Dansk dj har lavet 100 versioner af sit ti år gamle megahit - men: 'Man skal ikke fucke for meget med de store klassikere'

I 2011 lagde Kato dansegulve ned landet over med nummeret 'Hey Shorty'.

Både højtalere og trommehinder blev sat på prøve, da Kato fredag gæstede programmet 'Tættere på himlen' på P3.

Her diskede den danske dj og producer nemlig op med et hårdtpumpende dj-sæt bestående af flere af musikerens egne største hits.

Og selvom sange som 'Hey Shorty' og 'Sjus' i dag har hele ti år på bagen, så går basbaskerne stadig deres sejrsgang.

- Jeg er sygt stolt over, at mange af sangene fra dengang stadigvæk lever. Det havde jeg aldrig turdet drømme om, dengang jeg sad og lavede de her sange, fortæller Kato om numrene, der var med til at sætte dj'en på landkortet som én af 10'ernes største hitmagere.

De gamle sange lever dog ikke kun højt på minder fra en svunden tid med svedige dansegulve og Breezer-gennemvædede gymnasiefester.

Kato oplever også, at de unge, der blot var børn, da sangene udkom, i dag har taget dansegulvsbaskerne til sig.

- Der er en helt ny generation af unge mennesker, som også lytter de her sange – måske fordi det er noget, de husker fra deres barndom? Uanset hvad, så er det virkelig fedt at mærke, at de her hits stadig har et liv, fortæller Kato.

Sidste år fik særligt 'Hey Shorty' nyt liv, da den blev omdrejningspunkt for en række skøre memes, hvor kæmpehittet blev mixet sammen med andre – og ofte noget anderledes – sange.

Se Kato spille sit hit-potpourri live i videoen øverst.

Gentænker sine kæmpehits

Selv de største hits trænger dog nogle gange til at blive støvet af, og derfor forsøger Kato med jævne mellemrum at gentænke sine gamle sange.

- Det er alfa og omega for mig at holde tingene friske, så hvert år sætter jeg mig faktisk ned og remixer nye versioner af sangene. Både for min egen og for publikums skyld, siger Kato og fortsætter:

- Jeg er meget bevidst om, at folk gerne ville have noget af det gode gamle, og det skal de også have, men jeg vil ikke bare stå og lire noget af, som de lige så godt kunne gå ind og finde på Spotify.

Netop øvelsen i igen og igen at skulle gentænke sine største hits er noget af det, der er med til at holde Kato til ilden, forklarer han.

- Selvom jeg måske har lavet 100 versioner af 'Hey Shorty' gennem tiden, så synes jeg stadig, det er vildt sjovt at prøve at genskabe numrene og give dem en ny lyd. Der er en sjov musikalsk udfordring i at sige: "Okay, hvordan ville den her sang lyde i 2021?". Det hjælper mig med at være kreativ og tænke i nye baner, siger Kato og tilføjer:

- Men det er naturligvis en balancegang, for man skal ikke fucke for meget med de store klassikere!

Kato laver stadig musik i eget navn og har i 2021 udgivet en lang række singler. - Den nye musik er mere "klubbet" og nichet end tidligere. Jeg havde en periode, hvor det hele gik lidt for meget op i at lave musik, der kunne klare sig godt kommercielt, så jeg besluttede mig for, at 2021 skulle være mit "friår", hvor jeg gav mig selv lov til bare at lave den slags musik, jeg havde lyst til. (Foto: pressefoto)
Facebook
Twitter