Christopher har kæreste, kanonhits og en kæmpe lejlighed: Jeg føler mig fandeme ikke særlig voksen

Der er sket meget for den 26-årige sanger Christopher, siden han fik sin første pladekontrakt for små ti år siden. Nu er han ved at finde en mere voksen stil.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

I 20’erne kan livet godt føles som ét stort kaos af forvirrende forventninger og eksistentielle kriser.

Jeg prøver stadig at gennemskue, hvad realkredit er for noget, og pludselig er mine venner begyndt at få børn. Måske er de tidligt ude, måske er det mig, der er langsom og burde have mere styr på mit shit?

Hvis du selv er i 20'erne, kender du sikkert udmærket popsangeren Christopher og hans musik fra de danske radiobølger, musikmagasinet og hitlister.

Siden han fik sin første pladekontrakt for små ti år siden, har Christopher spyttet hits ud på stribe og fået et utal af teenagepiger til at skrige med på sange som 'Tulips' og 'Told You So'.

Men på hans nye single ’Bad’ er der sket noget nyt.

Det opdagede jeg, da jeg stødte på sangen for nogle uger siden, og samtidig googlede mig frem til, at Christopher og jeg er nogenlunde jævnaldrende.

0:00

Har Christopher totalt ændret kurs og lagt livet som teenageidol bag sig? Har han de samme voksenkriser, som jeg og andre twentysomethings?

- Ærligt, så tænker jeg mere på det i forhold til min karriere. Nu er det på tide at udvikle min lyd eller vokal eller tekstunivers, så det er noget andet end 'I see you overthere, you're looking good', griner han, da jeg møder ham til et interview i hans lejlighed i København.

- Hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive om, så bliver det bare sådan en sang. Så det kræver meget for mig at sætte mig ned og skrive. Men jeg har virkelig ikke den melankolske side, lige meget hvor meget jeg prøver.

- At blive voksen i mit eget liv og min dagligdag, det tænker jeg sgu ikke så meget over. Jeg føler mig fandeme ikke særlig voksen.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

Du er 26, og jeg er 28... Du kan heller ikke gro et skæg, vel?

- Nej, du skal bare smække hårdt med døren, så flyver hårene af min hage. Der er intet at gøre. Jeg kan godt køre Mr. Miyagi-skægget og lidt på halsen, så jeg kører mest med babyface.

Det er jo ikke fedt.

- Jeg spurgte helt seriøst min far, hvornår han begyndte at kunne lave et fedt skæg, for det kan han. Så tænkte han lidt og sagde, 'hmm, da jeg var 37'. Det er jeg først om ti år, mand, jeg vil have det nu! Jeg vil bare gerne have valget. Kunne sige, 'nu er det tirsdag, jeg har ikke lige barberet mig, nu ser det bare lækkert og usoigneret ud'.

En rigtig mand

Skæg eller ej, så er man altså officielt en voksen mand, når man er 26 år. Også selvom Christopher ikke helt føler sig helt sådan – og det gør han så alligevel på nogle punkter.

Han har for eksempel haft fast kæreste, Cecilie, i fire-fem år, og de bor sammen i en stor og fed lejlighed på Christianshavn. Sådan en, som ingen på drengeværelset tør drømme om, med to store altaner og et helt værelse dedikeret til hjemmestudiet.

Hvornår føler du dig mindst som en rigtig mand?

- Vi havde en udklædningsfest heroppe i lejligheden, hvor jeg var klædt ud som en dame, og min kæreste var klædt ud som en mand. Vi var Sandy og Danny fra Grease. Vi kyssede ikke på noget tidspunkt den aften. Hun var lidt for god til at være en mand, og jeg var lidt for god til at være en dame, griner Christopher.

- Hun levede sig endnu mere ind i rollen, end jeg gjorde. På et tidspunkt kom hun gående mod mig som en fyr, og jeg stod der i høje hæle og fake bryster, fuld krigsmaling og paryk. Så vendte hun mig om, som om jeg skulle gnide mig op ad hende med numsen.

- Jeg visnede totalt indeni. Jeg fik lyst til at gå i ét med tapetet. Alle kiggede! Jeg havde bare lyst til at trække hende til side og sige, 'det der gør du aldrig igen!' Jeg har aldrig følt mig mindre som en mand. Hold kæft, hvor var det nederen! Efter nogle drinks, var det supergrineren.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

Man kan helt sikkert holde nogle fede fester her.

- Dét kan man. Vi får ret mange klager fra vores underbo, for det sker ofte ret impulsivt. Jeg havde spillet til Grøn Koncert en søndag, og jeg tænkte ikke lige over, at det var søndag, og så holdt vi kæmpe efterfest heroppe. Mellem 50-100 mennesker. Det var der, hvor 'Despacito' lige var kommet ud. Folk trampede helt vildt.

Hvis jeg var din underbo, havde jeg nok desværre slået dig ihjel.

- Der var virkelig dårlig stemning i opgangen. Vi havde ikke lige fået hængt en seddel op.

Så meget for at være voksen.

Jagten på kicks

Christophers kalender skal helst være proppet. Der skal ske noget hele tiden, hvis han ikke skal blive vanvittig. Ifølge ham selv, så trækker den rastløshed betydeligt ned på voksenskalaen.

- Jeg kan se på min far og dem, som er mine musikalske forbilleder, at der kommer en ro med alderen, som jeg er så langt fra at have. Min rastløshed er helt absurd. Min dag skal være pakket, der skal fandeme ikke være 30 minutter, hvor jeg sidder stille.

Får du aldrig uro i maven af det?

- Jo, det gør jeg da. Men jeg vil ikke bytte det for noget. Den der blanding af stress og spænding minder mig lidt om at skulle på scenen. Man bliver lidt afhængig af den type livsstil, hvor alting går stærkt.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

- Jeg er psyko-konkurrencemenneske. Den high, jeg får på scenen, kan jeg få i en mild grad, hvis jeg spiller en rigtig fed tenniskamp. Når jeg kan mærke adrenalinen, og at jeg bliver lidt nervøs, fordi der er noget på spil.

Så du jager de der kicks?

- Hele tiden. Og jeg kan mærke, hvis jeg ikke har fået dem i noget tid, så er den eneste måde, jeg kan få det på, at træne tungt.

Det er en generationsting, tror jeg, for sådan har jeg det også. Der er mere ro på dem, der fylder 20 år i dag.

- Jeg har en lillebror, som er syv år yngre end mig. Der var en fitnessbølge, da jeg var i hans alder, som virkelig ikke er der nu. Nu skal man bare ryge cigaretter og gå med mavetaske og se lidt cool ud med stumpede jakkesætsbukser og være lidt 'ai, tranquillo'.

- De går ikke så meget op i, at det skal se perfekt ud, og de kan ikke se, hvorfor fanden man skulle gå ned og løfte vægte.

De vil bare gerne have grydefrisure.

- Ja! Han vil bare gerne have Scarlet Pleasure-hår og lave beats. Vi er så forskellige, for han er så cool og tilbagelænet og rolig. Jeg har altid været meget mere fremme i bussen og sygt nysgerrig.

Voksen og mere ligeglad

Der skal gå tid, før Christopher og Cecilie får børn. Og til den tid bliver det svært at vælge, hvordan det overhovedet skal hænge sammen.

Cecilie er model og rejser mindst lige så meget som Christopher, og i perioder kan der gå adskillige uger mellem, at de ses. Selvom det er hårdt, så er det noget, der holder den nyforelskede følelse ved lige, mener Christopher. Og der skal jo helst være fart på, som der hele tiden har været.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

Men der er især én mærkbar forskel den Christopher, der valgte musikkarrieren som 17-årig, og Christopher på 26 år, som står i sit køkken og spiser havregryn i sin lækre lejlighed på Christianshavn.

- Jeg er blevet ret ligeglad med, hvad andre tænker. Det gik op for mig for lang tid siden, at der ikke er nogen, som er elsket af alle. Der vil altid være nogen, som ikke synes, at det er fedt, det, du laver.

Du har ikke altid været ligeglad?

- Nej, ikke de første år. Alle skulle kunne være med. Og det er der selvfølgelig mange gode ting ved, for så bliver man meget bred og folkelig. Men man går også meget på kompromis med, hvem man er. Jeg har altid haft meget kant i min personlighed og lagt låg på mig selv, for jeg ved, at hvis jeg sagde det, jeg virkelig tænkte, så ville jeg støde nogen.

Er det derfor, din musik lyder så anderledes nu?

- Jeg har ikke lyst til at skrive Christopher-sange. Jeg vil lave noget nyt. Selvfølgelig skriver jeg meget Christopher-agtigt, for det er jo sådan, jeg er, og det er sådan, jeg altid har gjort. Men jeg tror, det er vigtigt, at man nogle gange lige ryster posen lidt.

Dine fans er jo også blevet ældre.

- De er gået fra at være bittesmå piger på 12-14 år til at være 24-25 år.

Til sidst er du sådan en, der står og sejler med en mikrofon ude på Bakken.

- Ja, og publikum er 40 plus.

Og du har fået mave og måne.

- Jeg har fået hårtransplantation. Jet-black Elvis.

(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
FacebookTwitter