Dansk band frygtede at genopstå efter lang pause: 'Jeg var urolig for fremtiden'

Blaue Blume måtte holde ufrivillig pause i to år - men kunne i år vende tilbage til udsolgte koncertsale.

- Er der overhovedet nogen, der stadig gider lytte til os?

Det spørgsmål stillede det danske band Blaue Blume sig selv for et lille års tid siden.

De var nemlig netop genopstået efter en - delvist ufrivillig - pause på hele to år og var klar til at følge op på deres roste debutalbum med deres andet album 'Bell of Wool'.

Og med en albumudgivelse følger naturligvis koncerter. Men hvordan ville det blive at se publikum i øjnene igen - og ville der overhovedet være nogen at se i øjnene?

- Da vi holdt pause, kunne jeg ikke lade være med at være bange for, om det ville gå udover vores momentum. Jeg var urolig for fremtiden, for kort inden var der slet ikke noget, der hed Blaue Blume. Men vi fandt jo ud af, at vi havde været bekymrede for ingenting, fortæller forsanger i Blaue Blume Jonas Smith.

Bekymringerne blev nemlig heldigvis bragt til skamme. Det lykkedes Blaue Blume at spille fire totalt udsolgte koncerter i København i februar og marts. Og det var en kæmpe lettelse for bandet at mærke, at de bestemt ikke var gået i glemmebogen hos deres fans.

- Vi fandt jo ud af, at folk havde ventet, og at de gerne ville høre os igen. Og det var en kæmpe optursfølelse at mærke, at folk havde savnet os, siger trommeslager Søren Buhl.

Fredag gæstede Blaue Blume 'Livebeatet' på P6 Beat, hvor de blandt andet optrådte live med sangen 'Vanilla'. Se deres optræden i videoen øverst.

Kæmpede med depression og angst

Det var ikke for ingenting, at medlemmerne i Blaue Blume måtte holde pause fra landets scener, studiet, sangskrivningen og alt, hvad der hører med til det hektiske liv som musiker.

Bandets forsanger Jonas Smith blev nemlig diagnosticeret med depression og måtte flytte hjem til rødderne i Jylland på ubestemt tid. Det annoncerede han på Facebook i foråret 2018.

Her stod de fire koldingensere med et næsten færdigt album og en hungren efter at vise, hvad de havde arbejdet på. Men det var simpelthen ikke en mulighed på det tidspunkt.

Pausen endte med at vare i to år, mens Jonas Smith kæmpede sig igennem en svær tid præget af angstanfald, hårtab og vejrtrækningsproblemer. Og det skyldtes blandt andet et alt for hektisk arbejdsliv igennem en længere periode, fortæller bandet.

- Vi holdt op med at spille koncerter, for det var en stor grund til, at det hele endte, som det gjorde. Så i den tid var der ikke noget, der hed Blaue Blume, og vi holdt egentlig bare fri, siger Søren Buhl.

Jonas Smith er forsanger i bandet og giver altid meget af sig selv på scenen. For snart to år siden blev han far til en lille dreng, og det har også været med til at hjælpe ham igennem krisen, fortæller han. (Foto: Tobias Nicolai © (c) Ritzau Scanpix)

Men tiden læger som bekendt alle sår, og det var heldigvis også tilfældet for Jonas Smith.

Og efter det succesfulde comeback med et anmelderrost album i slutningen af sidste år og udsolgte koncerter i starten af året, var Blaue Blume mere end klar til at indtage endnu flere af landets scener med de nye sange i løbet af foråret og sommeren. Men den plan gik, ligesom for alle andre, i vasken på grund af coronapandemien.

Denne gang var det dog nemmere for dem at hvile i at holde pause.

- Vi var jo lige blevet bekræftet i, at selv efter to års pause ville vores fans stadig gerne til vores koncerter, så vi kunne godt tage en pause til, uden at det gjorde noget, siger Søren Buhl.

Jonas Smith fortsætter:

- Men havde det været for fem år siden, at en coronakrise ramte midt i en pladeudgivelse, så havde jeg ikke vidst, hvad fanden jeg skulle gøre med mit liv. Men vi har egentlig bare fundet ud af, at man skal huske at være glad. Det er det vigtigste.

Ny musik presser sig på

Efter endnu en ufrivillig pause - altså den, corona bragte med sig - har bandet fået slappet godt og grundigt af. De har holdt forlænget sommerferie og været på biludflugter, i sommerhus og nydt at holde fri med god samvittighed.

De nåede nemlig hurtigt frem til, at tiden ikke skulle bruges på at lave ny musik.

- Det kunne vi ikke. Det var ikke muligt at kanalisere det ud i at producere musik kun fire måneder efter, vi havde udgivet en plade. Men det var fint. Så måtte vi bare vente, til der var noget på hjerte, fortæller Søren Buhl.

Bandet har netop afsluttet en danmarksturné, som bød på koncerter i blandt andet Aalborg, Odense, Kolding og København. Og efterhånden kan de mærke, at lysten til at skabe ny musik begynder at melde sig.

- Der kommer helt sikkert ny musik, og jeg kan godt mærke, at det begynder at presse sig på. Og så vil vi også bare gerne ud at spille vores musik, men det er lidt svært at planlægge ting i disse tider, afslutter Søren Buhl.

Indtil der kommer ny musik fra Blaue Blume, kan du se dem optræde med 'Lovable' i 'Livebeatet' på P6 Beat herunder:

Facebook
Twitter