Dansk Eurovision-vinder kæmper om sejren i svensk Melodi Grand Prix

I 2013 stod sangskriver Lise Cabble bag Eurovision-vinderen 'Only Teardrops'. Nu dyster hun i svensk Grand Prix.

I 2013 var Lise Cabble (med den røde kasket) med til at vinde Eurovision Song Contest med nummeret 'Only Teardrops' fremført af Emmelie de Forrest (i midten). (Foto: SCANPIX)

I 2013 vandt hun Eurovision Song Contest som en del af sangskriverholdet bag nummeret 'Only Teardrops' fremført af Emmelie de Forest.

Men i år har danske Lise Cabble lånt sine evner ud til vores svenske naboer og står bag ét af de numre, der skal kæmpe om sejren i det svenske Melodi Grand Prix.

Nummeret 'Chasing Rivers' skal fremføres af sangeren Nano Omar, der sidste år blev nummer to i den svenske finale.

60-årige Lise Cabble er herhjemme et særdeles velkendt navn i Grand Prix-kredse. Hun har nemlig stået bag flere danske Grand Prix-klassikere og har sågar vundet Dansk Melodi Grand Prix hele tre gange.

Hør 'Only Teardrops' her, mens du læser videre.

Første gang var i 1995 med Aud Wilkens 'Fra Mols til Skagen', og i 2011 stod hun bag Grand Prix-vinderen 'New Tomorrow' fremført af gruppen A Friend in London.

I 2013 nåede succesen så nye højder, da Emmelie de Forest og nummeret 'Only Teardrops' vandt det europæiske Melodi Grand Prix – Danmarks tredje sejr i den traditionsrige konkurrence.

Udover Lise Cabble er 'Chasing Rivers' skrevet af svenske Thomas G:son, som blandt andet har skrevet sangen 'Euphoria', der vandt Eurovision Song Contest 2012, samt ægteparret Linnea og Joy Deb, der var med til at skrive sangen 'Heroes', der i 2015 løb med sejren i den internationale sangdyst.

Tidligere i år fortalte Lise Cabble til dr.dk, hvordan hun skriver sine Grand Prix-sange. Se eller gense videoen herunder.

International 'one hit wonder' er også med

I Sverige er de svært glade for Melodi Grand Prix, og konkurrencen har status som noget nær en folkefest hos vores naboer mod nord.

Det afspejler sig også i den svenske sangkonkurrence, der kan prale med et deltagerfeltet på hele 28 sange, der gennem i alt seks tv-shows skal kæmpe om sejren.

På listen over årets deltagere finder man blandt andre også sangeren Mohombi, der i 2011 hittede stort verden over med ørehængeren 'Bumpy Ride', samt gruppen Arvingarna, som bedst kan betegnes som Sveriges svar på Kandis.

Melodifestivalen 2019 skydes i gang den 2. februar, og du kan se hele startfeltet her.

Vinderen skal repræsentere Sverige ved næste års Eurovision Song Contest, som denne gang bliver afholdt i Tel Aviv i Israel.

Herhjemme finder vi vores danske Grand Prix-håb den 23. februar, når årets Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen i Herning.

Facebook
Twitter