Dansk duo blev tilbudt millioner for viralt hit - og blev mødt af tæskehold: 'Det er fucked up'

Det virale megahit 'Min pik den er flot' ændrede ADHDs liv for altid.

Denne artikel blev første gang udgivet i december 2020.

Én fiks ide. Mere skal der nogle gange ikke til.

Det har Frederik Dyrby Nielsen og Jacob Nørhave Simonsen, der står bag musikduoen ADHD, i den grad erfaret.

I dag har de langt over 35 millioner afspilninger og over 200.000 månedlige lyttere på Spotify – og det skyldes specielt én sang: 'Min pik den er flot'.

De to danske hitmagere udgav 'Min pik den er flot', der er baseret på et interview af den afdøde digter Yahya Hassan, på Facebook i 2016 og efterfølgende endte den med at ligge nummer ét på den globale 'Viral 50'-hitliste på Spotify tre uger i streg.

Det danske verdenshit var ikke til at tage fejl af, men den store succes kom alligevel som en overraskelse, fortæller ADHD.

- Det nummer startede hele vores karriere. Vi gik fra ingenting til, at det bare kørte.

- Men det her projekt er fucked up, haha. Tænk, at vi har kunnet lave det i fem år.

Den enorme succes fik efterfølgende pladeselskabet Sony Musics russiske afdeling til at flyve ADHD til landet, hvor de tilbød dem en pladekontrakt og halvanden million danske kroner hver. Men sådan et tilbud kommer ikke uden en pris.

- De fortæller, at der ikke er grænser for, hvor store vi kan blive i Rusland, selvom ingen af dem aner, hvad 'min pik den er flot' betyder.

- Men de ønskede, at vi skulle blive boende i Rusland og synge på russisk. Det var måske ikke lige os.

Men selvom pladeselskaberne gjorde alt for at få fat i ADHD, var det langt fra alle, der var vilde med musikken, erfarede de danske musikere.

Mød ADHD i videoen øverst i artiklen, hvor de snakker om deres russiske eventyr, og hvordan tæskehold i en lang periode ventede dem, når de gav koncerter i Danmark.

Facebook
Twitter