Dansk duo langer ud efter popmusikken: 'Vi sætter røven lige i klaskehøjde'

Digteren Caspar Eric og jazzmusikeren Mikkel Grevsen står bag popduoen Intet Altid.

Mikkel Grevsen (tv) og Caspar Eric er ude med debutsinglen 'Til Havet'. (Foto: Abdellah Ihadian © Abdellah Ihadian)

Hvad får man, hvis man smider en digter og en jazz-trompetist ind i et studie? Popmusik!

Det er hvert fald tilfældet med den nye popduo Intet Altid, der består af digteren Caspar Eric og jazzmusikeren Mikkel Grevsen.

De to mødtes for første gang en aften i 2015, hvor de fandt hinanden til et 'Digte og Lyd'-arrangement over en smøg og en frustration over den danske popmusik.

De besluttede sig for at gøre noget ved den frustration, og nu er duoen ude med debutsinglen 'Til Havet'.

Lyt til debutsinglen her.

0:00

- Vi savnede en del af virkeligheden i mange af de sange, der fylder i radioen. Enten er det et glamourøst billede eller melankoli, der mest har at gøre med den samme kærlighedshistorie. Det virker bare oplagt, at der mangler popmusik, der handler om de dybere emner, siger den 31- årige Mikkel Grevsen.

Caspar Eric, der udgør den anden halvdel af Intet Altid, stemmer i og mener, at temaer som angst, depression og ensomhed hører til en popsang.

- For mig er det præcis i popmusikken, at vi skal tale om de tunge ting. Vi ved, at folk er mere og mere ensomme i dag, og at poppen er noget af det mest fællesskabsdannende, vi har. Så det var naturligt for os at tale om det, der tynger os, i popmusikken, siger Caspar Eric.

- Vi vil flytte grænserne i popmusikken og være med til at definere, hvad en popsang må være, og hvad man må tale om i popmusik, siger Caspar Eric.

Det politiske engagement mangler i popmusikken

Mikkel Grevsen er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium som trompetist og har særligt beskæftiget sig med jazz og arbejdet freelance for andre musikere i de seneste seks år.

Den 31-årige digter Caspar Eric, der er uddannet i litteratur fra Københavns Universitet, har fire digtsamlinger bag sig og har beskæftiget sig med popkultur på forskellige måder.

Mikkel Grevsen er fra Sydjylland og Caspar Eric er vokset op i København – med deres forskellige baggrunde udgør de et umage makkerpar, men de to er enige om, at den danske popscene mangler noget.

- Jeg kan undre mig lidt over, at Medinas poptekster bliver fulgt op af en masse socialt arbejde, som er vildt beundringsværdigt, men ikke er til stede i hendes tekster. Og så ser jeg en masse politisk engagement fra kunstnere til award- og indsamlingsshows, men hvad med at starte i den kunst, man laver? spørger Caspar Eric.

Man skal kunne feste med åbne sår

Selvom de er nye på papiret, så har Intet Altid været i støbeskeen siden 2015, og singlen 'Til Havet' er blot den første single fra et album, der er undervejs.

Debutsinglen handler om de følelser, man sjældent får lov til at stå og danse med en sen aften i byen.

- Den handler om kravet om at være glad, mens man er til fest, eller kravet om, at man skal komme videre og få sine sår til at hele hurtigt. Om det der øjeblik, hvor man vågner op på dansegulvet, og man tænker: 'Fuck mand, hvad har jeg gang i?' siger Mikkel Grevsen.

Intet Altid udgør et umage par, men har fundet et fælles ståsted i musikken. (Foto: Abdellah Ihadian © Abdellah Ihadian)

Det er nogle følelser, som duoen mener er genkendelige hos de fleste, og det kræver, at vi snakker om dem.

- I 'Til Havet' bliver der sagt: 'Jeg fester rundt i mit åbne sår' som et billede på noget af det, vi forsøger at gøre: At pege på sårene, men dele dem. I den fest, der er samfundet, er det noget, vi gemmer væk, siger sangeren Caspar Eric.

Røven hører til i klaskehøjde

Duoen ved godt, at det ikke er helt ufarligt at lange ud efter den danske popscene, men de mener på samme tid, at det er en nødvendighed.

- Vi sætter os selv i en sårbar situation og med røven lige i klaskehøjde, når vi kommer og siger, at der er brug for noget nyt, siger Mikkel Grevsen.

- Men røven hører til der! Hvis du ikke har lavet noget, hvor du er bange for, hvad reaktionen er, så har du ikke udfordret noget, siger Caspar Eric.

Så hvad er det, I kan byde ind med på den danske popscene?

- Vi håber, at det er musik, der kan gøre en forskel og vise, at det at lave fede poptekster ikke står i modsætningen til, at de også kan handle om at have mistet en ven eller at føle, man ikke har nogen fremtid, siger Caspar Eric.

Facebook
Twitter