Danmarks Grand Prix-håb hyldes af fans efter vigtig prøve. Men bookmakerne tvivler på finaleplads

Fyr og Flamme øver på livet løs inden den store Eurovision-semifinale i næste uge.

Fyr og Flamme havde fredag deres anden og sidste prøve inden næste uges Eurovision-semifinale. (Foto: © Robin van Lonkhuijsen, Ritzau Scanpix)

200 millioner.

Cirka så mange tv-seere forventer man sidder plantet foran tv-skærme over hele verden, når årets Eurovision Song Contest finder sted i den kommende uge.

Med mange øjne hvilende på sig, må ikke ét hårstrå side forkert, når årets Grand Prix-deltagere går på scenen.

Derfor er musikerne fra de i alt 39 lande, der i år tager del i den europæiske sangkonkurrence, allerede begyndt at øve deres sceneshows i den massive Ahoy Arena i Rotterdam i Holland, hvor årets popbrag finder sted.

Det gælder også årets danske Eurovision-håb, Fyr og Flamme, der fredag eftermiddag havde deres anden prøve på den enomre Grand Prix-scene.

En prøve, der efterlod duoen med en "rigtig god mavefornemmelse".

- Prøven gik godt, det så flot ud på tv-skærmene, og vi er rigtig glade. Nu skal vi hjem og finpudse og øve de sidste ting, og ellers er vi jo dér nu, hvor der ikke er så meget mere at gøre end bare at nyde det og give den gas i semifinalen, siger forsanger i Fyr og Flamme, Jesper Groth, kort efter den vigtige prøve.

Se et kort klip fra Danmarks prøve her.

For både ham og kompagnonen Laurits Emanuel er det en drengedrøm at få lov til at optræde på Eurovision-scenen - en drøm, som Jesper Groth stadig ikke helt har forstået faktisk er blevet til virkelighed.

- Når vi skal ind på scenen og optræde, er jeg nødt til at glemme, hvad det er, vi egentlig har gang i, for ellers bliver jeg for nervøs. Men når jeg sidder på vej hjem i bussen senere og kigger længselsfuldt på regndråberne på ruden, så rammer det mig nok. "Hold da kæft, vi er rent faktisk i Rotterdam". Det er vildt, fortæller han.

Fyr og Flamme har beholdt deres kostumer fra Dansk Melodi Grand Prix, og sceneshowet er også lig det, der sikrede dem sejren i den danske finale i marts. På Eurovision-scenen har forsanger Jesper Groth dog endnu flere kvadratmeter at boltre sig på - og det gør den musikalske spradebasse i den grad brug af. (Foto: © Robin van Lonkhuijsen, Ritzau Scanpix)

'Selvfølgelig kommer vi finalen'

Forud for den store Eurovision-finale, der sendes næste lørdag, skal tv-seerne gennem to semifinaler afgøre, hvilke lande der får en billet videre til finaleshowet.

Fyr og Flamme deltager i den anden semifinale, der sendes torsdag, hvor de skal dyste mod 16 andre lande om én af bare ti billetter videre til finalen.

I skrivende stund tror bookmakerne ikke på en dansk finaleplads - de spår i stedet Fyr og Flamme til en 12. plads i semifinalen.

Men i den danske lejr er optimismen ikke til at skære igennem.

- Selvfølgelig kommer Danmark i finalen. Lige siden, vi kom herned, har jeg haft en eller anden fornemmelse af, at vi nok skal komme i den finale, og det tror jeg stadig på, lyder det selvsikkert fra Laurits Emanuel, der selv har skrevet det danske Grand Prix-bidrag 'Øve os på hinanden'.

Hør 'Øve os på hinanden' her:

0:00

Også Jesper Groth er optimistisk. Han tror, at Fyr og Flamme med deres legende og optimistiske lyd og sceneshow nok skal formå at skille sig ud fra resten af deltagerfeltet.

- Der er mange af de andre optrædener, som er meget mere strømlinede og gennemkoreograferede end vores, og mange af sangene skriger virkelig "Eurovision" for fuld bulder og brag. Der kommer vi med noget andet, som jeg tror, der også er stemmer til, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være, der ligger nogle store, saftige bøffer på buffetten, men der er også altid nogen, der hellere vil have vandmelonen. Dét er os, vi er vandmelonen. Og vandmelon kan man jo altid spise.

Den lyserøde jakke, Jesper Groth skal have på på Eurovision-scenen, har tidligere tilhørt den ikoniske radio- og tv-vært Kim Schumacher. (Foto: © Robin van Lonkhuijsen, Ritzau Scanpix)

Udenlandske fans tror på dansk finaleplads

Skal man tro nogle af de fans og journalister, der troligt følger årets Eurovision-prøver fra pressecentret i Holland, har Fyr og Flamme overrasket positivt ved prøverne, og flere mener da heller ikke, at en dansk finaleplads er urealistisk.

- Jeg tror på, I kommer i finalen. Det bliver nok på et af ydermandaterne, som det ser ud nu, men alt kan jo ske i Eurovision. Jeg håber bare, at resten af Europa bliver lige så glade for sangen, som jeg er, fortæller 22-årige Esma Jansen, en hollandsk Eurovision-fan, der selv er svært begejstret for årets danske bidrag.

- Fyr og Flammes optræden var én stor fest at se på, og selvom jeg ikke forstår ét ord af, hvad de synger, så får jeg bare lyst til at danse og feste med dem. Det var helt fantastisk, siger hun.

Fyr og Flamme får æren af at lukke torsdagens semifinale, og det kan blive tungen på vægtskålen, mener irske Thomas Corbett, der er journalist på fanshjemmesiden Eurovoxx.

- Jeg tror, Danmark har en rigtig god chance for at gå i finalen. I optræder som de allersidste i showet, og det tror jeg bliver en fordel. Der er mange ballader og stille sange i jeres semifinale, så jeg tror, folk trænger til noget festligt at slutte af på, og dét leverer Danmark, siger han og slår fast:

- Jeg er altså ret sikker på, I klemmer jer med i finalen.

Om det bliver til en finaleplads for Danmark og Fyr og Flamme, får vi svar på, når årets anden Eurovision-semifinale ruller over skærmen torsdag i næste uge, den 20. maj.

Grand Prix-festen skydes dog i gang med den første semifinale allerede nu på tirsdag, den 18. maj, mens den store finale finder sted lørdag den. 22. maj.

Fyr og Flamme lukker - bogstaveligt talt - Eurovision-showet med et brag. (Foto: © Robin van Lonkhuijsen, Ritzau Scanpix)