Dansk band blæser anmelderne bagover og sejrer ved vigtig prisfest: 'Det er virkelig stort for os'

Bandet Ganger vandt tre priser ved den danske kritikerpris Steppeulven, som blev afholdt søndag.

Ninna Lundberg (midten), Mille Mejer Djernæs Christensen (tv.), Thomas Bach Skaarup og resten af Ganger måtte på scenen ved prisuddelingen Steppeulven for at modtage priser hele tre gange. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Det har været en begivenhedsrig weekend for det danske band Ganger.

I lørdags spillede de to koncerter ved Roskilde Festivals mini-festival Summer Days, og søndag aften kunne de gå hjem fra musikprisuddelingen Steppeulven med hele tre priser.

Bandet, der står bag alternative pophits som 'Olympisk' og 'Bye Bye', sikrede sig nemlig priserne for 'Årets udgivelse' for albummet 'Tro', 'Årets tekstforfatter' og 'Årets vokalist'.

Dermed blev de aftenens helt store vindere ved Steppeulven, som bliver uddelt af Foreningen af Danske Musikkritikere, der består af musikanmeldere med tilknytning til danske dagblade og musikmedier.

- Det er virkelig stort for os, lyder det fra Mille Mejer Djernæs Christensen, som blandt andet synger i Ganger, dagen derpå.

Sanger og sangskriver Thomas Bach Skaarup stemmer i:

- Vi havde håbet på en enkelt pris, og så fik vi tre.

Lyt til 'Olympisk' med Ganger her:

0:00

Lige netop de tre priser var ifølge Skaarup de vigtigste priser for bandet:

- 'Årets tekstforfatter' betød meget for mig personligt, fordi jeg har skrevet hele livet. At få den anerkendelse for de forholdsvis abstrakte tekster, jeg skriver, er jeg meget beæret over, siger han.

Begge medlemmer fremhæver også vokalist-prisen, fordi bandet har haft stort fokus på at arbejde meget med netop vokalerne på deres andet album 'Tro'.

Ganger fejrede deres tre priser ved at købe et par flasker champagne og slå sig ned ved søerne i København med deres venner og kærester efter showet, fortæller de.

- Så sad vi med champagne og øl i solnedgangen, indtil vi ikke kunne mere, fortæller Thomas Bach Skaarup.

Priser til nye talenter og erfarne stjerner

Prisfesten fandt sted på Bremen Teater i København. Langt om længe, fristes man til at sige.

For Steppeulven 2021 skulle oprindeligt være afholdt i januar, men grundet corona-restriktioner blev arrangementet udskudt flere gange, før det altså endelig kunne finde sted søndag aften.

  • Bandet Søn optrådte ved prisuddelingen. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
  • 'Pionerprisen' gik til Lars Lilholt, der her holder takketale. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
  • Brimheim optrådte ved Steppeulven. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
  • Smilene var store, da Ganger gik på scenen for at modtage priser - hvilket de gjorde tre gange i løbet af aftenen. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
  • Der var tydeligvis smæk på under Eyes' optræden. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
1 / 5

I løbet af aftenen var der desuden priser til rockbandet Joyce, tidligere medlem af bandet Under Byen Henriette Sennenvaldt, og sangeren og produceren Astrid Engberg.

Afdøde Natasja fik prisen for'Årets sang' for 'I Banken', som er lavet i samarbejdet med Tessa og Karen Mukupa, mens Lars Lilholt løb med 'Pionerprisen'.

Baby In Vain, Brimheim, EYES, Goss, SULKA og Søn var blandt de optrædende.

Har længe drømt om Roskilde-koncert

Som nævnt har bandet Ganger haft en travl weekend, der udover sejren ved Steppeulven bød på hele to optrædener ved Roskilde Festivals Summer Days-koncerter.

Og det var en helt speciel oplevelse for bandet, der kun nåede at spille et fåtal af "almindelige" koncerter, inden corona lukkede landet ned i marts 2020.

- Vi har drømt om Roskilde i lang tid, og bare det at få lov til at spille for et stående publikum, der måtte synge med og danse, gav en skøn energi. Man får simpelthen mere igen, når publikum står op, siger Mille Mejer Djernæs Christensen.

Ganger optrådte til Summer Days på festivalpladsen i Roskilde lørdag. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

For Thomas Bach Skaarup betød det at se folk synge med på deres tekster for allerførste gang noget helt specielt:

- Det er to af de bedste og største koncerter, vi har spillet. Vi dansede, sang og kneb en tåre med publikum, siger han.

Han nåede endda at tro, at publikum brød ud i spontan jubel under en stille sang under bandets anden koncert, som fandt sted under fodboldbraget mellem Danmark og Wales.

- Jeg troede, at det var, fordi jeg spillede fantastisk. Men så var det, fordi Danmark havde scoret et mål, griner Thomas Bach Skaarup.

Sammen med resten af Ganger skal han nu videre ud i det danske sommerland og spille en række koncerter til de festivaler, som kan finde sted trods corona-restriktioner.

- Det er noget helt andet at spille festivaljobs end spillestedsjobs, så det glæder vi os til, for det har vi ikke prøvet før. Og så håber vi selvfølgelig at være med på Roskilde til næste år, siger han.

Facebook
Twitter