Christopher blev voksen - og så kom ansvaret: 'Den slags kan være skræmmende'

Følelsen af ansvar var længe en negativ ting for popsangeren Christopher. I dag ser han det som en styrke.

Christopher har 1,8 millioner månedlige lyttere alene på Spotify. Lige nu er han aktuel med singlen 'Leap Of Faith'. (© Warner Music)

Hvad går du og drømmer om for tiden?

Måske pønser du på at få en piercing eller farve dit hår. Eller måske overvejer du at flytte til udlandet på et tidspunkt, droppe dit job eller finde dig en (ny?) kæreste.

Desværre kan der som bekendt være langt fra tanke til handling, og de fleste af os kender nok også den frygt, der kan være forbundet med valget om at kaste sig ud i det ukendte.

Det gør Christopher også.

På sin seneste single 'Leap Of Faith' forsøger den danske hitmager at kaste al frygt og tvivl af sig og turde hoppe helt derud, hvor man ikke altid ved, om man kan bunde.

- 'Leap Of Faith' handler om at være frygtløs og modig og turde gå efter sine drømme uden at vide, hvad der venter på den anden side. Og turde at mærke efter inde i sig selv og ikke være bange for at sige: "Nu kan jeg mærke, jeg er ved at gå i stå, nu skal jeg prøve noget nyt". Den slags kræver balls, fortæller den 28-årige sanger om nummeret, der udkom fredag.

Hør 'Leap Of Faith' her, mens du læser videre:

0:00

Sangen skrev Christopher sidste år i en tid, hvor han selv stod overfor et nyt livskapitel.

- Jeg skrev nummeret, lige inden jeg skulle giftes. Det var et tidspunkt, hvor jeg stod overfor en masse nye ting, og jeg kunne mærke, at lige om lidt så ændrede mit liv sig for altid. Der kom en masse kærlighed ind, men også endnu mere ansvar, og den slags kan være skræmmende, fortæller Christopher, der sidste sommer blev gift med model og tv-vært Cecilie Haugaard.

Og netop "ansvar" er et ord, Christopher ikke altid har forbundet med noget godt.

- Ansvar har længe været lidt en negativ ting for mig. "Åh, ansvar, det er jo det modsatte af frihed", har jeg tænkt. Men jeg har lært, at ansvar egentlig er en fed ting, for det betyder, du tager styringen over dit eget liv. Tager du selv ansvar for dit liv, kan du dreje det i den retning, du ønsker, og være med til at give dig selv den frihed, du drømmer om.

'Jeg har været modig'

Gennem sine næsten ti år i musikbranchen har Christopher flere gange stået overfor en række svære valg både privat og professionelt. Selv kalder han valget om overhovedet at turde satse på musikken for "skelsættende".

- Da jeg var 17 år, gik jeg op med min guitar under armen og bankede på døren hos Warner Music med drømmen om at blive professionel musiker. Det er for mig indbegrebet af at tage en chance og turde hoppe uden at vide, hvor dybt der er. At turde sætte sig selv derud, hvor det kan gøre rigtig nas og glemme frygten for alt det, der kan gå galt, siger Christopher og fortsætter:

- Det værste, jeg ved, er stilstand. Det er okay at gå til højre, selvom man måske skulle være gået til venstre. Så kan man altid gå tilbage igen, men man kan ikke bare stå stille og svæve rundt i ingenting. Man skal turde tage et skridt i én eller anden retning. Det er sådan, jeg altid har levet mit liv, og der er ingen tvivl om, at det er én af grundene til, at jeg er der, hvor jeg er i dag – at jeg har været modig.

'Leap Of Faith' kommer i kølvandet på hittet 'Ghost', der er blevet streamet i stor stil og også spillet heftigt i radioen.

Hør 'Ghost' her, mens du læser videre:

0:00

Christopher håber, at den nye single kan give lytterne et kærligt spark bagi.

- Det er så let at synke væk i tv-serier og sociale medier og glemme at mærke efter, hvad man egentlig gerne vil med sit liv. Jeg håber, sangen måske kan være med til at give folk en lille kickstart og modet til at forfølge deres drømme. Få dem til at tænke: "Nu er det kraftedeme nu, nu skal jeg tage det spring dér".

Musikvideoen til 'Leap Of Faith' er optaget i naturen på Bornholm. I videoen ses Christopher blandt andet siddende på kanten af en klippe. - Jeg elsker ting, der giver et adrenalinsus. Det kan ikke blive vildt nok, men det var klart lige til den spændende side at sidde der på klippeskrænten. Det var en smule angstprovokerende, og jeg havde da lidt shaky ben, da jeg kom ned igen, fortæller sangeren med et grin. (© Warner Music)

Familielivet venter forude

Men hvilke spring står den populære popsanger selv overfor for tiden?

- Uh, det er et svært spørgsmål, siger Christopher med et grin, da snakken falder på de næste store skridt, han selv skal til at tage.

- I forhold til musikken er det altid et stort spring, når jeg skal til at promovere mig selv og min musik i et nyt land. Det har jeg gjort en del gange, og man starter altid helt forfra. Man er Mr. Nobody, og du aner ikke, om det bliver fedt eller en total fiasko. Det er sindssygt fedt, men også sindssygt noieren, siger hitmageren, der de sidste par år har fået succes i store dele af Asien, og fortsætter:

- Og privat er der jo sådan noget, som at jeg er blevet gift og skal starte en familie på et tidspunkt. Det er nogle virkelig voksen-agtige ting, som jo også ligger inde i krystalkuglen for mig i fremtiden. Det bliver helt sikkert ét af de største personlige spring, jeg kommer til at tage.

FacebookTwitter