Dansk duo lægger stilen om: 'Det er slut med at være bløde og polerede drenge'

Dusin retter kritik mod kosmetiske indgreb på den nye single 'Fucking fantastisk'.

Dusin har i dag over en million afspilninger på Spotify og har på den nye single 'Fucking fantastisk' blandt andet arbejdet sammen med produceren Niels Kirk, der før har arbejdet sammen med kunstnere som Jada, Karl William og Nik og Jay. (Foto: Marie Oleinik)

Du står foran spejlet og laver elevatorblikket op og ned ad din krop.

Måske synes du, håret begynder at blive lidt tyndt på toppen, eller læberne kunne være mere fyldige - og måske strejfer tanken dig endda, at du kunne få lavet et kosmetisk indgreb for at rette op på "fejlene".

Men det ville være en skam, mener danske Dusin. I hvert fald hvis du gør det på grund af andres meninger om dig, og hvordan du tror, du skal se ud.

Duoen, der består af af forsanger Jesper Norhstedt og producer Mads Vadsager, gør nemlig op med uvirkelige kropsidealer på deres nye single, 'Fucking fantastisk'.

Jesper Norhstedt er selv af den overbevisning, at vejen til at få det fucking fantastisk er gennem selvindsigt. Men det kan være svært at overbevise sig selv om i den verden, vi lever i, mener han.

- 'Fucking fantastisk' handler om frigørelsen af det indre jeg. Man skal turde at sige: "Fuck det, jeg er, som jeg er," siger han og nævner kosmetiske indgreb som eksempel:

- I min vennekreds snakker vi meget om det. Vi føler, der er en tendens til, at flere får lavet noget ved kroppen eller får sprøjtet noget i læberne. Man skal gøre, hvad man har lyst til, men nogle gange bunder beslutningen måske i noget andet. Det er ikke, fordi jeg skal fordømme dem, men jeg synes, det er vigtigt at tænke over, hvorfor man får foretaget kosmetiske indgreb, siger han.

Lyt til den nye single 'Fucking fantastisk' lige her, mens du læser videre:

0:00

For Jesper Norhstedt er det vigtigt at pointere, at der selvfølgelig kan være en god grund til at få lavet noget ved ens krop, hvis noget virkelig irriterer en, men særligt på de sociale medier møder folk i dag en verden, der ikke altid afspejler virkeligheden.

- For nogle er det selvfølgelig en gave, hvis du virkelig er utilfreds med noget ved dig selv, men min bekymring går på, at man får det lavet i forhast og ikke mærker efter, hvorfor man gerne vil se ud på en bestemt måde, forklarer han og tilføjer:

- Jeg er selv opvokset på Vestegnen, og der er det ikke unormalt med tatoveringer og kosmetiske operationer. Jeg har altid syntes, og synes stadig, det kan være sindssygt flot. Derfor er det selvfølgelig også forskelligt for person til person, hvad kropsidealer er, men der er for eksempel nogle mennesker på de sociale medier, der har en fuldstændig unaturlig krop.

Dusin består af sanger og sangskriver Jesper Nohrstedt (på billedet) og producer og komponist Mads Vadsager. De har begge lavet musik, siden de var teenagere. (Foto: Daniel Nissen Lauritsen)

Træt af at være polerede popdrenge

Målet med 'Fucking fantastisk' er, at den skal prikke lidt til lytternes indre selvværd, og sangen viser en mere samfundskritisk side af Dusin, der, ifølge dem selv, normalt er langt mere polerede i deres lyd.

Og det kan meget vel være sådan, vi kommer til at opleve de to musikere fremover, fortæller Jesper Norhstedt.

- Vi har ikke sat os ned og besluttet os for, at det nu skal være samfundskritisk. Det gør vi aldrig. Vi laver det, vi føler for. Det gav bare mening for os at lave sådan et nummer nu.

- Da vi startede Dusin, var vi nogle bløde, polerede drenge, der ville lave sød popmusik, men det blev hurtigt kedeligt for os. Den seneste tid er det blevet lidt mere rocket og lidt mere in your face. Det er ikke så pænt, og vi eksperimenterer mere.

Og netop fordi 'Fucking fantastisk' italesætter emner og holdninger, som folk muligvis har delte meninger om, har det også været med en vis spænding, at duoen har udgivet nummeret, fortæller Jesper Norhstedt.

- Jeg synes, det er vildt spændende at komme med lidt kritik. Vi frygtede nok modtagelsen en smule, og derfor har det også været vigtigt for os at forklare, at det her bare er vores observation af samfundet. Vi fordømmer ikke nogen.

Hør Dusins 'Frisk igen' her:

0:00

Jesper Norhstedt håber dog, at 'Fucking fantastisk' vil kunne røre noget i folk.

- Jeg håber, den kan give folk et boost - at de måske kan lære at være ligeglade med, hvad andre synes om dem og give slip på noget, som de går og kæmper med. Det kan godt lyde lidt corny, men sådan er sangtematikker nogle gange.

'Fucking fantastisk' er på mange måder en ny lyd fra Dusin, men Jesper Norhstedt hverken vil eller kan bekræfte, om de to oprindelige popfyre fremover vil være mere samfundskritiske.

En ting er dog sikkert: Dusin vil fortsætte med at eksperimentere.

- Vi skriver ud fra, hvor vi er i vores liv. Vi ændrer os, og det er en løbende proces at lave musik. Men man kan helt sikkert godt forvente, at vi bliver ved med at lege med musikken og prøver nogle ting af, slår han fast.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk