Dansk band var halvvejs med nyt album, da to medlemmer pludselig sagde stop

Duoen Communions' nye album 'Pure Fabrication' blev til midt i pludseligt brud med to tidligere bandmedlemmer.

For fire år siden tog det danske band Communions anmelderne med storm, da de udsendte debutalbummet 'Blue'.

Og nu er Communions - endelig, vil fans af gruppen måske mene - klar med opfølgeren til den succesfulde debut.

Den dugfriske plade, 'Pure Fabrication', er dog blevet til under noget særlige omstændigheder. Det fortalte bandet, da de fredag gæstede programmet 'Livebeatet' på P6 Beat.

Undervejs i arbejdet med pladen forlod to af bandets medlemmer nemlig pludselig projektet.

- Det skete, da vi var midt i processen med at indspille pladen, at de andre pludselig stoppede. Det var der alle mulige personlige grunde til, og det var meget udramatisk. Der var ikke tale om noget stort skænderi eller noget, forklarede Martin Rehof i radioen.

Men selvom bruddet forløb udramatisk, var det tidligere fire mand store band med ét forvandlet til en duo. Tilbage var brødrene Mads og Martin Rehof, der fortsatte arbejdet med 'Pure Fabrication'.

Derfor består den nye plade, der i alt rummer 15 numre, både af sange lavet før og efter det pludselige brud.

For Communions var det ret naturligt at blande det nye og "gamle" materiale på én plade.

- Vi synes, sangene passer godt sammen. Hver sang har sin egen rolle, og vi synes, de ældre sange stadig har deres plads dér, så derfor tog vi dem med. Det syntes jeg ikke var underligt. Det var sådan, det skulle være, forklarede Martin Rehof.

Hør Communions spille åbningsnummeret fra deres nye album, 'Bird of Passage, i videoen øverst.

'Har aldrig været så godt som nu'

Selvom Communions fortsætter som duo, kan Mads og Martin Rehof ikke løfte opgaven med at bringe bandets musik til live på scenen på egen hånd. Derfor har de måttet stable et nyt band på benene, der kan akkompagnere dem, når de spiller live.

- Det har gjort, at vi har fået alle mulige nye muligheder, vi ikke havde før. Vi er gået fra at være fire på scenen til at være fem, så nu har vi for eksempel også mulighed for at have synths med på scenen, forklarede Martin Rehof om den nye livekonstellation og tilføjede:

- Og så er de nye gutter jo nogle musikere, der spiller på en helt anden måde, end vi er vant til. Derfor er der opstået en ny dynamik, som vi skal til at finde ud af, hvad vi skal gøre med.

Da Communions og det nye liveband fredag optrådte i P6 Beat, var det faktisk allerførste gang, at de sammen optrådte live.

- Det er da underligt, at man har indspillet sangene med nogen, og nu står man her og spiller de samme sange med nogle andre. Men det er også smukt, at nogle andre kan fortolke sangene på en ny måde, fortalte Martin Rehof, inden det begejstret lød fra Mads Rehof:

- Livemæssigt har det aldrig været så godt som nu. Vi føler os allerede som et band, der spiller rigtig godt sammen.

Hør Communions - og deres nye liveband - spille sangen 'Hymn' live for allerførste gang her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk