Countrystjerne dropper koncerter efter racisme-skandale: 'Jeg vil stræbe efter at blive bedre'

Musikeren Morgan Wallen fik for nylig massiv kritik, efter at han i en lækket video brugte racistiske vendinger.

27-årige Morgan Wallen er en af den amerikanske countryscenes største, nye stjerner. (Foto: Ed Rode © Getty Images)

- 2020… Mand, sikke et hårdt år for så mange. For mig fortsatte mit hårde år ind i 2021.

Sådan skriver den amerikanske countrystjerne Morgan Wallen i et nyt opslag på sin Instagram-profil.

I februar kom Wallen i stærk modvind, efter en video dukkede op på sociale medier, hvor sangeren på vej hjem fra en bytur bruger et racistisk udtryk, typisk møntet på sorte, om én af sine venner.

Morgan Wallens opførsel fik kritik fra både fans og kolleger på countryscenen, og sangeren undskyldte senere for sit sprogbrug, som han kaldte "uacceptabelt og upassende".

- Jeg er flov og ked af det. Der er ingen undskyldninger for at bruge den type sprog. Jeg undskylder inderligt og lover at gøre det bedre, sagde han dengang til mediet TMZ.

Den undskyldning var dog ikke nok til at afværge konsekvenserne af skandalen.

Kort efter blev 27-årige Morgan Wallen suspenderet "for evig tid" fra sit pladeselskab, Big Loud Records, ligesom talrige radiostationer ikke længere vil spille sangerens musik, og hans sange er blevet fjernet fra en lang række kuraterede playlister på Spotify og Apple Music.

Derudover har prisuddelingen Country Music Awards bandlyst ham fra årets prisfest.

Og nu tager han så selv yderligere konsekvensen af det stormvejr, han de seneste måneder har befundet sig i.

Instagram skriver sangeren nemlig, at han aflyser alle sine koncerter denne sommer.

Sidste år vandt Morgan Wallen prisen som 'Årets nye artist' ved det amerikanske Country Music Awards. I år er han bandlyst fra prisuddelingen. (Foto: Jason Kempin © Getty Images)

Bryder tavsheden efter længere pause

Morgan Wallen skulle i løbet af sommeren have spillet på en række festivaler i USA og været på turné med countrystjernen Luke Bryant.

Men i et håndskrevet brev, han har lagt ud på sin Instagram-profil, forklarer sangeren, der de seneste måneder har holdt pause fra sociale medier, at han endnu ikke føler sig klar til at optræde.

- Tiden væk (fra sociale medier og rampelyset) har på mange måder været meget værdifuld for mig, men jeg føler, jeg har brug for lidt mere af den, skriver Morgan Wallen.

Det er første gang i flere måneder, at countrysangeren bryder tavsheden og kommenterer på racisme-sagen.

Ifølge Morgen Wallen har han brugt de seneste måneder væk fra rampelyset på at "arbejde" med sig selv.

- Jeg vil altid stræbe efter at blive bedre. Den her tid har ikke kun vist mig de punkter ved mig selv, jeg ønsker at forbedre, den har også mindet mig om, at jeg stadig er meget stolt af den, jeg er, og den mand, jeg er ved at blive, skriver han.

Har fået enorm succes midt i skandale-sag

Selvom skandalen om den lækkede video har haft store konsekvenser for Morgan Wallens karriere, har sangeren på det seneste også oplevet enorm medvind.

Midt i stormvejret har hans seneste album, 'Dangerous: The Double Album', nemlig tronet på førstepladsen på den amerikanske Billboard-albumhitliste i hele ti uger.

Dermed er 'Dangerous: The Double Album' det countryalbum, der har ligget nummer ét på hitlisten i længst tid nogensinde.

Og Morgan Wallens fans har da heller ikke tænkt sig at droppe støtten til deres idol.

For nylig blev der i hans hjemby, countrymekkaet Nashville i staten Tennessee, opsat en række store skiltereklamer med budskabet om at støtte op om Morgan Wallen.

Reklamerne er blandt andet prydet med en silhuet af sangerens karakteristiske frisure, hashtagget "Gaht" - et udtryk, stjernen ofte bruger i sine sange - samt referencer til et bibelvers om tilgivelse.

Ifølge Rolling Stone, der har talt med firmaet bag de mystiske skiltereklamer, der dukkede op i Nashville i sidste uge, er det en stor gruppe fans af sangeren, der har betalt for kampagnen.

Morgan Wallen har ikke selv kommenteret på reklameskiltene, men takker i sit Instagram-opslag de folk, der har støttet op om ham.

- Jeg vil gerne sige tak til alle, der har støttet mig i denne tid. Jeg ved, at mit ringhjørne ikke har været det mest populære at stå i på det seneste, men det har mange af jer gjort alligevel, skriver sangeren.

Morgan Wallens seneste album 'Dangerous: The Double Album' har ramt hitlister i både USA, Canada og Australien. (Foto: Rich Fury © Getty Images)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk