin.

Har optrådt for hele Danmark

Hvis du sidder og tænker, at Alec og Chris Andreev virker bekendte, eller du har hørt navnet The Cosmic Twins før, så er du ikke helt på afveje.

I 2018 medvirkede The Cosmic Twins nemlig i DR's sangkonkurrence 'LIVE!', hvor Sanne Salomonsen og Lina Rafn var med som coaches. Erfaringen med at optræde på live-tv i bedste sendetid kan den familiære duo trække på, når de den 6. marts skal deltage i årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix.

The Cosmic Twins' seneste single, 'Silver Bullet', er nemlig blandt de otte sange, der deltager i årets udgave af den traditionsrige sangkonkurrence.

- Det er kæmpestort at få lov til at optræde i et tv-program, der har så mange seere, siger Alec Andreev og fortsætter:

- Da vi var med i 'LIVE!', var vi helt uprøvede på tv, men denne gang ved vi, hvad vi går ind til. Vi ved, hvad det kræver at stå på den scene, så vi er lidt bedre forberedt. Men vi skal da helt sikkert nok stadig være ved at skide i bukserne, lige inden vi skal på scenen, siger han grinende.

Saxofon og hjertesorger

Selvom The Cosmic Twins skriver de fleste af deres sange selv, har de ikke selv været med til at skrive 'Silver Bullet'. Men sangen, der handler om et smerteligt brud, har et budskab, som tvillingerne i den grad selv kender til.

- For mig handler sangen om, hvor ondt det gør, når man har blottet sig og serveret sit hjerte på et sølvfad, for så at blive afvist, siger Chris Andreev, mens Alec Andreev tilføjer:

- Sangen beskriver den der følelse, man har, når man har været i en relation, som man virkelig troede kunne blive til noget – og hvor hårdt det så er, når det ikke sker. Man opbygger jo en tillid til hinanden og åbner sig op på en måde, der gør en virkelig sårbar. Det er man nødt til, før man kan lære hinanden at kende, men det gør så også endnu mere ondt, hvis det så ikke går, som man håber, siger Alec Andreev.

Men selvom det er de store følelser, der er på spil i teksten til 'Silver Bullet', er sangens melodi, der blandt andet gemmer på en saxofonsolo, noget mere festlig, end en sang om kærestesorger måske lægger op til.

- Man får lyst til at feste, men også lidt lyst til at græde. Det er en sang, der kan gøre en i godt humør, men det gør også lidt ondt indeni, siger Chris Andreev.

Brødrene glæder sig til – endnu engang – at få lov til at dele deres musik med hele Danmark. For de to talentfulde tvillinger er det nemlig, når de optræder, at deres sange for alvor bliver vakt til live.

- Vi elsker at dele vores musik med andre og starte en fest. Når vi optræder, handler det egentlig ikke så meget om os, men mere om overordnet at give folk en fed følelse og nogle store oplevelser. De behøver ikke tænkte: "Wow, dé var fede, de to gutter", så længe de bare tænker: "Wow, dét var en fed oplevelse", siger Chris Alec, og Alec Andreev fortsætter:

- Vi drømmer om en dag at kunne optræde for 50-100-200.000 mennesker. Det ville være for vildt at kunne bringe så mange mennesker sammen. Vi vil gerne skabe noget, der er større end os selv.

Du kan se The Cosmic Twins synge deres nye single, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 ruller over skærmen lørdag den 6. marts klokken 20 på DR1 og DRTV.

Chris og Alec Andreev bor sammen i en fælles lejlighed i Aarhus, hvor de også har deres eget studie. Så kan de arbejde på musik døgnet rundt, hvis det er dét, de får lyst til, forklarer de. (Foto: Betina Garcia © dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk