Citybois skriver sang til Anthons afdøde mor: 'Vi sad begge to med tårer i øjnene'

Hitduoen markerer mors dag med en sang til Anthon Edwards Knudtzons afdøde mor.

- Det er 100 procent det bedste Citybois-nummer nogensinde, og det bedste jeg har hørt Anthon skrive. Det her er hans moment, siger Thor Blanchez Farlov (th.). (Foto: Philip Temple © Universal Music)

Det er svært for Anthon Edwards Knudtzon, den ene halvdel af Citybois, at tale om sin mor.

Hun døde for fire år siden, da Anthon Edwards Knudtzon var 17 år.

- Det er ikke noget, jeg snakker med min far, mine søskende og mine venner om særlig tit, siger Anthon Edwards Knudtzon.

Så der er ikke noget at sige til, at det var svært for den nu 21-årige popmusiker at skrive sangen 'Mor', som henvender sig netop til hans afdøde mor. Singlen udkommer i dag, på mors dag, og er en del af Citybois-albummet 'Bois Forever', der udkommer fredag 15. maj.

- Det var sygt svært for mig at åbne op omkring det. Bare det at tale med produceren om det var virkelig svært. Også fordi jeg gerne ville skrive en sang, min mor ville blive stolt af.

Det krævede da også flere forsøg at få teksten nedfældet på papir. Men til sidst lykkedes det.

- Sangskriveren Celine kom virkelig ind på mit liv. Vi tændte nogle stearinlys i studiet, og så skrev vi den henover klaveret. Det var helt magisk, husker Anthon Edwards Knudtzon.

Lyt til 'Mor', mens du læser videre:

0:00

Glemte alt om fest og farver

Da den anden Cityboys-halvdel, Thor Blanchez Farlov, kom i studiet og hørte sangteksten, blev han målløs.

- Det her er ikke noget, Anthon er særlig glad for at tale om, så det var virkelig vildt at høre ham synge om det. Som ven til Anthon var det virkelig, virkelig stort, siger Thor Blanchez Farlov.

Men det efterlod også Thor Blanchez Farlov med et pres. Han blev i tvivl om, hvorvidt han overhovedet kunne skrive et vers, der var sangen værdig. Han havde brug for at gå ind i sig selv for at føle, hvordan han skulle gå til sangen. Så han bad Anthon Edwards Knudtzon om at forlade studiet, imens han skrev verset.

Citybois fotograferet i 2015. - Vi var 15 år, da vi startede. Nik og Jay var 23, da de begyndte. I forhold til dem er vi ikke engang begyndt endnu, siger Thor Blanchez Farlov med et grin. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Da fik Thor Blanchez Farlov en åbenbaring. Selvom han kendte Anthon Edward Knudtzons mor godt, følte han ikke, at hans vers skulle være skrevet til hende. I stedet besluttede han at henvende sig direkte til sin Citybois-kompagnon i sit vers.

- Det er helt fantastisk, at Thor kommer ind og synger til mig på nummeret. Det er en vild følelse, at der er en person, der synger noget så personligt direkte til dig. Vi sad begge to med en lille tåre i øjnene, siger Anthon Edwards Knudtzon.

Også for Thor Blanchez Farlov er det et minde, han vil huske resten af livet.

- Da Anthon kom ind og hørte det, og jeg kiggede manden i øjnene, glemte jeg alt om fest og farver. Der mærkede vi virkelig hinanden. Det er noget af det vildeste, du kan opleve som musiker og som ven, siger Thor Blanchez Farov.

Da sangen var færdig, var det en stor lettelse for Anthon Edwards Knudtzon. Endelig var der sat ord på de følelser, der havde været så svære at tale om.

- Jeg kan huske, at jeg sendte den til min far, og det ændrede lidt på nogle ting. Jeg spillede den for mine søskende og for mine venner, og flere af dem fældede en tåre foran mig. Det ramte mig virkelig, siger Anthon Edwards Knudtzon.

'Mor' lyder måske ikke helt som de fleste andre Citybois-numre. Der er skruet op for følsomheden og ned for feststemningen. Og albummet 'Bois Forever' markerer da også en ny æra for de to unge hitsmede.

Modne 'bois'

For der er faldet lidt ro på gemytterne for Thor Blanchez Farlov og Anthon Edwards Knudtzon, der blev landskendte efter at have deltaget i 'X Factor' som 15-årige.

- Vi er ikke bare teenagedrenge længere. Vi har oplevet ægte forelskelse, kærlighed, tab og stress. Vi har oplevet nok til, at vi kan skrive nogle mere modne tekster, både lyd- og tekstmæssigt, siger Thor Blanchez Farlov.

- Vi håber, at lytterne vil dykke ned i universet på albummet, for denne gang har vi faktisk noget på hjerte. I stedet for kun at høre det før en bytur, så prøv at høre det på en søndag, opfordrer Thor Blanchez Farlov. (Foto: Philip Temple © Universal Music)

Men når det er sagt, er Citybois-formularen stadig den samme. Det handler ifølge hitduoen om følelser, kærlighed og gode sangtekster, som er lige ud ad landevejen, så alle kan forholde sig til dem.

Og der er ikke kun tunge sjælere på albummet. Det er også spækket med festlige popbaskere som 'Sol over København' og 'Kærlighed gør blind'.

Men selvom hitduoen kan få det til at lyde legende let at skrive streamingbaskere og radiohits, har det også været "psykohårdt" at undfange 'Bois Forever'. Blandt andet har det bidraget til præstationspresset, at duoen har haft stor medvind på de singler, de har udgivet i 2019.

Af og til er bølgerne også gået højt imellem de to musikere, der har kendt hinanden, siden de var helt små børn. Men selvom der kan være interne stridigheder i duoen, vil de to unge mænd altid være venner.

For albummet 'Bois Forever' er også et løfte. Et løfte fra Citybois til deres fans og et løfte de to unge mænd imellem.

- Albummet hedder 'Bois Forever', fordi det her er en forever-ting. Vi har kendt hinanden, siden vi blev født. Og lige meget hvad der sker, er Thor og jeg sammen for evigt, siger Anthon Edwards Knudtzon.

Thor Blanchez Farlov stemmer i:

- Titlen giver også god mening, fordi vi har arbejdet de sidste fem år på at nå frem til den lyd, vi har nu. Og den her musik kommer til at leve for evigt.

'Bois Forever' udkommer fredag den 15. maj.

Indtil da kan du lytte til et af Citybois' allerstørste hits, 'Sig mig':

0:00
FacebookTwitter